Σάββατο 9 Μαΐου 2015

ΟΥΑΟΥΟΥ! ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού προωθεί ένα νέο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων με έμφαση στην προώθηση της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης υλικών με στόχο την μείωση των αποβλήτων...


Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού εδώ και τέσσερα χρόνια συμμετέχει στο πιλοτικό πρόγραμμα Waste2Bio σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), προωθώντας ένα πρωτοποριακό σύστημα διαχείρισης οικιακών αποβλήτων. Στο εν λόγω πιλοτικό πρόγραμμα αυτή τη στιγμή έχουν ενταχθεί 100 νοικοκυριά του Δήμου Παπάγου – Χολαργού και ήδη οι μετρήσεις και τα στατιστικά στοιχεία που το ΕΜΠ συλλέγει, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για το ποσοστό μείωσης των αποβλήτων που τελικά απορρίπτονται.
Σε συνέχεια και αυτού του πιλοτικού προγράμματος, και στη λογική μια ολοκληρωμένης στρατηγικής για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, με την υπ’ αριθμ. 101/2015 απόφασή του προχωρεί στην Κατάρτιση Τοπικού Σχεδίου Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων με την επιστημονική υποστήριξη και του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, με στόχο την προώθηση της διαλογής των απορριμμάτων στην πηγή, στο πλαίσιο της αειφορίας και μιας «Κοινωνίας Μηδενικών Αποβλήτων».


 Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων


                                         

5 σχόλια:

  1. ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΙ ΔΜΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΞΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΦΑΣΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΥΔΗ?????ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πρόγραμμα είναι ευρωπαϊκό (Life +) και όλοι οι πόροι προέρχονται από την αντίστοιχη χρηματοδότηση. Επομένως δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση του δημότη από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, παρά μόνο όφελος. Είναι σημαντικό που ο Δήμαρχος Ξύδης και οι συνεργάτες του έφεραν αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα στο Δήμο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ούτε ο δήμαρχος,ούτε οι συνεργάτες του έφεραν το πρόγραμμα.Ο Μπόλεκ το έφερε με τις ''γνώσεις'' του και με τις ''γνωριμίες'' του...έτσι ''αποκαλύπτει'' στον στενό του φιλικό κύκλο!Μάλιστα κουράστηκε να τους πείσει για το εγχείρημα...ενώ αυτοί ήταν αρνητικοί στην ιδέα,αρχικά!!Δοξάστε τον Μπόλεκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γερμανικό είναι το σύστημα, για νάχουμε καλό ρώτημα ; Θα φάνε πάλι οι γερμανοί βιομήχανοι και οι αντίστοιχοι μιζολήπτες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπόλεκ, άντε και δήμαρχος!!!!!!!!!!!!!!
    Εσύ,λύνεις και δένεις στον δήμο και αν κάνει το λάθος κάποιος και αντιδράσει ,κακό του κεφαλιού του.Εσύ θα τους @@@ όλους.Ας τολμίσουν να κουνιθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή