Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ: "ΤΟΝ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΕΙ"!!! "ΠΥΡΑ" ΚΑΤΑ ΜΠΟΥΤΑΡΗ: "ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑΤΟΥΑΖ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ! ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ"!

Δεν έχουν σταματήσει τα πυρά κατά του Γ. Μπουτάρη. Πολλοί έσπευσαν...

με κατηγορηματικό τρόπο να καταδικάσουν τις χθεσινές ενέργειες, ενώ άλλοι με δηλώσεις-φωτιά έστησαν στον τοίχο τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Σίγουρα, πρέπει να καταδικάζουμε κάθε πράξη που έχει να κάνει με την σωματική βία, αναμφισβήτητα. Η οργή όμως είναι τεράστια σε μία μεγάλη μερίδα των Ελλήνων.

Ο πρώην συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά Φαήλος Κρανιδιώτης αναφορικά με την άγρια επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη.

Σχολιάζοντας όσα συνέβησαν, το απόγευμα του Σαββάτου, έγραψε στα social media: «Έτσι είναι κυρ Μπουτάρη. Όταν προμοτάρεις το Gay Pride την ίδια μέρα με την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας, όταν κανείς μπαράζ φιλότουρκων δηλώσεων και χαριεντίζεσαι με τους Σκοπιανους και χλευάζεις τις συγκεντρώσεις για το όνομα και έχεις το θράσος να εμφανίζεσαι στις εκδηλώσεις των Ποντίων, κάποιο τεμέτερον θα βρεθεί να σε σαπακιάσει στις φάπες» έγραψε.

Και συνέχισε γράφοντας το εξής: « Άντε παραιτήσου, βάλε κι άλλα δέκα σκουλαρίκια, κάνε και τατουάζ στον απαυτό σου τον Κεμάλ και πήγαινε να τελευτήσεις τον βίο σου στην αφάνεια, να ξεβρωμίσει ο τόπος».

Δείτε εικόνα:


Την ίδια στιγμή, στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν αύριο το πρωί οι δύο συλληφθέντες που ταυτοποιήθηκαν από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης ότι επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν, μαζί με άλλους, τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη.

Ο 20χρονος ομολόγησε ότι είναι ένας απ’ αυτούς που επιτέθηκαν στον κ. Μπουτάρη και σύμφωνα με πληροφορίες είπε στους αστυνομικούς: «Είμαι Πόντιος στην καταγωγή και είχα ακούσει παλιότερα τις δηλώσεις που είχε κάνει ο κ. Μπουτάρης για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Όταν τον είδα μπροστά μου αισθάνθηκα θυμό για τα όσα είχε πει για τους Πόντιους και κινήθηκα εναντίον του».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ίδιο ισχυρίζεται και ο 36χρονος.

Πάντως οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα και είναι πολύ κοντά στην ταυτοποίηση και άλλων δραστών.

Πάντως ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης βρήκε στήριξη και μάλιστα από την Τουρκία.

Στην ηλεκτρονική έκδοση της Τουρκικής εφημερίδας Hurriyet η επίθεση στον 76χρονο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Με φωτογραφία από τη στιγμή της επίθεσης η ιστοσελίδα αναφέρει πως ο δήμαρχος «είναι γνωστός για τις απόψεις του για τους Τούρκους και τον Κεμάλ Ατατούρκ».

Στη συνέχεια, αφού παραθέτει τα όσα συνέβησαν το Σάββατο το βράδυ και τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η «Hurriyet» υπενθυμίζει ότι ο Μπουτάρης πριν εκλεγεί δήμαρχος το 2012 είχε προτείνει να ονομαστεί «Ατατούρκ» ο δρόμος της Θεσσαλονίκης, όπου γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ.

«Ωστόσο» όπως τονίζει το δημοσίευμα, «υποχώρησε, λόγω έντονων αντιδράσεων». «Αφού εκλέχθηκε δήμαρχος το 2012, δέχθηκε έντονη κριτική όταν δήλωσε πως ‘οι Τούρκοι είναι αδέρφια μου’» καταλήγει το δημοσίευμα και παραθέτει φωτογραφίες από την επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου