Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

SOS! ΜΕ ΜΙΣΗ ΚΑΡΔΙΑ Η 18ΜΗΝΗ ΚΑΙΤΟΥΛΑ ΔΙΝΕΙ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ! ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ! ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ...

Με μισή καρδιά η 18μηνη Καιτούλα δίνει μάχη για τη ζωή της
Γεννήθηκε πριν από 18 μήνες με μισή καρδιά και αντί να είναι ανέμελη...

μέσα σε ένα ροζ συννεφάκι απολαμβάνοντας τα παιχνίδια  και τις κούκλες της αλλά και την οικογενειακή θαλπωρή, βρίσκεται σε χειρουργικές αίθουσες.
Ο λόγος για την μικρή Καιτούλα από το Ηράκλειο που πάσχει από «ατρησία τριγλώχινας με στένωσης της πνευμονικής και μονήρης κοιλία,» μία πάθηση, τη μοναδική στην Κρήτη και από τις σπανιότερες  σε όλη τη χώρα αλλά και τον κόσμο.
Τον περισσότερο χρόνο της ζωής του, ο λιλιπούτειος ξανθός «άγγελος», τον έχει περάσει κλινικές και νοσοκομεία, με το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, να συγκαταλέγεται μεταξύ των τελευταίων σταθμών της, από όπου και επέστρεψε ξημερώματα Πέμπτης έχοντας υποβληθεί σε μία ακόμη επέμβαση την τέταρτη κατά σειρά, για μπαλονάκι και σε λίγο διάστημα θα υποβληθεί σε ένα ακόμη χειρουργείο, το πιο κρίσιμο για τη ζωή του.
Οι γονείς του κοριτσιού είναι και οι δύο άνεργοι και μάλιστα ο πατέρας της είναι παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας και πρώην δάσκαλος πολεμικών τεχνών. Ωστόσο οι ανάγκες της οικογένειας είναι πάρα πολλές λόγω της επιβαρυμένης κατάστασης της υγείας της μικρής και τα έξοδα που απαιτούνται κυρίως για μεταφορές στην Αθήνα, για τους γιατρούς αλλά και άλλες εξετάσεις που χρειάζονται για την περίπτωση της.  Η μητέρα  μέσα και από το neakriti.gr απευθύνει έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει το σπλάχνο της…
«Αυτό που ζητάμε είναι η οικονομική ενίσχυση. Τα έξοδα για μετακινήσεις αλλά και τη διαμονή στο Ωνάσειο είναι τεράστια και με το δεδομένο ότι θα χρειαστεί και άλλο χειρουργείο και ίσως το πιο κρίσιμο για την μικρή μας, δεν έχουμε χρήματα για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, τονίζει η μητέρα της μικρής» στο neakriti.gr.
Η Καιτούλα δίνει μάχη για τη ζωή της, δεν το βάζει κάτω και στο τέλος θα βγει νικήτρια..
«Η μικρή μας πάσχει από μία μοναδική πάθηση  στην Κρήτη αλλά και από τις σπάνιες περιπτώσεις σε όλο τον κόσμο. Όταν τη βλέπω μέσα στο νοσοκομείο, είναι στιγμές που λυγίζω , στο Ωνάσειο κατέρρευσα και κρίθηκε απαραίτητο να με παρακολουθήσει ψυχολόγος.. Δεν θα τα κατάφερνα αν δεν είχα Στο πλευρό μου τον άντρα μου  και τα άλλα 3 μας παιδιά . Όλοι μαζί μια γροθιά παρά τις αντιξοότητες και το άσχημο παιχνίδι που μας παίζει η μοίρα. Ζω για τη στιγμή που θα δω την μικρή μας να είναι απολύτως υγιής και ονειρεύομαι σαν μάνα να την καμαρώσω και νυφούλα…,» προσθέτει η 35χρονη με τον φόβο και την ανασφάλεια για το αύριο του παιδιού της να έχει κυριεύσει τη ψυχή της.
Οι γιατροί στην αρχή, με το που γεννήθηκε το κοριτσάκι δεν ήταν και πολύ αισιόδοξοι, γνωρίζοντας ότι έχουν να κάνουν με μία δύσκολη περίπτωση. Η ζωή του μωρού δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο και η οικογένεια εξακολουθεί να ζει στιγμές αγωνίας.
«Έχουμε περάσει αρκετά δύσκολα αλλά δεν μας νοιάζει για εμάς ,όσο για την αθώα μας ψυχούλα. Εξαρχής μας έχουν πει ότι εφόσον όλα πάνε καλά δεν θα μπορεί να ασχοληθεί με πρωταθλητισμό αλλά πιστέψτε με αυτό είναι το λιγότερο,» προσθέτει η 35χρονη μάνα.
Να σημειωθεί ότι η περιπέτεια του ξανθού αγγέλου έχει ξεπεράσει τα όρια της Κρήτης και έχει κάνει ήδη το γύρο της χώρας με το ενδιαφέρον να είναι μεγάλο.
Μάλιστα μεταξύ των Ελλήνων πολιτών που τους άγγιξε η ιστορία της μικρής και ευαισθητοποιήθηκαν εμπράκτως ο γνωστός παρουσιαστής Γιάννης Σερβετάς που έκανε μάλιστα και σχετική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.
Η μητέρα, τα στοιχεία της οποίας είναι στη διάθεση του neakriti.gr  όπως τονίζει , για όποιον θέλει να βοηθήσει, έχει δημιουργηθεί και σχετική σελίδα στο Facebook με την ονομασία «Βοήθεια για τη μικρή Καιτούλα», όπου ο κόσμος μπορεί να μαθαίνει περισσότερα για το πώς να βοηθήσει την οικογένεια.
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ μητερας παιδιου
5750038242722
ΙΒΑΝ GR5701727500005750038242722
ΣΥΜΕΟΝΙΔΗ ΜΑΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ
BIC PIRBGRAA
Πηγή: neakriti.gr, (το διαβάσαμε στο olastifora.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου