Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΟΥΓΙΑΣ: "Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ"!

Πόρισμα-καταπέλτη της Οικονομικής Αστυνομίας για τις πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες των ομάδων αποκάλυψε η τηλεοπτική "Δίκη στον ΣKAI".
Το πόρισμα παραδόθηκε στον αθλητικό εισαγγελέα Αθηνών Χάρη Λακαφώση παραδόθηκε και ο έλεγχος αφορά στο διάστημα από το 2005 μέχρι σήμερα και τα ευρήματα είναι εντυπωσιακά: Βρέθηκαν 66 πλαστές ενημερότητες και ενέχονται 27 ομάδες απ'όλες τις επαγγελματικές ποδοσφαιρικές κατηγορίες. Στην κορυφή του πίνακα με 6 πλαστότητες -βάσει του πορίσματος- η Βέροια, ο Ιωνικός και η Προοδευτική.Εντός των ημερών η εισαγγελία θα προχωρήσει σε κλήσεις φυσικών προσώπων, καθώς ερευνώνται βαρύτατα κακουργήματα και ελέγχεται η ευθύνη της
Επιτροπής Ιδιότητας Μεταγραφών της ΕΠΟ, στην οποία προήδρευαν ο Θόδωρος Κουρίδης και ο Αρης Σταθόπουλος που έχουν κληθεί ως ύποπτοι από τον εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα για διερεύνηση εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Στο μεταξύ, 187 κακουργηματικά κατηγορούμενοι περιμένουν την πρόταση του αντεισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Πούλιου στο Δικαστικό Συμβούλιο για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων που αποκαλύφθηκε τον Ιούνιο του 2011. Ήδη οι ανακριτές Γ.Κασίμης, Γ.Καλόφωνος και Γ.Αυγέρης έχουν προτείνει τυπικές κλήσεις για αρκετούς από τους εμπλεκόμενους, δηλαδή απαλλαγή χωρίς απολογία. Παρόλα αυτά, ο αριθμός των κατηγορουμένων θα είναι πρωτοφανής και καμία δικαστική αίθουσα δεν επαρκεί και ο προσανατολισμός είναι η δίκη να γίνει στο κλειστό του
ΟΑΚΑ. Πρόκειται για 36.000 σελίδες δικογραφίας και 83 cd της ΕΥΠ, όπου δεν έχει γίνει διαχωρισμός κακουργημάτων και πλημμελημάτων, με συνέπεια να εγκλωβίζεται η εισαγγελική πρόταση.
Την ίδια στιγμή το διεθνές συνέδριο των Βρυξελλών για τη διαφάνεια στον αθλητισμό κατέταξε την Ελλάδα μέσα στις χώρες υψηλού ρίσκου για στοιχηματική ποδοσφαιρική απάτη. Η αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών Βιργινία Σακελλαροπούλου είχε προτείνει ακόμη και διακοπή αγώνα, εφ'όσον εντοπίζονταν υποψία παράνομου στοιχηματισμού, κάτι που έγινε δεκτό από τους συνέδρους. Μάλιστα καθορίστηκαν οι φορείς που οφείλουν να ενεργοποιούνται κατά της μάστιγας των στημένων αγώνων.
Η εκπομπή αποκάλυψε νέα καταγραφή του υπερκοριού της ΕΥΠ (10/05/12, ώρα 13:.08), όπου πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ (Μ) συνομιλεί με δικηγόρο (Β)
Μ: Eίχες κανένα νέο ;
B: Αυτός περιμένει απάντηση από τον Ε δικηγόρο πριν μας πει να πάμε
M: Δεν γίνονται αυτά
B: Μισό λεπτό, να είμαστε ρεαλιστές. Πρέπει να το χωνέψει. Δεν το θεωρώ τελείως τρελό. Δεν νομίζω ότι υπάρχει παιχνίδι εδώ πέρα.
M: Να τον πάρω ένα τηλέφωνο ;
Β: Ναι, αλλά δεν νομίζω ότι θα έχεις να του πεις κάτι. Θα σου πει δώσε μου 2-3 μέρες να μου απαντήσει ο Ε.
Μ: Μην επιμένεις. Εγώ δεν αποφασίζω για ορισμένα πράγματα ; Δεν μπορεί ένας μαλ... σαν και αυτόν να μας πηγαίνει ( ακατάληπτο ). Τώρα είμαστε σε πολύ χειρότερη φάση από την αρχή. Απλό είναι !
Β: Γιατί το λες ;
Μ: Γιατί έλεγε ό,τι ήθελε. Τώρα έχει γίνει πουτ... η ιστορία !
Β: Μα θα εγκλωβιστεί σε αυτή την κατάσταση γιατί έχει καταλάβει ότι έχει ευθύνες.
Μ: Με τον άλλον τον μαλ... τον Α τί έκανες ;
B: Μου αρέσει που πηδάς από τα σημαντικά στα πιο σημαντικά.
Μ: Ε χέστο εκείνο. Τί να πούμε ; Εκεί πέρα δεν είναι κάτι.
Β: Έχει εγκλωβιστεί...
Μ: Καταρχήν υπήρχε ένα χρονοδιάγραμμα. Αυτός τα έβγαλε όλα... τελείωσε τώρα.
Β: Εγώ να σου αντιστρέψω το ερώτημα: ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΕΣΟΥΜΕ ;
Μ: Βέβαια συμφέρει ! Γιατί εκεί θα φτάσουμε ! Αλλά θα φτάσουμε και θα είμαστε σε χειρότερη...
Β: Ό,τι πεις εσύ. Αν θες παίρνω εγώ και λέω είναι τα πράγματα διαφορετικά, πιέζει ο άλλος, υπάρχει μια αμφιβολία, υπάρχει ολό αυτό... ή μας το δίνεις...
Μ: Όχι μην τον ξαναπάρεις τηλέφωνο! Γάμ... τον ! Μαλ... είναι ! Έπρεπε να του πεις άντε γαμ... με το που είδες αυτό. Δηλαδή έχει αθετήσει 500 πράγματα ! Δηλαδή πρέπει να σου έχει πει πράγματα που εγώ δεν τα ξέρω. Όταν μπαίνεις μέσα και βλέπεις αυτή την κατάσταση, πες γειά σας !
Β: Συμφωνώ αλλά δεν ειπώθηκε κάτι εκεί και λέει άσε να μου το κάνει...
Μ: Τί να κάνει ξεκάθαρο ; Αν τυχόν... τέλος πάντων να μην λέμε αυτά.
Β: Ναι άσε θα τα πούμε από κοντά και θα καταλάβεις τι σου λέω.
Μ: Εντάξει θα τα πούμε μετά. Θα σε πάρω.
Τέλος, παρουσιάστηκε η ένορκη κατάθεση του Αλέξη Κούγια (προτεινόμενος μάρτυρας Γ.Σαρρή ), η οποία αποσπασματικά αναφέρει τα εξής: '' Οι πίνακες διαιτησίας είναι αποτέλεσμα παρανόμων συμπεριφορών παραγόντων και υπαλλήλων της ΕΠΟ και δεν έχουν σκοπό να αναδείξουν έντιμους και ικανούς διαιτητές, πρόθυμους να διευθύνουν με δίκαιο τρόπο ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις. Το ποδόσφαιρο διοικείται από εγκληματική οργάνωση που επιλέγει στους πίνακες -ως επί το πλείστον- διαιτητές αδίστακτους, οι οποίοι εξυπηρετούν τα συμφέροντα της οργάνωσης και των παραγόντων, ιδιοκτητών και προέδρων των ομάδων. Με αυτό τον τρόπο τελείται το αδίκημα της απάτης σε βάρος του ελληνικού δημοσίου που επιχορηγεί την ΕΠΟ, σε βάρος του ΟΠΑΠ που διοργανώνει το νόμιμο στοίχημα, σε βάρος των εντίμων διαιτητών, σε βάρος των ποδοσφαιριστών και σε βάρος των ιδιοκτητών των ΠΑΕ. Από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης ζημιώθηκα ως ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναχαϊκής περίπου 7.000.000 ευρώ. Επίσης τα μέλη της οργάνωσης τελούν το αδίκημα της εκβίασης σε βάρος διαιτητών, παραγόντων , προέδρων ενώσεων και ιδιοκτητών ΠΑΕ. Την εγκληματική οργάνωση αποτελούν οι Σαρρής, Παπακωνσταντίνου , Παπανικολάου, Κουρίδης, Σταθόπουλος, Υφαντής, Προύντζος, Δούρος και Μπριάκος. Προστάτης των ανωτέρων προσώπων είναι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος διοικεί ουσιαστικά την ΕΠΟ, την ΚΕΔ και τις επιτροπές της ομοσπονδίας. Ο Μαρινάκης είναι υπεύθυνος για τη μη άνοδο της Παναχαϊκής στη Super Lague καθώς και για την επιλογή Σαρρή στη θέση του προέδρου της ΕΠΟ. Η κυριαρχία του Μαρινάκη στην ΕΠΟ και γενικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι το σύνολο των ταλαντούχων ποδοσφαιριστών μεταγράφεται με ιδιαίτερη ευκολία στον Ολυμπιακό, και χωρίς μάλιστα να αναφέρονται χρηματικά ποσά. Για τον ίδιο λόγο παραμένουν στην ανώτερη κατηγορία ομάδες όπως ο Πανιώνιος και η Βέροια. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ελέγχει μέσω του υπαλλήλου του Γιάννη Μώραλη τη Super League αναγκάζοντας τους ιδιοκτήτες των ομάδων να τον υποστηρίζουν προκειμένου να βοηθηθούν από τον Ολυμπιακό. Ο έλεγχος των άλλων ΠΑΕ από τον Ολυμπιακό πραγματώνεται και μέσω του δανεισμού ποδοσφαιριστών ιδιοκτησίας του σε άλλες ομάδες, οι οποίες εκλιπαρούν λόγω της οικονομικής τους αδυναμίας να τους παραχωρηθεί ως δανεικός κάποιος παίκτης του Ολυμπιακού. Όλα αυτά είναι προσωπικές μου διαπιστώσεις και εκτιμήσεις, καθώς και πληροφορίες που κατόρθωσα να συλλέξω, προσεγγίζοντας ως φίλος την ηγετική ομάδα της ΕΠΟ και δηλώνοντάς τους ''υποταγή''.
Ανακοίνωση – απάντηση Κούγια
Με ανακοίνωσή του, ωστόσο, ο Αλέξης Κούγιας επιτίθεται στην εκπομπή «Δίκη» και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ισχυριζόμενος πως επιχειρείτε από το κανάλι να δημιουργηθεί εχθρικό κλίμα ενόψει του αγώνα της ομάδας του με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο, με αφορμή την δημοσιοποίηση της κατάθεσής του ενώπιον του Αντιεισαγγελέα Πλημμελειοδικών. Μάλιστα, προανήγγειλε ποδοσφαιρική γιορτή στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ενώ αποκάλυψε πως θα βραβεύσει και τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων», Μίτσελ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
«Στην χθεσινή εκπομπή ΔΙΚΗ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ ο παρουσιαστής της εκπομπής Κυριάκος Θωμαίδης διαπράττοντας σοβαρό ποινικό αδίκημα δημοσιοποίησε εντελώς επιλεκτικά μικρή περικοπή της αποτελούμενης από 39 σελίδες καταθέσεως μου ενώπιον του Αντιεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών κ. Κορέα.
Η συγκεκριμένη κατάθεση έχει δοθεί από εμέ στα πλαίσια της έρευνας των Εισαγγελέα κ.κ. Λακαφώση και Κορέα για παράνομες συμπεριφορές διοικούντων και υπαλλήλων της Ε.Π.Ο. και προσώπων που σχετίζονται με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Την συγκεκριμένη κατάθεση ουδέποτε έχω λάβει στην κατοχή μου παρά το ότι η Π.Α.Ε. Παναχαϊκή είναι μηνύτρια και πολιτικώς ενάγουσα σε αυτή την υπόθεση και διερωτώμαι ποιός την παράδωσε στον συγκεκριμένο παρουσιαστή αφού αντίγραφα της δικογραφίας έχουν μόνο όσοι έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι.
Καταγγέλλω την συμπεριφορά του συγκεκριμένου παρουσιαστή και του τηλεοπτικού σταθμού ο οποίος τον φιλοξενεί τόσο για την δημοσιοποίηση της καταθέσεως αλλά κυρίως για τον χρόνο που επέλεξαν να το κάνουν δηλαδή λίγες ημέρες μόνο πριν από το παιχνίδι του κυπέλλου μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων της Π.Α.Ε. Παναχαϊκή και της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός και η μόνη λογική εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι η προσπάθεια να δημιουργηθεί έκρυθμη ατμόσφαιρα στον αγωνιστικό χώρο και τις κερκίδες.
Προσωπικά ως πρόεδρος και ιδιοκτήτης της Π.Α.Ε. Παναχαϊκή θέλω να δηλώσω ότι ο αγώνας με την Π.Α.Ε. Ολυμπιακός θα είναι μία γιορτή του ποδοσφαίρου και σε απόδειξη αυτής της πεποιθήσεως μου δηλώνω ότι πριν από τον αγώνα θα βραβεύσω προσωπικώς την τεράστια ποδοσφαιρική προσωπικότητα του προπονητή του Ολυμπιακού Michel τόσο για τα όσα προσέφερε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο ως αρχηγός της REAL Μαδρίτης και της Εθνικής Ισπανίας όσο και για αυτά που προσφέρει καθημερινά στους Έλληνες φιλάθλους τόσο ως προπονητής του Ολυμπιακού με την εξαιρετική παρουσία της ομάδας του Ολυμπιακού στο Champions League αλλά για τα όσα διδάσκει με την εξαιρετική από απόψεως αγωγής συμπεριφορά του στα Ελληνικά γήπεδα.
Δηλώνω κατηγορηματικά ότι θα φιλοξενήσουμε τους προπονητές, τους ποδοσφαιριστές, την διοίκηση του Ολυμπιακού και τους οπαδούς του με τον ιδανικότερο τρόπο και είμαι βέβαιος ότι αυτή η συμπεριφορά μας θα τύχει της ίδιας αποδοχής και από τους οπαδούς του Ολυμπιακού τους οποίους θέλουμε να έρθουν στο ωραιότερο στάδιο της Πελοποννήσου στο Δημοτικό Παμπελοποννησιακό στάδιο Πατρών διαφημίζοντας όλοι μαζί το υγιές ποδόσφαιρο».
 patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου