Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΛΛΗΨΗ 5 ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ!!! ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ!!!

«Ένα πρωτοφανές σήριαλ καταστολής» καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγ. Παρασκευής, καθώς όπως αναφέρει, τα ξημερώματα της 12ης Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν αιφνίδιες εισβολές στα σπίτια 5 φοιτητών και εργαζομένων, κατοίκων της Αγίας Παρασκευής, οι οποίοι συνελήφθησαν κατόπιν εντάλματος από τις ιταλικές αρχές. Συγκεκριμένα, η εισαγγελία του Μιλάνου εξέδωσε χθες....

δέκα εντάλματα συλλήψεως (πέντε κατά Ιταλών πολιτών και πέντε κατά Ελλήνων) για βανδαλισμούς και πρόκληση ζημιών στο κέντρο του Μιλάνου, την πρώτη Μαίου του 2015, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης ενάντια στην διεθνή έκθεσηExpo.
Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο Μιλάνο και στην Ελλάδα, με τη συνεργασία των τοπικών εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών. «Πρόκειται για πέντε νεαρούς Ιταλούς του αναρχικού χώρου και για πέντε Έλληνες αναρχικούς», γράφει η εφημερίδαΚοριέρε Ντέλα Σέρα. Παράλληλα, διεξάγονται έρευνες για τέσσερις Ιταλούς και έναν Έλληνα σε βάρος των οποίων, όμως, δεν εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Ο ιταλικός Τύπος γράφει επίσης ότι κατέστη δυνατός ο εντοπισμός των φερόμενων ως υπεύθυνων των καταστροφών, χάρη στην προσεκτική, ιδιαίτερα αναλυτική μελέτη και ανάλυση χιλιάδων «frame»-- των εικόνων από κάμερες κλειστού κυκλώματος ασφαλείας που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της ιταλικής συμπρωτεύουσας.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ανοιχτής συνέλευσης κατοίκων Αγ. Παρασκευής έχει ως εξής:

Από το πρωί της 12ης Νοεμβρίου διαδραματίζεται ένα πρωτοφανές σήριαλ καταστολής για την πόλη μας, αλλά και για τη χώρα. Τα ξημερώματα - ημέρα πανελλαδικής απεργίας – πραγματοποιήθηκαν αιφνίδιες εισβολές στα σπίτια 5 φοιτητών και εργαζομένων, κατοίκων της Αγίας Παρασκευής οι οποίοι συλλαμβάνονται κατόπιν εντάλματος από τις ιταλικές αρχές. Με αφορμή την προσαγωγή τους σε καφετέρια στο Μιλάνο στις 2/5, μια μέρα μετά την απεργία της πρωτομαγιάς, οι ιταλικές αρχές ζητούνε την έκδοση τους.

Αυτή η διαδικασία δίωξης σε βάρος φοιτητών από άλλο κράτος της ΕΕ με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, με αφορμή τη συμμετοχή σε πρωτομαγιάτικη απεργιακή διαδήλωση, είναι πραγματικά πρωτοφανής. H αποτροπή αυτής της ακραίας κατασταλτικής μεθόδευσης αφορά κάθε άνθρωπο και την υπεράσπιση του δικαιώματος του να συμμετέχει σε συλλογικές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις.

Σήμερα το πρωί, ως αγωνιζόμενοι κάτοικοι της πόλης, γείτονες, φίλοι και συγγενείς τους πραγματοποιούμε παρέμβαση στο Δημαρχείο της Αγ. Παρασκευής απαιτώντας την παύση κάθε δίωξης και κράτησης τους και την μη έκδοση τους, σε καμία περίπτωση, στην Ιταλία.

Καλούμε όλες και όλους:

Πέμπτη 12/11
Συνέλευση 19:00 | Δημαρχείο Αγ.Παρασκευής , Μεσογείων 415-417

Παρασκευή 13/11
Συγκέντρωση Συμπαράστασης 10:00 | Εφετείο Αθηνών , Λ.Αλεξάνδρας και Λουκάρεως
Συνέλευση 18:00 | Πολυτεχνείο, Πατησίων 42   

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής & γείτονες, φίλοι, συγγενείς  
Και ο Σύλλογος Κατοίκων Τσακού Αγίας Παρασκευής εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
ΨΗΦΙΣΜΑ


Το ΔΣ του συλλογου κατοικων Τσακου εκφραζει την συμπαρασταση του στους 5 Φοιτητες συνδημοτες μας  και ζητα την μη εκδοση στις Ιταλικες αρχες .
Απαιτει οχι μονο να μην εφαρμοστει αλλα και να ακυρωθει το ευρωπαικο ενταλμα συλληψης.
    

                     ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

πληροφορίες από avgi.gr

4 σχόλια:

  1. Αναρχο συριζαίοι μπούληδες των Βορείων Προαστείων είναι . Πρώτοι στο πλιάτσικο κσι στις λεηλασίες . Σαμπάνια Χαβιάρι και Μαστούρα Τσε Γκεβάρα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν κατάλαβα ρε αναρχοάπλυτοι, θολοκουλτουριάρηδες, μιάσματα της κοινωνίας, έκαναν ή δεν έκαναν παράνομες και επιλήψιμες ενέργειες, ναι ή όχι;
    Πολύ πλάκα έχουν οι ''ανοιχτές συνελεύσεις'' σας ρε λούγκρες της θολούρας !!!
    Ευτυχώς έχετε αποκαλυφθεί πλέον στον ανυποψίαστο πολίτη, δεν περνά η προπαγάνδα για τους παράνομους συντρόφους σας...!
    ΤΕΤΡΑΧΤΥΣ*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πείτε στα μαμόθρεφτα της Αγίας Παρασκευής ότι στο Μιλάνο θα τους πηδήξουν για το πλιάτσικο που έκαναν σε δεκάδες μικρομάγαζα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε μεσα λεμε. Αντε που θα υπερασπιστουμε και τα αναρχικα παρασιτα τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή