Τρίτη 22 Μαΐου 2018

ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ! ΚΑΜΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ, ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ!

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, πέταξαν μπογιές, έσπασαν τις τζαμαρίες και κατάφεραν να εξαφανιστούν....

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αστυνομικού σκοπού, που βρισκόταν έξω από το κτίριο, τα άτομα ήταν τουλάχιστον 50 και κατάφεραν να κινηθούν αστραπιαία.

Η ομάδα των αγνώστων φώναξαν «είμαστε από τον Ρουβικώνα» και αμέσως μετά άρχισαν το καταστροφικό τους έργο.

Είναι απορίας άξιο όμως, πώς οι Αρχές που θεωρητικά ασχολούνται με την υπόθεση «Ρουβίκωνας» δεν είχαν δει, τρεις ώρες πριν την επίθεση, ανάρτηση στο Facebook και στην προσωπική σελίδα ηγετικού στελέχους της οργάνωσης, ο οποίος στην ουσία προειδοποιούσε για χτύπημα με δικαστικό στόχο.

Χαρακτηριστικά έγραφε: «Μόλις μας έγινε ενημέρωση από τη συνήγορό μας. Ασκήθηκε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης στη Σύρο. Θα δικαστούν οι σύντροφοί μας ξανά. Το μήνυμα ελήφθη και θα απαντηθεί».

Λίγη ώρα αργότερα, την ευθύνη ανέλαβαν από κοινού οι οργανώσεις «Ρουβίκωνας», «Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας» και «Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης», οι οποίες, με ανάρτησή τους σε γνωστή ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου, ανέφεραν ότι πραγματοποίησαν συμβολική επίθεση στο κτίριο του ΣτΕ λόγω της απόφασης του, που έκρινε "συνταγματικό" τον νόμο Κατρούγκαλου για μείωση των συντάξεων.

Αντίδραση από τη ΝΔ 
«Μετά την έφοδο του Ρουβίκωνα ακόμη και στο Σ.τ.Ε. δεν έχει πια σημασία αν τα μέλη του δρουν με την ανοχή του Μαξίμου ή με τον εσκεμμένο αφοπλισμό της αστυνομίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει:

Όταν ο δήμαρχος Τήνου μηνύει και συλλαμβάνονται επί τόπου οι Ρουβίκωνες, η ανοχή της δράσης τους από την κυβέρνηση είναι προφανές ότι οφείλεται σε μια κατάπτυστη πολιτική επιλογή που επέφερε απόψε ακόμη και ευθεία απειλή προς τη Δικαιοσύνη.
πηγή: Μίνα Καραμήτρου , CNN Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου