Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΚΙΣΤΟΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΧΑΣΕ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΑΜΠΙ: 55-68 (ΒΙΝΤΕΟ)

Σκιά του καλού του εαυτού του ο Παναθηναϊκός υπέκυψε στην ανωτερότητα της Μακάμπι και έχασε με68-55 στο ΟΑΚΑ. Από το αποτέλεσμα του αγώνα Μπασκόνια-Λοκομοτίβ Κούμπαν θα εξαρτηθεί το αν θα αποφευχθεί ο "εμφύλιος" με τον Ολυμπιακό στο top-16. Δεν έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο ο τραυματίας Ούκιτς.
Ο Παναθηναϊκός ήταν σταθερά...κακός σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, είχε συνέπεια στο αρνητικό του πρόσωπο και στα 40 λεπτά. Γιατί; Διότι δεν έβαλε εξωτερικά σουτ, έχασε τις μάχες κάτω από το καλάθια και δεν έπαιξε άμυνα. Από το 10-7 και μετά ο νταμπλούχος Ελλάδας δεν προηγήθηκε ποτέ στο παιχνίδι αφήνοντας τον Ιγκλες και τον Σμιθ να δημιουργούν και να σκοράρουν. Η Μακάμπι προηγήθηκε με 14-23, 21-33 και 27-36 την ίδια ώρα που ο Παναθηναϊκός έδειχνε να έχει αλλού το μυαλό του, ίσως στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό που θα γίνει την προσεχή Δευτέρα.
Το στατιστικό

Τα δεκάλεπτα: 14-23, 27-36, 35-58, 55-68

Παναθηναϊκός: Μπράμος 2, Κάρι 7, Μπατίστ, Φώτσης 3, Ούκιτς 4, Λάσμε 16, (8ρ), Μαυροκεφαλίδης 5, Διαμαντίδης 5 (9ασ, 5λ), Γκιστ 6, Γιάνκοβιτς 7, Αποστολίδης

Μακάμπι: Ράις 7, Σμιθ 7, Χίκμαν 10, Ινγκλες 10, Τάιους 6 (7ρ), Πνίνι 9, Κοέν 2, Οχαγιόν 2, Μπλου 13, Λάντσμπεργκ, Σχορτσανίτης 2.
Το σφίξιμο που αισθάνθηκε ο Ούκιτς και κατά συνέπεια η απουσία του Κροάτη από το ματς στο δεύτερο ημίχρονο έκανα τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα για την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη. Το βάρος της οργάνωσης έπεσε πάνω στον Δημήτρη Διαμαντίδη (αγωνιζόταν επίσης τραυματίας)  γεγονός όμως που προκάλεσε μεγάλη φθορά του αρχηγού και αμυντική κατάρρευση. Η Μακάμπι προηγήθηκε με 33-58 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και ο Παναθηναϊκός αναγκάστηκε να κυνηγήσει, όσο είχε διάθεση, ένα μπασκετικό θαύμα.
Η προσπάθεια πάντως έγινε. Ο Γιάνκοβιτς πήρε λεπτά συμμετοχής και βοήθησε, η διαφορά μειώθηκε μέχρι και τους 11 πόντους (47-58, 49-60) αλλά η Μακάμπι δεν ήταν διατεθειμένη να χύσει την καρδάρα με το γάλα που με κόπο είχε μαζέψει. Ο Μπλου τελείωσε τον αγώνα με πέντε σερί πόντους.

Η καλύτερη πεντάδα

1. Ο Ντέιβιντ Μπλου που καθάρισε το παιχνίδι με πέντε σερί πόντους στο τελευταίο πεντάλεπτο.
2. Ο Τζον Ινγκλες γιατί ήταν αποτελεσματικός και στις δύο πλευρές του παρκέ.
3.Ο αθλητικός Αλεξ Τάιους που τελείωσε τον αγώνα με 6 πόντους και 7 ριμπάουντ.
4. Ο Στεφάν Λάσμε που ήταν ο καλύτερος του παρκέ με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ.
5. Ο λαβωμένος Δημήτρης Διαμαντίδης που έκανε ότι μπορούσε με 9 ασίστ.

Το φύλλο αγώνα

Προφανώς δεν μπορεί να γίνει σοβαρή κριτική διότι ο ίδιος ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετώπισε με τη δέουσα σοβαρότητα το παιχνίδι. Οι απώλειες δικαιολογούν την κακή αγωνιστική εικόνα μόνο εν μέρει αφού μία ομάδα όπως ο πρωταθλητής Ελλάδας οφείλει να βρίσκει τρόπους για να διατηρεί την ανταγωνιστικότητά του ακόμα και κάτω από δύσκολες συνθήκες. Ηταν όμως φανερό ότι οι πάντες στον Παναθηναϊκό θέλουν να ρίξουν την καλή ζαριά τους την προσεχή Δευτέρα.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου