Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΕ ΣΑΜΑΡΑ: "ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ"! ΤΟ ΔΟΛΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!

Τα εισαγωγικά "ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ" δεν μεταφέρουν αυτολεξεί τα όσα είπε ο Βενιζέλος στον Σαμαρά αλλά οι ενέργειές του και οι σχεδιασμοί του για την παραμονή με κάθε τρόπο στην εξουσία (του ιδίου και του Σαμαρά) αυτό ακριβώς υποδηλώνουν. 
Μετά τις εξαγγελίες του Τσίπρα στη ΔΕΘ, όπου το κλίμα έχει αλλάξει άρδην υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, οι δε επόμενες δημοσκοπήσεις θα επιβεβαιώσουν τη μεγάλη του διαφορά από τη ΝΔ, ο υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης πιέζει τον Πρωθυπουργό για αλλαγή του εκλογικού νόμου. Ζητάει δύο πράγματα: αφενός να καταργηθεί το μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα (μπόνους το οποίο έδωσε την πρωθυπουργία στον Σαμαρά) και αφετέρου να καταργηθεί το όριο του 3% για την είσοδο των μικρών κομμάτων στη Βουλή. Να έχει δηλαδή τη δυνατότητα και ένα κόμμα με 1,5 ή 2% να μπαίνει στη Βουλή. Αυτό το δαιμονιώδες σχέδιο του Βενιζέλου δεν αποσκοπεί βεβαίως στην εξυγίανση του πολιτικού κλίματος υπέρ του πλουραλισμού και της μεγαλύτερης εκποσώπησης των κομμάτων στη Βουλή αλλά στην παραμονή του σχήματος ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Αν η ΝΔ ήταν πρώτο κόμμα, ο Βενιζέλος δεν υπήρχε περίπτωση να εισηγηθεί αλλαγή του εκλογικού νόμου.Τώρα όμως που είναι μακράν δεύτερη η ΝΔ, το κάνει με αντικειμενικό σκοπό να κόψει τον δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία. Και αυτό θα επιτευχθεί, αφενός με ...μαχαίρι στο μπόνους των 50 βουλευτών και αφετέρου με την είσοδο στη Βουλή ακόμη και κομμάτων που παίρνουν 2%!
Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα για τον Βενιζέλο; Να έρθει μεν πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά να μην μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση, οπότε υπάρχει η μεγάλη πιθανότητα να υπάρξει συνέχιση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ! Το δεύτερο με το 4ο ή 5ο κόμμα (που θα είναι το ΠΑΣΟΚ)! 
Σατανικό σχέδιο ενός ανθρώπου που θα έπρεπε τουλάχιστον να βρίσκεται στο σκαμνί της Δικαιοσύνης!   

1 σχόλιο:

  1. Τι λες ρε χοντροπόλντο Βενιζέλο-Τούρκογλου που θα είστε εξουσία για πάντα με τους κωλοτούμπες, με τους ομοφυλόφιλους, με τους λαθροέποικους παρέα και να ξεκάνετε τους Έλληνες για να γλεντάτε εσείς. Θα πάρετε τον πούλο και δρόμο από την Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή