Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

5 ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Σήμερα ξεκινά η παγκόσμια εβδομάδα οδικής ασφάλειας που φέτος είναι αφιερωμένη στο παιδί. 5 Σύλλογοι γονέων έστειλαν στον Δήμαρχο επιστολή που αφορά στη δράση που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Κυριακή 10/5.
Διαβάστε τι λέει η επιστολή τους...

Κύριε Δήμαρχε καλημέρα σας,

Στο πλαίσιο των δράσεων για την Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας 4-10/5που φέτος είναι αφιερωμένη στα παιδιά, υιοθετώντας την ιδέα από τις "Μαμάδες στο Δρόμο" σας απευθύνουμε την πρόσκληση που θα διαβάσετε παρακάτω. 

Κύριε Δήμαρχε,

Ασφαλώς θα γνωρίζετε πως η χώρα μας κατέχει το θλιβερό προνόμιο να είναι μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στην Ευρώπη στον τομέα των τροχαίων δυστυχημάτων. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Τροχαίας, δύο άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε μέρα στο ελληνικό οδικό δίκτυο, ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίζονται.

Πολλοί από αυτούς είναι πεζοί, οι οποίοι διατρέχουν θανάσιμο κίνδυνο, όχι μόνο όταν αναγκάζονται να κινηθούν εκτός πεζοδρομίου, αλλά και όταν διασχίζουν νόμιμα το δρόμο. Ακόμη και στο πεζοδρόμιο, οι πεζοί δεν είναι ασφαλείς (όπως η αείμνηστη Ηώ Ζερβουδάκη και ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Ι. Αντωνόπουλος), λόγω των συνεχών παραβιάσεων των χώρων των πεζών από οχήματα.
Με δεδομένο ότι όλοι οι κάτοικοι της χώρας είναι πεζοί, ακόμη και οι οδηγοί (μόλις κλειδώσουν το όχημά τους), η κατάσταση αυτή επηρεάζει όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες. Ωστόσο, η επίδραση αυτή είναι ακόμη μεγαλύτερη στα παιδιά, που κινδυνεύουν περισσότερο λόγω του μικρού τους μεγέθους και της αδυναμίας τους να κρίνουν με ασφάλεια αποστάσεις και καταστάσεις.
Η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας τιμάται και στη χώρα μας από τις 4 έως τις 10 Μαΐου. Φέτος, είναι αφιερωμένη στο παιδί.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεών της, γονείς από σχολεία του Δήμου μας σας καλούν να περπατήσετε μαζί μας από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού κατά μήκος της Σαρανταπόρου, στρίβοντας στην Αρτέμιδος περνώντας μπροστά από το 5ο Νηπιαγωγείο Χολαργού και ανεβαίνοντας την Αετιδέων θα καταλήξουμε στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού. Καλύπτοντας έτσι σχολικές μονάδες και των δύο βαθμίδων.

Δυστυχώς οι περισσότερες από τις διαδρομές στην πόλη μας δεν είναι απαλλαγμένες από εμπόδια που δυσχεραίνουν τη μετακίνηση των πολιτών ή θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.
Δεν σας απευθύνουμε αυτή την πρόσκληση για να εκθέσουμε την παρούσα ή την παλαιότερη δημοτική αρχή για λάθη ή παραλείψεις (το πρόβλημα εντοπίζεται σ’ όλους τους δήμους της χώρας και οι ρίζες του πάνε πολύ βαθύτερα από μερικές τετραετίες). Αντίθετα, θα θέλαμε αυτή η κοινή μας βόλτα να λειτουργήσει ως κλήση αφύπνισης για μια πολύ κοινή κατάσταση, η οποία συνήθως παραβλέπεται, παρά τους κινδύνους που εγκυμονεί και τα προβλήματα που δημιουργεί στους πολίτες και ειδικότερα στα μικρά παιδιά.

Θα χαρούμε πολύ να παραβρεθείτε και στη μικρή εκδήλωση που θα ακολουθήσει στο χώρο του 1ου Γυμνασίου Χολαργού με τιμώμενα πρόσωπα τους σχολικούς τροχονόμους των σχολείων μας.

Σας ευχαριστούμε και προσδοκούμε στη θετική απάντησή σας,

Για το 5ο Νηπιαγωγείο Χολαργού η Πρόεδρος Αναστασία Γιαννικοπούλου
Για το 1ο Δημοτικό Χολαργού η Πρόεδρος Λίλη Σκουλαρίκη
Για το 3ο Δημοτικό Παπάγου η Πρόεδρος Αργυρώ Κράια
Για το 1ο Γυμνάσιο Χολαργού η Πρόεδρος Νάντια Γεωργοπούλου
Για το 1ο Λύκειο Χολαργού η Πρόεδρος Νατάσσα Χαμηλοθώρη

4 σχόλια:

  1. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ - ΚΑΜΕΡΕΣ - ΠΑΡΑ ΠΟΔΑΣ ......ΑΡΜ !
    ΕΝΑ ΔΥΟ ΕΝ ΔΥΟ ,ΕΝ ΔΥΟ,ΕΝ ΔΥΟ ----ΕΝΑ ,ΕΝΑ !!!

    ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΠΕΙ:

    ΛΕΦΤΑ ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!!!!!

    ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ,ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.......ΕΡΧΟΝΤΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑ
    ΤΙΜΩΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ : ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ !!!


    ΖΗΤΩ Ο ΣΥΡΙΖΑ
    ΖΗΤΩ Η ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΑ !!!!!!

    ΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    ΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Αντίθετα, θα θέλαμε αυτή η κοινή μας βόλτα να λειτουργήσει ως κλήση αφύπνισης για μια πολύ κοινή κατάσταση, η οποία συνήθως παραβλέπεται, παρά τους κινδύνους που εγκυμονεί και τα προβλήματα που δημιουργεί στους πολίτες και ειδικότερα στα μικρά παιδιά."

    Τώρα θυμήθηκαν ότι δεν μπορεί να κυκλοφορήσει ούτε γάϊδαρος ....στα πεζοδρόμια .......να λειτουργήσει λέει ως κλήσξη αφύπνισης !
    Δεν είμαστε καθόλου μα καθόλου καλά!!
    Ο Δήμαρχος να περπατήσει μαζί τους για να διαπιστώσει τι ; Ότι στην ουσία δεν υπάρχει προσβασιμότητα ή είναι δύσκολη ή ότι δεν υπάρχει ασφάλεια..μα το γνωρίζει,φαντάζομαι ότι έχει περπατήσει και μόνος του,με παρέα,με τη σύζυγο,με φίλους,με κάποια πρώην ίσως,ως μαθητής,.......είναι δυνατόν να μην έχει περπατήσει και να μην γνωρίζει ότι δεν είναι πεζοδρόμια αυτά και γενικά ότι το περπάτημα είναι μη ασφαλές από όλους; Από παιδιά,από μωρά,από καρότσια,από μικρά παιδιά,από ενήλικες,από ηλικιωμένους ,από επισκέπτες,.......
    Τόσα χρόνια γιατί δεν περπατούσαν με τον Δήμαρχο που υπήρχε και θυμήθηκαν τώρα να περπατήσουν και μάλιστα με τον Δήμαρχο ;
    Έχουν δε πολύ πλάκα που οι ίδιοι πάνε τα παιδιά τους και για 100 μέτρα απόσταση με το αυτοκίνητο και μετά καλούν να περπατήσουν με τον Δήμαρχο ,ε λοιπόν ο από πάνω σχολιαστής πραγματικά έχει δίκιο να σκάει στα γέλια και μετά θα πει ο δήμαρχος όπως λέει πολύ σωστά ότι κάνει τεράστιες προσπάθειες για να ανακατασκευάσει τα πεζοδρόμια όπως έκανε 3 μήνες για 200 μέτρα στην οδό Ξανθίππου τον Χειμώνα που μας πέρασε και που πράγματι έγιναν όμορφα αλλά και πάλι μη προσπελάσιμα για παράδειγμα από καρότσι μωρού μονό ή διπλό γιατί άφησαν όλα τα υπόλοιπα εμπόδια πάνω στα πεζοδρόμια.
    Μάκη ,πάρε κάμερα και πήγαινε και εσύ να τραβήξεις φωτογραφίες και τι θα πει ο Λιάκος ! Ευκαιρία είναι για προβολή ....όλων των ενδιαφερομένων μερών.
    Την άλλη φορά να περπατήσετε στο άλσος Παπάγου, κάποια άλλη στο αλσύλιο των έξι, τον Τίμιο Σταυρό , να πάτε μετά σε άλλα σημεία ...αν θέλετε να σας πω πολύ ευχαρίστως,πάρτε μαζί και τον Χάρη 8προτασόπουλο και σύζυγο της προέδρου του συλλόγου γονέων 1ου Λυκείου καθώς και τον κύριο Τίγκα που έχει τόσες ωραίες προτάσεις και εκείνος,μπορούν οι προτάσεις να γίνουν περισσότερες, από οκτώ να προστεθούν άλλες οκτώ και να γίνουν 8+8=16 η μύτη του Καράμπελα κοντεύει να πετάξει ..χαχαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητοί φίλοι,
    παρά τα ειρωνικά σας σχόλια, ή μάλλον ακριβώς εξαιτίας τους, είναι προφανές ότι κι εσείς αναγνωρίζετε το πρόβλημα κι αγανακτείτε με την κατάσταση που επικρατεί.
    Οι μαμάδες στο δρόμο σκοπό έχουν να την αλλάξουν - να αναγκάσουμε τις αρχές (κρατικές και τοπικές) να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα και να αρχίσουν να λαμβάνουν μέτρα για τη λύση του.
    Όχι, δεν ξεκινήσαμε τώρα, την εποχή του Σύρριζα. Η δράση μας ξεκίνησε το 2010. Η επιστολή μας, στα πλαίσια της εβδομάδας οδικής ασφάλειας, απευθυνόταν σε όλους τους δήμους τους Λεκανοπεδίου, ανεξαρτήτως πολιτικής απόχρωσης. Ανταποκρίθηκαν μόνο δύο: οι δήμοι βύρωνα και παπάγου-χολαργού.
    Φυσικά και όλοι οι Δήμαρχοι και σύμβουλοι ξέρουν το πρόβλημα.
    Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να τους το φέρουμε μπροστά τους με τρόπο που να τους είναι αδύνατο να το παραβλέψουν και να τους κάνουμε να καταλάβουν πόσο πολύ και πόσους πολλούς από εμάς επηρρεάζει. Πιστεύουμε πως η πιθανότητα απήχησης σε μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων αποτελεί ισχυρό κίνητρο για τους πολιτευόμενους, συνεπώς, αυτός είναι ο μόνος τρόπος που βλέπουμε για τη βελτίωση της κατάστασης.
    Αν έχετε καλύτερες και πιο αποτελεσματικές ιδέες, θα χαρούμε να τις ακούσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή