Κυριακή 12 Απριλίου 2015

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ: ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΣΤΥΛΟΒΑΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!

Οι ναοί δεν διαθέτουν μόνον τους ιερείς και το χριστεπώνυμο πληρωμα της Εκκλησίας, αλλά και τον εκάστοτε νεωκόρο. Το έργο και η παρουσία, τού, κατά το κοινώς λεγόμενου καντηλανάφτη, δεν είναι απλά να σβήνει τα κεριά και να διευθετεί τα υπόλοιπα. Είναι πολύ σημαντικότερος: αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους πιστούς και τους ιερείς. Κατά τον ίδιο τρόπο που ο ιερέας-εξομολόγος είναι ο διαμεσολαβητής...


ανάμεσα στον Ιησού Χριστό και τον χριστιανό, έτσι και ο νεωκόρος επιτελεί αυτό το έργο: του ανθρώπου φέρνει τον πιστό στους ιερείς και εν τέλει στην ίδια την Εκκλησία! Αυτόν ακριβώς τον ρόλο υπηρετεί με αυταπάρνηση και αφιλοκερδώς ο Δημήτρης Πουλημένος, στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος Χολαργού, τα τελευταία 17 χρόνια! 
Το ότι ο ιερός ναός της Αγίας Τριάδος έχει αυξήσει τον αριθμό των πιστών που προσέρχονται σε αυτόν, δεν αποτελεί μόνον έργο των εκλεκτών ιερέων του αλλά και του Δημήτρη Πουλημένου. Το προσωπικό νοιάξιμο του αγαπητού νεωκόρου στις ανάγκες και τα ζητήματα που του θέτουν οι προσερχόμενοι πιστοί, όσο και η ανιδιοτελής του προσφορά, τον καθιστούν τόσο σημαντικό όσο ένα ...γρανάζι μιας μηχανής. Αν φύγει το γρανάζι από τη θέση του, η μηχανή δεν λειτουργεί. Κατά τον ίδιο τρόπο και η παρουσία του Δημήτρη Πουλημένου στον ιερό ναό Αγίας Τριάδος είναι εξόχως απαραίτητη. Το λειτουργικό έργο της Εκκλησίας έχει συνδεθεί με αυτόν, όπως και οι ενορίτες  έχουν ταυτίσει την παρουσία τους στον ναό, με την άοκνη προσφορά/ενδιαφέρον του αγαπητού νεωκόρου. Ο Θεός να τον έχει πάντα καλά!!!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου