Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

KOPOΪΔΟ ΕΛΛΗΝΑ - ΓΙΑΤΙ ΞΕΠΗΔΑΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΕΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ; -ΜΑ ΓΙΑΤΙ Η ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 750,000 ΕΥΡΩ!!!

Τελευταία είμαστε μάρτυρες της εμφάνισης νέων κομμάτων, μικρών κομμάτων, άλλα ρωσόφιλα, άλλα δήθεν ανεξάρτητα, όλα κόμματα που δεν έχουν καμία ελπίδα για είσοδο στην Βουλή και δεν φαίνονται ικανά...

να απειλήσουν την πρωτοκαθεδρία των συστημικών κομμάτων.
Τότε γιατί οι "προεδροι" και ιδρυτές των κομμάτων αυτών καταναλώνουν χρόνο και ενέργεια; Μα γιατί είναι μια επικερδέστατη ενασχόληση.
Ακόμα και εάν δεν καταφέρουν να μπούνε στην Βουλή οι ιδρυτές τους θα απολαμβάνουν ποσά επιχορήγησης από το κράτος τόσο για την προεκλογική διαδικασία, όσο και μετεκλογικά που αγγίζουν το εκατομμύριο του ευρώ.
Συνεπώς η ίδρυση ενός κόμματος αποτελεί μια αξιόπιστη επένδυση και τα όποια μικροέξοδα καλύπτονται πλήρως, ειδικά εάν οι ιδρυτές έχουν ήδη εξασφαλισμένο τηλεοπτικό χρόνο όπου πουλάνε από βιβλία μέχρι ματζούνια για τις αιμορροίδεις ή εάν  διαθέτουν εκδοτικούς οίκους οπότε είναι ήδη αναγνωρίσιμοι απο το ευρύ κοινό.
Παρόλα αυτά η επένδυση σε ένα κομμα δεν απαιτεί και τόσο σοβαρό υπόβαθρο διότι μπορεί να συνασπιστούν δυό ή περισσότερα κόμματα της τάξεως του 0,2%- δηλαδή κόμματα που τα ψηφίζει μια μειοψηφία μερικών χιλιάδων ψηφοφόρων, κατι πολύ εύκολο να επιτευχθεί- και να συστήσουνε ένα κόμμα του 1,5% το οποίο είναι το χαμηλότερο όριο για το ΄΄μπαγιόκο», το πακέτο, το ΄΄κασέρι΄΄ των 750,000 ευρώ.
Απορίας άξιον πως όλοι οιΈλληνες δεν έχουν συστήσει κόμματα και συανσπισμούς αυτών.
Διαβάστε παρακάτω το πως χρηματοδοτούνται τα κόμματα όπως επίσης και ένα παράδειγμα τέτοιου πολιτκού σχηματισμού το οποίο έδρεψε τελικά το πολυπόθητο πακέτο των 750,000 ευρώ μετά τις εκλογές του 2012 και μάλιστα χωρίς να μπεί στην βάσανο του βουλευτικού αξιώματος,απλά και καθαρά λεφτά. Αντί κάποιος να παριστάνει τον βουλευτή με 6,000 ψωροχιλιαρικα τον μήνα, δηλαδή 72,000 τον χρόνο, δηλαδή 288,000 ευρώ σε μια τετραετία-που ποτέ δεν εξαντλείται διότι γίνονται πρόωρες εκλογές-αντί αυτών πηγαίνει σπίτι του με το ΄΄πακέτο΄΄ των 750,000 και μας παρακολουθεί γελώντας σαρδόνια.
Αυτή είναι μπίζνα κυρίες και κύριοι, τρέξτε να τους ψηφίσετε.Ωστόσο προσέξτε, στόχοςτου παρόντος δεν είναι να στηλιτεύσει το κόμμα του παραδείγματος που θα δείτε παρακάτω και το οποίο στις εκλογές του 2012 χωρίς να μπει στην Βουλή έτυχε χρηματοδότησης 750,000 ευρώ αλλά τους μιμητές σήμερα, το 2016. Η ατμόσφαιρα μυρίζει εκλογές και πολλοί καιροσκόποι ετοιμάζουν την μπίζνα τους είτε γλύφοντας την Ρωσία είτε με γενικόλογο και στρογγυλεμένο δήθεν πολιτικό λόγο, χωρίς να συγκρουόνται με κανένα. Στόχος είναι τα λεφτά, ο Πούτιν ούτε  γνωρίζει τα μικρά αυτά κόμματα, ούτε τα χρειάζεται εφόσον κάνει την δουλειά του με τα συστημικά.Όσο για τα υπόλοιπα νεόκοπα κόμματα η ιδεολογική πλατφόρμα τους και ό λόγος τους δεν είναι τίποτα άλλο από μια γενικόλογη χασμωδία -συρραφή κοινότοπων και σοβαροφανών τσιτάτων και συνθημάτων.Σαν λένε ΄΄δωσμου τα λεφτά να φύγω να μην σε ζαλίζω»»
Πολλοί θα βιαστούν να παρατηρησουν ότι τα κόμματα έχουν έξοδα, κάτι το οποίο δεν ισχύει στην περίπτωση μας, διότι εκτός απο την προεκλογική επιδότητση όλοι όσοι θα δουλεύουν σε αυτά τα μικρά κόμματα εντάσσονται σε δύο κατηγορίες, α. στα κορόιδα και β. σε αυτούς που πιστεύουν ότι το κόμμα θα μπει στην Βουλή και έτσι θα έχουν ΄΄μέσον΄΄ πολιτκό και θα επωφεληθούν απο αυτό μακροπρόθεσμα.Στο μεταξύ όλοι αυτοί δουλεύουν τζάμπα και τρέχουν με δικά τους έξοδα στις κομματικές εκδηλώσεις.
Με τα παραπάνω δεν σημαίνει ότι εγκρίνουμε τα μεγάλα και συτημικά κόμματα,προς Θεού μην παρεξηγηθούμε.
Η λύση δεν θα δοθεί από τα κόμματα.
Η λύση θα δοθεί απο τους ίδιους τους Έλληνες όταν θα ξυπνήσουνε μετά απο την τουρκική εισβολή, σύντομα αυτό.
Χρηματοδότηση των κομμάτων
Το 1984 η κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου με υπουργό Οικονομικών και εισηγητή τον κ. Δ. Τσοβόλα θέσπισε νόμο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων από το κράτος. Στην εισηγητική έκθεση του νόμου αναφερόταν ότι για να παύσουν τα κόμματα να υποκύπτουν σε αξιώσεις μεγάλων οικονομικών παραγόντων που τα χρηματοδοτούν, θα έπρεπε πλέον να λειτουργούν με χρήματα κρατικά, έτσι ώστε ο δημόσιος βίος να ανεξαρτητοποιηθεί από κάθε μορφής επιδράσεις. Έκτοτε με μια σειρά τροπολογιών φτάσαμε τελικά στο Νόμο 2429 της 10-7-96 ΦΕΚ 155, όπου πλέον τα κόμματα παίρνουν θρασύτατα τεράστια χρηματικά ποσά από το κράτος με πρόσχημα την ανεξάρτητη λειτουργία τους. Ο φαινομενικά αθώος και σωστός αυτός νόμος έχει σήμερα καταλήξει σε μια επαίσχυντη ληστεία για δύο λόγους: πρώτα, γιατί τα λαμβανόμενα ποσά είναι τερατώδη και δεύτερον γιατί τώρα διαπλεκόμενοι μεγαλοαπατεώνες έχουν τα κόμματα υπό πλήρη εξάρτηση, οπότε το πνεύμα του νόμου… πάει περίπατο. Επειδή μάλιστα χρήματα λαμβάνονται μόνο από τα κόμματα που έχουν ήδη εισέλθει στη βουλή, το κράτος χρηματοδοτεί συγκεκριμένα κόμματα τα οποία έχουν ξεπέσει στη συνείδηση του λαού για να διαιωνίζουν τη νοσηρή παρουσία τους στο δημόσιο βίο και είναι παρά πολύ δύσκολο έως αδύνατο να δώσουν τη μάχη νέα κόμματα, αφού αποκλείονται από την κρατική χρηματοδότηση.
Κάτι ακόμα πιο εξωφρενικό είναι ότι ενώ τα κόμματα λαμβάνουν μόνιμη ημερήσια άρα και ετήσια κρατική επιχορήγηση, όταν προκηρυχθούν εκλογές παίρνουν μέσα σε 30 ημέρες που είναι η διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, εκτός από τη μόνιμη χρηματοδότηση, έκτακτα για τις εκλογές μόνο, ποσό για το κάθε κόμμα ίσο με τα μισά λεφτά που λαμβάνει όλο το χρόνο! Δηλαδή υπάρχει η μόνιμη ετήσια επιδότηση και κάθε φορά που γίνονται εκλογές παίρνουν τα κόμματα αυτά χωριστά στην προεκλογική περίοδο το ήμισυ της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης!
Με τα κολοσσιαία αυτά ποσά γίνονται οι φιέστες των κομμάτων, η εξαγορά των συνειδήσεων των ψηφοφόρων, εξασφαλίζεται ο ασφυκτικός έλεγχος επί των ΜΜΕ, ανοίγονται γραφεία και στην τελευταία γειτονιά, πληρώνονται χρήματα για ξενοδοχεία, φαγητά, ταξίδια των εκλεκτών των κομμάτων, αμείβονται επίσης ένας μεγάλος αριθμός ημετέρων και χασομέρηδων που ταμπουρώνονται στα κομματικά γραφεία, ή μετακινούνται δήθεν σαν οπαδοί σε κάθε μετακίνηση ή περιοδεία των αρχηγών των κομμάτων
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ-ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2012ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΑΝ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΠΟ 1,5 %ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ
ΝΔ 15,4 ΕΚ.ΕΥΡΩ
ΣΥΡΙΖΑ14,1 ΕΚ ΕΥΡΩ
ΠΑΣΟΚ 7,5 ΕΚ ΕΥΡΩ
ΑΝΕΛ 4 ΕΚ ΕΥΡΩ
Χ.Α. 3,75 ΕΚ ΕΥΡΩ
ΔΗΜΑΡ 3,4 ΕΚ ΕΥΡΩ
ΚΚΕ 3,95 ΕΚ ΕΥΡΩ
ΔΡΑΣΗ 750.000 ΕΥΡΩ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ 750.000 ΕΥΡΩ
 Βλέπουμε δηλαδή ότι ακόμα και κόμματα που δε μπήκαν στην βουλή το 2012 κέρδισαν 750,000 ευρώ καθόλου άσχημα εάν σκεφτεί κανείς ότι η προεκλογική περίοδος καλύπτεται από το κράτος όπως αναφέρεται παραπάνω και συγκεκριμένα » Κάτι ακόμα πιο εξωφρενικό είναι ότι ενώ τα κόμματα λαμβάνουν μόνιμη ημερήσια άρα και ετήσια κρατική επιχορήγηση, όταν προκηρυχθούν εκλογές παίρνουν μέσα σε 30 ημέρες που είναι η διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, εκτός από τη μόνιμη χρηματοδότηση, έκτακτα για τις εκλογές μόνο, ποσό για το κάθε κόμμα ίσο με τα μισά λεφτά που λαμβάνει όλο το χρόνο! Δηλαδή υπάρχει η μόνιμη ετήσια επιδότηση και κάθε φορά που γίνονται εκλογές παίρνουν τα κόμματα αυτά χωριστά στην προεκλογική περίοδο το ήμισυ της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης!»  
Δηλαδή η ίδρυση, προεκλογική περίοδος είναι δωρεάν και το μόνο που χρειάζεται είναι ένα γελοίο πσοσοστό, 1,5 % για κερδηθούν 750,000 ΜΕΤΡΗΤΑ !!!!!1
ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΜΊΣΕΙ ΜΕ ΝΕΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ »ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ» :

750.000 € θα πάρει ο Τζήμερος

Τελευταία δημοσίευση: 23/06/2012
750.000 € θα πάρει ο Τζήμερος
Για μόλις 0,9 % θα εισπράξει τελικά ο συνασπισμός των κομμάτων «Δημιουργία Ξανά» και «Δράση» την κρατική επιχορήγηση, αφού ο κομματικός τους σχηματισμός συγκέντρωσε τελικά το 1,59 % ενώ το κατώτατο όριο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων είναι το 1,50 %,
Έτσι, παρότι τα «δύο κόμματα» μέσα σε σαράντα ημέρες έχασαν συνολικά πάνω από το 60 % της δύναμής τους (από το ποσοστό του 4,23 % που συγκέντρωναν και οι δύο μαζί στις εκλογές της 6ης Μαΐου, στις τελευταίες συγκέντρωσαν μόλις 1,59 %) θα εισπράξουν 750.000 ευρώ από τον κρατικό κορβανά.
Το hellenic sunrise δεν έχει τίποτα εναντίον της Δημιουργίας Ξανά, ίσα ίσα που μπορεί και να συμφωνει με πολλές απόψεις της. Στο κάτω κάτω η όλη διαδικασία είναι νόμιμη. Την παραπάνω ιδέα τρέχουν τώρα να αντιγράψουν πολλοί, πρώην αποτυχημένοι βουλευτές, νυν ιδιοκτήτες εκδτικών οίκων, διάφοροι καιροσκόποι.Καλά κάνουνε, αφού έτσι είναι ο νόμος. Εσείς τρέξτε να τους υποστηρίξετε.Θα φάτε καλά ……

Είναι δυνατό να επιχορηγούνται και τα κόμματα εκτός Βουλής;

Είναι δυνατό να επιχορηγούνται και τα κόμματα εκτός Βουλής;

Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο!… Δεν φθάνουν οι –απαράδεκτες πέρα για πέρα- επιχορηγήσεις των κομμάτων της Βουλής, που υπερβαίνουν κατά πολύ το ποσό των 30 εκ. ευρώ, επιχορηγούνται και τα κόμματα που είναι εκτός Βουλής!! Πάντα ταύτα γιατί … «έτσι ορίζει ο νόμος», την ώρα που οι καρκινοπαθείς πεθαίνουν γιατί δεν έχουν φάρμακα και πολλοί χρεωμένοι πολίτες αυτοκτονούν έξω από τη Βουλή των Ελλήνων λόγω αδυναμίας επιβιώσεως!..
ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ σε μια χώρα όπου το παράλογο θεωρείται λογικό και το παράνομο νόμιμο, δεν νομίζω ότι ως είδηση θα συγκινήσει κανένα αφού, για το θέμα αυτό, είναι τοις πάσι γνωστό, ότι παραβιάζουμε ανοικτές θύρες! Και ιδού γιατί:
Διάβασα στο «Πρώτο Θέμα» ότι οι εκλογές της 17ης Ιουνίου(2012) δεν επέφεραν αλλαγές μόνο στον κοινοβουλευτικό χάρτη της χώρας αλλά και στα ταμεία των ίδιων των κομμάτων αφού κερδισμένοι και χαμένοι θα ανταμειφθούν ανάλογα πλέον από την κρατική επιχορήγηση.
«Μεγάλος κερδισμένος των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ που υπερτριπλαζιάζοντας τα ποσοστά του όχι μόνο αυξάνει εντυπωσιακά πλέον την παρουσία του στη Βουλή αλλά θα δει να μπαίνουν στα ταμεία του 14,1 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Το κόμμα της Κουμουνδούρου είναι το πλέον ωφελημένο μετά τις πρόσφατες εκλογές αν αναλογιστεί κανείς πως μέχρι και το 2011 η επιχορήγηση που εισέπραττε ήταν κάτι λιγότερο από 4 εκατ. το χρόνο.
Η Νέα Δημοκρατία παρά την εκλογική της νίκη, οικονομικά βγαίνει ουσιαστικά χαμένη μιας και θα πάρει λιγότερα χρήματα σε σχέση με το 2011. Η λογιστική αυτή πτώση οφείλεται στο γεγονός πως για την επιχορήγηση λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των ψήφων και όχι το εκλογικό ποσοστό. Με δεδομένο ότι η Ν.Δ. το 2009 είχε 2.295.719 ψήφους και τώρα, τον Ιούνιο, πήρε 1.825.609 το αποτέλεσμα είναι να μειωθεί και η κρατική επιχορήγηση προς το κόμμα. Συγκεκριμένα από τα 17 εκατομμύρια ευρώ πέφτει στα 15,4.
Μεγάλος χαμένος των εκλογών το ΠΑΣΟΚ που εκτός από την τρίτη θέση θα βρεθεί και σε δεινή οικονομική κατάσταση καθώς θα μειωθεί δραματικά η επιχορήγηση την ώρα που τα χρέη του κόμματος προς τις τράπεζες έχουν χτυπήσει «κόκκινο».Το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τα αποτελέσματα της 17ης Ιουνίου θα λάβει… μόλις 7,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ πριν από τρία χρόνια έπαιρνε 21,75 εκατομμύρια! (…)
Κερδισμένοι των εκλογών θα πρέπει να θεωρούνται οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, η Χρυσή Αυγή και η Δημοκρατική Αριστερά που θα βάλουν για πρώτη φορά «ζεστό» κρατικό χρήμα στα ταμεία τους. Το κόμμα του κ. Καμμένου θα λάβει επιχορήγηση ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, του κ. Μιχαλολιάκου 3,75 εκατομμυρίων ευρώ και του κ. Κουβέλη 3,4 εκατ. ευρώ.
Στους χαμένους και το ΚΚΕ που θα δει την επιχορήγηση να μειώνεται καθώς τα χρήματα που λάμβανε «πέφτουν», από τα 5,2 εκατομμύρια το 2009, στα 3,95 εκατομμύρια τώρα.»
Και τώρα η απίστευτη είδηση:
«Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 750.000 ευρώ από την κρατική επιχορήγηση θα εισπράξει τελικά ο συνασπισμός των κομμάτων «Δημιουργία Ξανά» και «Δράση» αφού στις εκλογές της 17ης Ιουνίου συγκέντρωσαν το 1,59% των ψήφων» (!!).
Γνωρίζω την απάντηση! Υπάρχει νόμος που ορίζει ότι το κατώτατο όριο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων είναι το 1,50%.
Θαυμάσια!.. Και γιατί παρακαλώ πρέπει να επιχορηγούνται κόμματα που είναι εκτός Βουλής; Βάσει ποίας λογικής θα πρέπει κι αυτοί οι κύριοι να παίρνουν χρήματα από τον δημόσιο κορβανά την ώρα που οι καρκινοπαθείς, για παράδειγμα, πεθαίνουν γιατί δεν έχουν φάρμακα και κάποιοι άλλοι 77χρονοι συνταξιούχοι αυτοκτονούν στη Βουλή λόγω χρεών και αδυναμίας επιβιώσεως;
Διαφωνούμε κύριοι! Και διαφωνούμε έντονα!… Οι επιχορηγήσεις πρέπει να σταματήσουν και για τα κόμματα που είναι μέσα στην Βουλή. Αν θέλουν να επιβιώνουν οικονομικά μπορούν να το κάνουν νόμιμα και με διαφανείς διαδικασίες μόνο από τις συνδρομές των μελών τους! Το επιχείρημα ότι οι επιχορηγήσεις πρέπει να γίνονται από το κράτος για να αποφεύγονται περιπτώσεις χρηματισμού ή εξάρτησης των πολιτικών κομμάτων από ιδιώτες είναι έωλο μετά την γελοιοποίηση που τους έκανε η «Ζήμενς» παρόλο που τα κόμματα ήσαν επιχορηγούμενα από το Κράτος! Έλεος κύριοι!… Έλεος πια!..
Με σεβασμό και τιμή
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου