Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, Ο ΤΡΑΜΠ ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ! ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΩΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ! ΒΙΝΤΕΟ! ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Σε απόλυτη ανατροπή εξελίχθηκε η μάχη για την προεδρία των ΗΠΑ - Oι...

Αμερικανοί έκαναν την έκπληξη και εμπιστεύτηκαν το άγνωστο - Ο Ντόναλντ Τραμπ συγκέντρωσε τουλάχιστον 276 εκλέκτορες - Το όριο για τη νίκη ήταν 270.
Ο χάρτης στις ΗΠΑ «βάφτηκε κόκκινος» με τις δημοσκοπήσεις να πέφτουν στο απόλυτο κενό.
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά καθώς κέρδισε τις περισσότερες πολιτείες-κλειδιά όπως το Οχάιο, τη Φλόριντα, την Πενσιλβάνια και το Ουισκόνσιν.
Παράλληλα, οι Ρεπουμπλικανοί εξασφάλισαν την κυριαρχία τους τόσο στη Γερουσία όσο και στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Έχοντας τον έλεγχο του Κονγκρέσου και του Λευκού Οίκου, οι Ρεπουμπλικανοί θα έχουν τη δυνατότητα να αποξηλώσουν τις μεταρρυθμίσεις του Μπαράκ Ομπάμα και κυρίως την μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας, που έμεινε στην ιστορία ως Obamacare.
neos proedros ipa trump
«Δεσμεύομαι ότι θα είμαι πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς και αυτούς που επέλεξαν να μην με ψηφίσουν», δήλωσε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.
«Κάθε Αμερικανός θα έχει την ευκαιρία να εκπληρώσει τα όνειρά του. Κανένας άνδρας και γυναίκα σε αυτή τη χώρα δεν θα αφεθεί στην τύχη του ξανά. Νοσοκομεία, σχολεία, γέφυρες, υποδομές. Οι υποδομές μας έχουν περιέλθει σε παρακμή, θα χτίσουμε ξανά όλοι μαζί», πρόσθεσε.
«Η Αμερική έχει στόχο το καλύτερο, απαιτούμε το πεπρωμένο της χώρας μας, πρέπει να ονειρευτούμε τα πάντα για τη χώρας εκ νέου. Προς την παγκόσμια κοινότητα, θα είμαστε δίκαιοι με όλους, βάζοντας πρώτα τα συμφέροντα των ΗΠΑ», συνέχισε.
Τέλος, συνεχάρη την Κλίντον για την προσφορά της.
Δείτε το βίντεο!
Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε η αντίδραση του επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, Τζον Ποντέστα, ο οποίος υποστήριξε πως το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών παραμένει αβέβαιο, τη στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ είναι και πλέον επίσημα ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.
Ο Ποντέστα δήλωσε απευθυνόμενος στους υποστηρικτές της Κλίντον που είχαν συγκεντρωθεί στο εκλογικό κέντρο της εκστρατείας της, πως «αύριο θα έχουμε περισσότερα να πούμε» και «θα περιμένουμε την καταμέτρηση των ψήφων».
Προέτρεψε δε τους υποστηρικτές της υποψήφιας των Δημοκρατικών να γυρίσουν στα σπίτια τους!
Παρ' όλα αυτά, λίγο αργότερα η Χίλαρι επικοινώνησε με τον Τραμπ και αναγνώρισε την επικράτησή του.
Δείτε το βίντεο!
H πρώτη επικοινωνία Πούτιν - Τραμπ
Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχάρη τον Ντόναλντ Τραμπ για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Ο Ρώσος ηγέτης, σε τηλεγράφημα που απέστειλε, εμφανίστηκε βέβαιος ότι Μόσχα και Ουάσινγκτον θα έχουν έναν εποικοδομητικό διάλογο βασισμένο στις αρχές της ισότητας και του αμοιβαίου σεβασμού, προς όφελος και των δύο χωρών.
Συγχαρητήρια Σουλτς σε Τραμπ και Ρεπουμπλικανούς
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, με δήλωσή του, έδωσε συγχαρητήρια στον Ντόναλντ Τραμπ και στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα για τη νίκη τους στις εκλογές στις ΗΠΑ.
Ο σοσιαλδημοκράτης Γερμανός πολιτικός αναφέρει ότι ο νικητής των προεδρικών εκλογών κατάφερε να εκφράσει τις αγωνίες και τους φόβους των Αμερικανών πολιτών, ωστόσο τώρα θα πρέπει να τις αντιμετωπίσει με αξιόπιστες πολιτικές και προτάσεις.
Τσαβούσογλου: Οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις θα ενισχυθούν μετά τη νίκη του Τραμπ
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου συνεχάρη τον Ντόναλντ Τραμπ για την νίκη του στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και δήλωσε πως η Άγκυρα θα ενισχύσει τις «βασισμένες στην εμπιστοσύνη σχέσεις και τη συνεργασία» της με τις ΗΠΑ.
ΕΕ: Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με τις ΗΠΑ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση «θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε η επικεφαλής της διπλωματίας της Ένωσης Φεντερίκα Μογκερίνι.
«Οι δεσμοί ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ είναι ισχυρότεροι από κάθε πολιτική αλλαγή. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί, ξαναβρίσκοντας την δύναμη της Ευρώπης», είπε.
«Η νίκη του Τραμπ έχει κοινά στοιχεία με εκείνα του Μπερλουσκόνι, το 1994»
«Η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει κοινά στοιχεία με εκείνα του Μπερλουσκόνι, το 1994», σύμφωνα με πολλούς ιταλούς αναλυτές.
Όπως υπογράμμισε ο σχολιαστής της εφημερίδας Corriere della Sera Άλντο Κατσούλο, ο Τραμπ, με την αναπάντεχη αυτή νίκη του, θυμίζει σε κάποιο βαθμό εκείνη του «πρώην Καβαλιέρε», πριν από δύο δεκαετίες, από την στιγμή που και οι δυο βασίστηκαν μόνον στην προσωπική τους εκστρατεία, χωρίς να στηριχθούν σε ισχυρές πολιτικές συμμαχίες.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου