Τρίτη 22 Μαΐου 2018

22 ΜΑΪΟΥ 1963: Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ! ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ!


22-5-1963 : ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του Γρηγόρη ΛΑΜΠΡΑΚΗ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

... ΟΔΥΝΗΡΗ Επέτειος ... ΠΡΙΝ 55 χρ. ... "Σαν Σήμερα" ! ... 
... Ωρα 21.50 δολοφονείται από "παρακρατικούς" στη συμβολή των οδών Ερμού-Βενιζέλου & Σπανδωνή ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΒΑΛΚΑΝΙΟΝΙΚΗΣ του ΣΤΙΒΟΥ, Υφηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ της ΕΔΑ ! ...
... Η ΕΛΛΑΔΑ και η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ "Κοινή Γνώμη" ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΝΤΑΙ !
... Αποτροπιασμός, Οργή και αλυσιδωτές πολιτικές...

εξελίξεις που επέφεραν "Κυβερνητικές Αλλαγές" στην Ελλάδα !
... Ο Γρηγόρης Λαμπράκης (του Γεωργίου) γεννήθηκε την 3-4-1912 στην Κερασίτσα Αρκαδίας και ήταν το 14ο παιδί (από τα συνολικά 18 -!-) που απέκτησαν οι γονείς του. Σπούδασε Iατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στη Γυναικολογία. Υπήρξε Πρωταθλητής Στίβου με πάρα πολλές Πανελλήνιες και Βαλκανικές Νίκες και κατείχε για 21 χρόνια (ως το 1959) το Πανελλήνιο Ρεκόρ (ήταν παράλληλα ΚΑΙ Βαλκανικό) στο άλμα σε Μήκος με επίδοση 7,37 μ., που είχε επιτύχει το 1938 ! 
… Μαθητής Γυμνασίου όντας (μαζί με 2 συνομήλικους φίλους) υπήρξαμε το βράδι της 22ας Μαίου 1963 "αυτόπτες" στη "σύλληψη" των "τρικυκλιστών-εκτελεστών" Γκοτζαμάνη και Εμμανουηλίδη, που υλοποιήθηκε χάρη στον αναρριχηθέντα στο "εν κινήσει" δολοφονικό "τρίκυκλο", τον "Τίγρη" Μανώλη Χατζηαποστόλου ! ... Αυτό συνέβη (ώρα 22.05) στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Καρόλου Ντιλ της Θεσσαλονίκης. Μόλις, είχαμε σχολάσει από βραδινό μάθημα Γερμανικών στο παρακείμενο Ινστιτούτο "Γκαίτε". ... ΑΝΕΞΑΛΕΙΠΤΕΣ ΜΝΗΜΕΣ !
... Στις 3 φωτογραφίες εικονίζεται ο αδικοχαμένος Γρηγόρης ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, (α` φωτ.) στους προπολεμικούς Αθλητικούς Θριάμβους του, (β` φωτ.) περιχαρής με τη Μητέρα του και (γ` φωτ.) στο
νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης -κλινικά νεκρός- τα μεσάνυχτα της "αποφράδας" 22ας Μαίου 1963.
... Νίκος Μουρατίδης, 22-5-2018.
Νίκος Μουρατίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου