Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ...

Κλείσαμε τρεις μήνες και κάτι μέρες με κυβέρνηση Σύριζα.
Οι εκατό μέρες δηλαδή, που ΔΕΝ άλλαξαν τον κόσμο, και ούτε την Ελλάδα, ή μάλλον την Ελλάδα την άλλαξαν… προς το χειρότερο, αλλά δεν πειράζει αφού είμαστε πια περήφανοι, και πλήρεις εθνικής αξιοπρέπειας.
Σε σημείο που αν πει ο Αλέξης να πάει αύριο σε εκλογές, ο σοφός λαός είναι ικανός να του δώσει μέχρι και αυτοδυναμία.
 
Για τόσο κουτόχορτο μιλάμε.
Τέλος πάντων, ότι και να λέω εγώ, ο κόσμος μίλησε και είπε: Σύριζα.
Οπότε περί γούστου… 
 
Άσχετα αν μαζί με τον Στρατούλη και τον Σκουρλέτη προέκυψαν και οι Τέρενς Κουίκ, Χαϊκάλης, και λοιποί πσαικαζμένοι πλην όμως ανεξάρτητοι Αίλλυνες!
Ας πρόσεχαν όλοι αυτοί οι όψιμοι κομουνιστές που ψήφισαν την άφθαρτη Πρώτη Φορά Αριστερά…


Και τι κατάφερε ο Σύριζα μέσα σε αυτές τις πρώτες εκατό μέρες;
Τι υλοποίησε απ’ όλα όσα προεκλογικά (και όχι μόνο) υποσχόταν;
Ας δούμε…
 
Ο ΕΝΦΙΑ, που έπαιξε τεράστιο ρόλο στην αποπομπή της ΝΔ, παραμένει, και μάλλον «μονιμοποιείται» (ίσως με άλλο όνομα) κόντρα σε όλα όσα έλεγαν οι οικονομικοί φωστήρες του Σύριζα.
Κορόιδα είναι να καταργήσουν έναν φόρο που πλάκα πλάκα τους αποδίδει ως και 2.5 δισεκατομμύρια ετησίως;
 
Για το αφορολόγητο στις 12.000 €, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
Για την 13η σύνταξη, που έδωσε μονάδες και μονάδες στον Σύριζα, τι να λέμε; Αλλού κι αλλού ξέρουν να βάζουν κόκκινες γραμμές στη τρόι… στους θεσμούς εννοώ, αλλά στο ζήτημα του δώρου των Χριστουγέννων κάνουν την πάπια.
 
Οι επικουρικές συντάξεις μάλλον θα περικοπούν κι άλλο. Και ας είναι υπουργός ο φίλος του λαού Στρατούλης. 
 
Και ας σταύρωναν οι συριζαίοι προεκλογικά τον Σαμαρά για το μέιλ Χαρδούβελη…
Κάτι έλεγαν και για πρόωρες συντάξεις κλπ. 
 
Και εκεί κάνει την πάπια ο Σύριζα, αφού αν υπάρξουν πρόωρες συντάξεις αυτές ίσως να αφορούν σε ένα ή δυο το πολύ βαριά επαγγέλματα, και πάλι μιλάμε για όριο ηλικίας συνταξιοδότησης τα 62 χρόνια. 
 
Σκόνη στον άνεμο δηλαδή οι προσδοκίες των πρώην Πασόκων, νυν Συριζαίων, επιτήδειων που ήθελαν να επανέλθει το καθεστώς της πλήρους συνταξιοδότησης στα … 50 και γιατί όχι και στα 40. Ανθρωπιά πάνω απ όλα ρε….
 
Ο Αλέξης είχε υποσχεθεί και την πλήρη προστασία των μπαταχτσή…. δανειοληπτών, που περίμεναν πως και πώς να έρθει στα πράγματα για να τους απαλλάξει από τα χρέη τους. Για να τους απαλλάξει από τα κόκκινα δάνεια!
 
Και αυτή η προστασία (λέμε τώρα) αναβάλλεται επ’ άπειρον.
Τα 751 € τα θυμόσαστε; Ξεχάστε τα.
Οι εταίροι μας ακόμη γελάνε με αυτή την εξαγγελία - παπαριά.
Άσχετα αν για χάρη της ο Αλέξης τσίμπησε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους από διάφορους ονειροπαρμένους.
 
Να μη ξεχνάμε και τους καημένους τους ομολογιούχους, για την αποκατάσταση των οποίων ο Αλέξης είχε καταθέσει προεκλογικά μέχρι και νομοσχέδιο!
 
Τώρα που είναι στη κυβέρνηση το ξέχασε (και αυτό) αφού έχουν προτεραιότητα οι πεινασμένοι της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, και ο αδικημένος από το σύστημα Σάββας Ξηρός.
Για τους δανειολήπτες που έχουν δάνεια σε ελβετικό φράγκο, και τους οποίους είχε υποσχεθεί ο Σύριζα επίσης να αποκαταστήσει, τι να λέμε; 
 
Μασάει η κατσίκα ταραμά; Ναι… φτύνει και τα κουκούτσια.
Και αυτοί λοιπόν, όπως οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ! 

Τέλος, οι ιδιωτικοποιήσεις λιμανιών, αεροδρομίων, κλπ μάλλον προχωράνε κανονικά, οπότε και εκεί έχουμε εξαπάτηση των ψηφοφόρων, αλλά δεν βαριέσαι… αρκεί να έχουμε την Ζωζώκα στο προεδρείο για να αισθανόμαστε περήφανοι επιτέλους.
Αντί λοιπόν να υλοποιήσει όλα αυτά που υποσχέθηκε ο Αλέξης προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός, τι κάνει; Εκτός από κωλοτούμπες;
 
Το βρήκατε: Βάζει φόρους.
Παλιά δοκιμασμένη μέθοδος, πλην όμως αυτή τη φορά, λόγω ανθρωπιστικής κρίσης να’ ουμ, οι φόροι έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο!
 
Δεν είναι στεγνοί και ανάλγητοι, όπως εκείνοι των σαμαροβενιζέλων.
Άρα πάμε για έκτακτη εισφορά στους «πλούσιους», εισφορά αλληλεγγύης σε όλους, φόρους διακοπών ή νησιών ή διανυκτέρευσης, ή και οι τρεις μαζί, φόρο πολυτελείας, προκαταβολή (ηλεκτρονικά) του ΦΠΑ, και πάνω απ όλα ο παλιός καλός ΕΝΦΙΑ!
 
Στόχος η αύξηση των δημοσίων εσόδων, με επικεφαλής την υπουργό κα Βαλαβάνη, η οποία κάποτε (σαν χθες) πρωτοστατούσε στο κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.
Σήμερα τι μας λέει; Ότι η πληρωμή των φόρων είναι πατριωτικό καθήκον!
Μάλιστα… Μα καλά βρε κυρά Βαλαβάνη μου… αν ήταν να πληρώνουμε φόρους δεν ξέραμε να κρατήσουμε τον Σαμαρά; Τον Στρατούλη θα ψηφίζαμε;
 
Γι αυτό ψηφίσαμε Πάντζα; Για να μας φεσώσετε με νέα χαράτσια;
Έτσι λοιπόν έχει η κατάσταση μετά από τις πρώτες εκατό μέρες Πρώτη Φορά Αριστερά!
Και αυτό δεν είναι τίποτα. Μια απλή εξαπάτηση του λαού.
Μια κοροϊδία…
 
Να δείτε τι έχει να γίνει αν τυχόν αποφασίσει ο Αλέξης να ξεδιπλώσει επιτέλους ολόκληρο το όραμά του για την Ελλάδα του μέλλοντος, με δραχμή, συσσίτια,  κλπ.
Θα μας κλαίνε οι ρέγκες…
 
Αλλά τι να πεις;

Ψηφίστε Σύριζα μας έλεγαν… !

1 σχόλιο:

  1. Τελικά,πρωτοτύπισε ο Αlexis,ότι υποσχέθηκε,υποσχέθηκε...τώρα τα κεφάλια μέσα.Σκάστε και σκάψτε και τσιμουδιά...πρόβατα!!!ΜΠΕ ρε,μπέεεεεεεεεε!!![Ροζ Πάνθηρας]

    ΑπάντησηΔιαγραφή