Τρίτη 22 Μαΐου 2018

ΜΟΛΙΣ ΑΚΟΥΣΑΝ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΙΛΙΝΤΕΝ" ΑΡΧΙΣΑΝ ΞΑΝΑ ΝΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΤΟΥ ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟΥ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ! ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ "ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ-ΚΡΑΤΟΣ"!

Προκαλεί το «Ουράνιο Τόξο», το πολιτικό κόμμα της επονομαζόμενης «μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα», με έδρα την Φλώρινα με ....

αφορμή την πρόταση για την ονομασία των Σκοπίων ως «Μακεδονία του Ιλιντεν». Εκμεταλλευόμενο την σκοπιανή πρόταση που συζητά η ελληνική πλευρά, το κόμμα που επιχειρεί να αναγνωριστεί σλαβομακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα και στις ευρωεκλογές του 2009 έλαβε στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας 4.530 ψήφους (0,09%) αναπαράγει την σκοπιανή προπαγάνδα.

Ειδικότερα, το «Ουράνιο Τόξο» παίρνει μέρος στη δημόσια συζήτηση για τα περί «Μακεδονίας του Ίλιντεν» δημοσιεύοντας ολόκληρη τη διακήρυξη της επανάστασης του Ιλιντεν και κάνοντας λόγο για το «σύγχρονο Μακεδονικό έθνος-κράτος»! Οπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του πολιτικού φορέα, «δίνεται η ευκαιρία σε καλοπροαίρετους συμπολίτες να ενημερωθούν για το ζήτημα εθνικής χειραφέτησης πληθυσμού στα Βαλκάνια και συγκεκριμένα σχετικά με το σύγχρονο Μακεδονικό έθνος ως ιδιαίτερη και διαφορετική εθνική συλλογικότητα από αυτό που για δεκαετίες η ελληνική εθνική ιδεολογία είτε αποκρύπτει είτε παραποιεί είτε ερμηνεύει τη σύγχρονη Μακεδονικότητα».

Το «Ουράνιο Τόξο» αφού σημειώνει εμφατικά, «νά ναι καλά η συγκρότηση του σύγχρονου Μακεδονικού έθνους-κράτους στα Βαλκάνια» παραθέτει «τις βασικές αρχές της πρώιμης Μακεδονικής εθνικής ιδεολογίας», που εμπεριέχονται στη διακήρυξη της επανάστασης του Ιλιντεν το 1903, η οποία καταλήγει ως εξής: «Ζήτω οι αγωνιστές της ελευθερίας και όλα τα τίμια και καλά τέκνα της Μακεδονίας. – Ζήτω! Για μια Αυτόνομη Μακεδονία».

το διαβάσαμε στο team-apagoreuetai.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου