Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-"ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ" ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ-ΠΑΠΑΓΟΥ! Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΥΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ!!!

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Αντίλογος Χολαργού"
Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε στην εφημερίδα μας ο κ. Θανάσης Αυγουρόπουλος. Αναφέρεται στην αυτοδιοικητική του πορεία, κάνει αποτίμηση τι κέρ­δισε και τι έχασε όλα αυτά τα χρόνια, αξιολογεί...

μέσα από τα δικά του μάτια με όλους όσους συνεργάστη­κε, ενώ έχει να πει μόνο καλά λόγια για τον νυν δήμαρχο.
Κύριε Αυγουρόπουλε είστε ο παλαιότερος Δημοτικός Σύμβου­λος του Δήμου. Ποιό είναι το κίνητρο εκείνο που σας κάνει όλα αυτά τα χρόνια να ασχολείστε με τα κοινά;
--Κύριε Δεληγιάννη, κατ’ αρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω για τη δυνατότητα που μου δίνετε να καταθέσω τις απόψεις μου σε ότι έχει σχέση με τα τεκταινόμενα στο Δήμο μας τα τελευταία χρόνια.
Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τα κοινά το 1983 με προτροπή του αεί­μνηστου Τάσου Αποστολόπουλου, πρώτα ως Συνοικιακός Σύμβουλος και στη συνέχεια το1986 ως Δημο­τικός Σύμβουλος. Κατοικώ στο Χολαργό από το 1963 και από την πρώτη στιγμή αγάπησα αυτή την πανέμορφη πόλη. Εδώ δημιούργησα οικογένεια και τα παιδιά μου εδώ μεγάλωσαν και πήγαν σχολείο. Στην πρόταση του Τάσου Αποστολόπουλου αντα­ποκρίθηκα θετικά, διότι εκτίμησα πως άξιζε να αφιερώσω τον ελεύ­θερο χρόνο μου και να βάλω και εγώ ένα λιθαράκι στην ανάπτυξη της πόλης μας.
Σήμερα κάνοντας έναν απολογι­σμό των τριάντα τριών χρόνων αυτοδιοικητικής παρουσίας μου και νιώθοντας το Δήμο ως δεύτερο σπίτι μου, αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος διότι εκπροσωπώντας πολλούς συνδημότες μου και ευρι­σκόμενος είτε στην αντιπολίτευση, είτε στη Διοίκηση, συνέβαλα θετι­κά, όχι μόνον με τη ψήφο μου, αλλά κυρίως με την ενεργή συμμετοχή μου, σε ό,τι έχει δημιουργηθεί στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια.
Έχετε θητεύσει όλα αυτά τα χρό­νια δίπλα σε δύο υποψήφιους Δημάρχους στην περιοχή μας, (Τάσος Αποστολόπουλος και Κυριάκος Λινάκης) και σε δύο Δημάρχους (Δημήτρης Νικολάου και τώρα Ηλίας Αποστολόπου­λος), μπορείτε να μας αξιολογή­σετε και τους τέσσερις, ποιος πιστεύετε ότι συγκέντρωνε τα περισσότερα προσόντα για τη θέση αυτή;
--Τάσος Αποστολόπουλος: Μόνον καλά λόγια έχω για τον αείμνηστο Τάσο. Άψογος και ιδιαίτερα ευγε­νής με φίλους και αντιπάλους. Άρι­στος οικογενειάρχης, πετυχημένος επαγγελματίας και φανατικός ερα­στής της πόλης μας. Για όλα τα τοπικά προβλήματα είχε υλοποιήσι­μες προτάσεις. Σημαντική η συμβο­λή του στην ανέγερση του Δημαρ­χιακού Μεγάρου, στη δημιουργία του Κοιμητηρίου, στη δέσμευση οικοπέδων κ.ά. Δυστυχώς για τους Χολαργιώτες και για το Δήμο μας που δεν εκλέχτηκε Δήμαρχος, διότι σίγουρα θα έβαζε την προσωπική του υπογραφή και σφραγίδα στην ανάπτυξη της πόλης μας.
Κυριάκος Λινάκης: Αδελφικός φίλος με παράλληλη πολύχρονη θετικότατη δραστηριότητα στο Δήμο μας, αλλά και για οκτώ χρό­νια (2003-2010) εκλεγμένος στην ΚΕΔΚΕ συμμετείχε ενεργά στην Εκτελεστική Επιτροπή, μαζί με τους κορυφαίους Δημάρχους της χώρας μας. Προσωπικά εκτιμώ πως άξιζε να εκλεγεί Δήμαρχος. Συναινετικός και πάντα χαμηλών τόνων. Το απέ­δειξε περίτρανα, με τη θετική συμ­βολή του στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ληφθούν σημαντικές αποφά­σεις, όπως π.χ. για τη δέσμευση των απαραίτητων οικοπέδων για κοινωφελείς και κοινόχρηστες χρή­σεις. Αναμφισβήτητα αποτέλεσμα αυτών των ιστορικών αποφάσεων επί διοίκησης κ. Σκούρτη, ο Δήμος μας να διαθέτει σήμερα τις απαραί­τητες υποδομές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων, Παιδικών Σταθμών και πολλών άλλων κοινόχρηστων χώρων.
Δημήτρης Νικολάου: Μια εκρη­κτική αυτοδιοικητική προσωπικότη­τα, τόσον σε τοπικό, όσο και σε κεντρικό επίπεδο στην ΤΕΔΚΝΑ ως Γενικός Γραμματέας. Οκτώ χρόνια (2003-2010) ως Δήμαρχος Χολαρ­γού άφησε τεράστιο έργο, όπως, ανάπλαση των οδών Περικλέους, Φανερωμένης, 17ης Νοεμβρίου, ανέγερση του μεγάρου Κοινωνικής Μέριμνας στην οδό Αγαμέμνονος, Κεντρικό Άλσος με Δημοτικό Καφέ, Εκκλησία στο Κοιμητήριο και πολλά άλλα. Άδικα πολεμήθηκε και κατα­συκοφαντήθηκε όσο κανένας άλλος. Για όσα δε κατηγορήθηκε, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, δεν έχει αποδεχθεί απολύτως τίποτε. Εκτι­μώ πως μετά από την ήττα μας στις εκλογές του 2010 αδίκησε τον εαυ­τόν του με κάποιες άστοχες ενέρ­γειες και αποφάσεις του. Προσωπικά δεν ξεχνώ τη δυνατό­τητα που μου έδωσε ως Δήμαρχος, αφού για οκτώ χρόνια μου εμπιστεύτηκε σημαντικότατες θέσεις στη διοίκηση του Δήμου. Αν τον δικαίωσα για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε το γνωρίζει πολύ καλά ο ίδιος. Σίγουρα όμως το γνωρίζουν οι Χολαργιώτες και ιδιαίτερα όσοι με τιμούν για οκτώ τετραετίες με τη ψήφο τους. 

Ηλίας Αποστολόπουλος: Την 1η Οκτωβρίου 2013 είχα κάνει την παρακάτω δήλωση: «Στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου αποφάσισα να συμπο­ρευτώ με τον Ηλία Αποστολόπου­λο διότι, μολονότι είναι πολύ νέος, τα τελευταία χρόνια, τόσον ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, όσον και του ΔΟΚΜΕΠΑ (Παιδικοί Σταθμοί & ΚΑΠΗ), απέ­δειξε πως διαθέτει τα απαραίτητα στοιχεία και αντίστοιχα προσόντα για να είναι ο αυριανός Δήμαρχος που θα διοικήσει με επιτυχία το Δήμο μας».
Όπως αποδείχτηκε, όχι μόνον δικαιώθηκα πλήρως για την επιλο­γή μου, αλλά ταυτόχρονα μέχρι σήμερα τουλάχιστον ο Ηλίας Αποστολόπουλος ως Δήμαρχος με εξέπληξε θετικά, όχι μόνον εμένα, αλλά και όλους τους συνεργάτες του που τον εμπιστευτήκαμε και φυσικά την πλειοψηφία των συνδημοτών μας που τον ψήφισαν. Εκτιμώ πως θα είναι για πολλά χρόνια Δήμαρχος και θα αφήσει σημαντικό έργο.

Ενταχτήκατε από τους πρώτους στη κίνηση Αποστολόπουλου, ποιο ήταν εκείνο το στοιχείο που σας έκανε να πάρετε αυτή την απόφαση; Διακρίνατε κάτι παραπάνω που δεν είχαν άλλοι υποψήφιοι; π.χ ο κ. Νικολαου;
--Προσωπικά αποφάσισα να συμπορευτώ μαζί του στις εκλο­γές του 2014 διότι αφενός, όπως δήλωσα και το 2013, διέκρινα πως διαθέτει τα απαραίτητα στοιχεία και προσόντα για να είναι ένας πετυχημένος Δήμαρχος και αφετέρου με την οικογένειά του και ειδικά με τον αείμνηστο Τάσο ήμουν πολύ δεμένος και αφού δεν μπόρεσα να τον δω τον ίδιο Δήμαρχο, είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις να εκλεγεί ο Ηλίας. Όπως αποδείχτηκε, δικαιώ­θηκα διότι το άξιζε. Όσον αφορά το Δημήτρη Νικολάου, εκτός από την περίπτωση της υποψηφιότητας Αποστολόπουλου, σίγουρα σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι άστοχες ενέργειές του και η εν γένει συμπεριφορά του μετά από την ήττα μας στις εκλο­γές του 2010.
Τώρα, μετά από δυο χρόνια διοίκησης Αποστολόπουλου μετανιώσατε ποτέ για αυτή την επιλογή σας και πώς κρίνετε μέχρι σήμερα την πορεία της διοίκη­σης;
--Αναμφισβήτητα, όχι μόνον δεν μετάνιωσα για την επιλογή μου, αλλά προσωπικά είμαι ικανοποιημένος για το σύγχρονο και αποτε­λεσματικό τρόπο που διοικεί το Δήμο. Εργασιομανής, μεθοδικός και πολύ προσεκτικός, ειδικά με τα οικονομικά, αλλά και ό,τι έχει σχέση με τις υπόλοιπες αρμοδιό­τητες και δραστηριότητες του Δήμου. Άριστα ενημερωμένος για όλα τα θέματα που έχουν σχέση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ακόμη θαυμάζω τον άψογο τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται σε φίλους και αντιπάλους, αλλά και σε όλους ανεξαιρέτως τους συν­δημότες μας, καθώς και στους εργαζόμενους στο Δήμο. Η πορεία της διοίκησης εκτιμώ πως είναι θετική, αλλά σίγουρα θα κριθεί συνολικά στο τέλος της θητείας μας, δηλαδή το 2019.
Το γνωρίζετε ασφαλώς ότι έχετε φανατικούς φίλους και φανατι­κούς εχθρούς. Σας ενοχλεί αυτό; Μήπως αν ήσασταν λιγό­τερο παρορμητικός θα μπορού­σατε να είχατε μόνο φίλους;
--Μετά από τριάντα τρία χρόνια αυτοδιοικητικής παρουσίας ειλικρινά νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος διότι απέκτησα αρκετούς καλούς φίλους και μάλιστα πολλοί απ’ αυτούς ανήκουν σε άλλους πολιτικούς χώρους. Σίγουρα όλοι επιθυμούμε να έχουμε μόνον φίλους. Αυτό όμως δεν είναι εφι­κτό. Προσωπικά εκτιμώ πως δεν έχω εχθρούς, αλλά λογικό είναι κάποιοι να μην συμφωνούν με τον τρόπο που συμπεριφέρομαι ασκώντας τα αυτοδιοικητικά μου καθή­κοντα.
Όσο για το αν επιθυμούσα να είμαι λιγότερο παρορμητικός, απαντώ πως, σ’ αυτή την περί­πτωση δεν θα ήμουν ο γνωστός «Θανάσης Αυγουρόπου­λος» με όλα τα θετικά και αρνητικά στοιχεία.
Κατά γενική ομολογία είστε από τους πιο επιτυχημένους Αντιδημάρχους καθαριότητας. Μπορεί­τε να μας αποκαλύψετε το μυστικό της επιτυχίας και αν θα θέλατε να αναλάβετε ξανά τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα;
--Κύριε Δεληγιάννη, ευχαριστώ πολύ που με κατατάσσετε στους επιτυχημένους Αντιδημάρχους. Μυστικά επιτυχίας δεν υπάρχουν. Κατά την άποψή μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε οποιαδήποτε θέση και αν βρίσκεσαι χρειάζεται, ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΓΝΩΣΗ και κυρίως ΜΕΡΑΚΙ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ και ΣΥΝΕΠΕΙΑ. Ειδικά όμως, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας εκτιμώ πως δεν πρέπει να βρίσκεται κλεισμένος σε ένα γραφείο και να προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα από το τηλέφωνο. Προσωπικά, τα οκτώ χρόνια που ήμουν Αντιδήμαρχος Καθα­ριότητας από τις 6 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ βρισκόμουν στα εργοτάξια και στους δρόμους και πάντα μαζί με τους εργαζόμενους προσπαθούσα να επιλύσω όλα τα προβλήματα. Αναμφισβήτητα όμως υπάρχουν και Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας που εφαρμόζουν κάποια άλλη τακτική και είναι επι­τυχημένοι. Το αν θέλω να αναλάβω ξανά Αντιδήμαρχος Καθαριότητας σίγουρα δεν εξαρτάται από μένα, αλλά αποκλειστικά από το Δήμαρ­χο που καθημερινά μας παρακο­λουθεί, μας κρίνει και ανάλογα με τις ανάγκες του Δήμου και τις δυνατότητες του καθενός αποφασίζει.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου