Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Ο ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΗΡΕ...ΜΑΣΤΙΓΙΟ: "ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ"!!!

Άμεση ανάγκη κατάρτισης και αξιολόγησης των υπηρεσιών του δήμου μας

Με αφορμή την απάντηση που μας έδωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο...

Δήμαρχος Παπαγου Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος: «ότι δεν υπάρχουν προβολείς led για γήπεδα», θα θέλαμε να επισημάνουμε, αν και το έχουμε κάνει από την πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. με την έναρξη της θητείας μας, τον έντονο προβληματισμό που μας έχει δημιουργήσει το αποτέλεσμα των επεξεργασιών που παράγεται από τις υπηρεσίες του Δήμου μας.
Προβολείς led για γήπεδα υπάρχουν. Εχουν πενταπλάσια διάρκεια ζωής, 50% κατανάλωση των συμβατικών, 70% φτηνότερη συντήρηση, εκπέμπουν 30% της θερμότητας των συμβατικών και είναι περιβαλλοντικά φιλικοί όταν αποσυρθούν, καθώς δεν περιέχουν ψήγματα υδραργύρου. Μια μικρή περιήγηση στο διαδίκτυο αρκεί.
 Μιλώντας όμως με τις εταιρείες φωτισμού, διαπιστώνει κανείς ότι για να λάβει μια δημοτική αρχή την απόφαση να χρησιμοποιήσει προβολείς led θα πρέπει να έχει μελετήσει, τις διαστάσεις του γηπέδου, το ύψος των προβολέων, τις αποστάσεις μεταξύ των πυλώνων, τις ώρες χρήσεις ανά ημέρα, το Lux, δηλαδή το επίπεδο φωτεινής ροής ανά ώρα σε διάφορα σημεία του γηπέδου, τα Lumen (φωτεινότητα), του βαθμούς του χρώματος εκπομπής κ.α.
Παράμετροι οι οποίοι δεν υπάρχουν στην μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας που μας παραδόθηκε στο δημοτικό συμβούλιο. 
Ομως, δυστυχώς δεν είναι η μοναδική περίπτωση που προδίδει μια ανεπάρκεια των δημοτικών μας υπηρεσιών.
Από τις ξεπερασμένες παιδαγωγικά, παλιάς τεχνολογίας και αντίληψης παιδικές χαρές, ακατάλληλες για ηλικίες άνω των 6 ετών.
Την ξεπερασμένης αντιπαιδαγωγικής αρχιτεκτονικής και χρήσης υλικών των νέων νηπιαγωγείων με μαρμάρινες σκάλες κλπ.
Την ξεπερασμένη και αντιπαιδαγωγική αισθητική στην συντήρηση των σχολείων.
Την τοποθέτηση κάδων πάνω στα πεζοδρόμια και στις διασταυρώσεις, αλλά και την ίδια την διαμόρφωση στενών απροσπέλαστων πεζοδρομίων την εποχή της βιώσιμης κινητικότητας, με αποκορύφωμα την σχεδόν πλήρη εξαφάνισή τους στην οδό Φανερωμένης.
Την αγνόηση της σύγχρονης αντίληψης πράσινων προμηθειών για το δήμο.
Την προκήρυξη παλιών κοστοβόρων τεχνολογιών στον φωτισμό. 
Την αποτυχημένη μεταφύτευση των νερατζιών των 2ου - 3ου δημοτικών όπου τελικά ξεράθηκαν όλες!
Την επιλογή ακατάλληλου αστικού εξοπλισμού όπως στην περίπτωση της στάθμευσης ποδηλάτων έξω από το δημαρχείο και στα σχολεία.
Τις ακατάλληλες και αντιφατικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη Λαϊκή Αγορά.
Την αδυναμία προκήρυξης διαγωνισμών που να διασφαλίζουν ποιότητα στα έργα, με αποτέλεσμα τις τεράστιες εκπτώσεις και την πτώση των σοβάδων, με τον αέρα στα σχολεία, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών.
Την αδυναμία επεξεργασίας δεδομένων, όπως στην περίπτωση κατανομής στην δυναμικότητα των σχολείων.
Την αδυναμία σύνταξης τεχνικών δελτίων και τεκμηρίωσης για την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων όπως στην περίπτωση του «Εξοικονομώ» και δεκάδων άλλων προγραμμάτων.
Την αγνόηση της υποχρέωσης εξοπλισμού ΑμεΑ στις υποδομές του δήμου.
Τις παρεμβάσεις σε πλατείες χωρίς κυκλοφοριακές μελέτες και πραγματική αποτύπωση της διάστασης των δέντρων.
Την διάλυση του ταρτάν του γηπέδου της Φανερωμένης λίγες μόλις ημέρες μετά την επισκευή του.
Την αδυναμία προγραμματισμού και υιοθέτησης «Συμφωνίας Πλαίσιου» σε επαναλαμβανόμενες εργασίες και προμήθειες.
Την εμφάνιση επικίνδυνων ανωμαλιών στα οδοστρώματα αμέσως μετά την επισκευή τους.
Την επιλογή παλιάς τεχνολογίας για τους ενημερωτικούς φωτεινούς πίνακες του δήμου.
Την ανακατασκευή του γηπέδου τένις από μπετόν. 
Τους υπόγειους κάδους όπου λειτουργεί μόνο το ένα από τρία ρεύματα. 
Μέχρι την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση που αποτελεί μια άγνωστη  έννοια για τις υπηρεσίες του δήμου μας και πολλά άλλα. 
Είναι προφανές ότι υπηρεσίες μας αδυνατούν να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις και τις νέες σύγχρονες τεχνολογίες στον τομέα των έργων, των προμηθειών και των υπηρεσιών που χρησιμοποιεί ο δήμος, με αποτέλεσμα την τεράστια απώλεια πόρων και την κακή ή ξεπερασμένη ποιότητα των έργων.
Η δημοτική παράταξη 8Προτάσεις γνωρίζοντας το διαχρονικό πρόβλημα, είχε θέσει προγραμματικά την αναβάθμιση της λειτουργίας του δήμου μέσω μελετών. 
Σε συνδυασμό με την αναγκαιότητα αυτή είχε προτείνει ως πρώτης προτεραιότητας δράση, από την πρώτη μέρα, την κατάρτιση των υπηρεσιών και την αξιολόγηση δομών και του Δήμου.
Δυστυχώς επιλέχτηκε άλλη πολιτική. Ετσι σήμερα οι δημότες ακριβοπληρώνουν και λαμβάνουν πολύ κατώτερες και καθυστερημένες υπηρεσίες από αυτές που προσφέρει η αγορά και η τεχνολογία. 
Επειδή όμως ο κόσμος και η τεχνολογία προχωράει με γοργούς ρυθμούς και σήμερα οι όροι που πρέπει να λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες έχουν πάρει άλλη μορφή, καλούμε για μια ακόμη φορά την δημοτική αρχή, να επανεξετάσει την πρότασή μας και να προχωρήσει άμεσα στην αξιολόγηση και την κατάρτιση των υπηρεσιών του Δήμου μας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου