Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΙΓΚΑ!

Ο Κώστας Τίγκας, Πρόεδρος της 'Ενωσης Επιστημόνων Χολαργού-Παπάγου "Ο Τίμιος Σταυρός", καθώς και τα μέλη αυτού, πραγματοποίησαν μια συγκινητική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Χολαργού με αφορμή τα 10 χρόνια συμμετοχής στην Εξωτερική Ιεραποστολή της Ένωσης και συγκεκριμένα στην Τανζανία. 
Την παρουσίαση της αποστολής και το σημαντικότατο έργο που επιτέλεσε αυτή κατά την παραμονή της επί 3 εβδομάδες στην Αφρικανική χώρα, έκανε ο γιατρός Δημήτρης Χατζηγεωγίου. 
Γεμάτη δέος και συγκίνηση παρακολουθούσαν οι παρευρισκόμενοι την δράση των ιατρών στην Τανζανία ενώ σε video- wall οθόνη έβλεπαν εντυπωσιακές όσο και σοκαριστικές φωτογρααφίες από τους ασθενείς με τους οποίους ήρθε αντιμέτωπη ιατρική αποστολή. 
Σπάνιες αρρώστιες οι οποίες από την Ευρώπη έχουν εξαφανιστεί, όπως η πελάγρα, είναι συνηθισμένες στην αχανή χώρα των 42 εκατομμυρίων κατοίκων που ζουν μέσα στην μεγάλη φτώχια και το...Aids!
Όπως είπε ο γιατρός κ. Χατζηγεωργίου, ο ιός ΗΙV θερίζει στην Τανζανία με 100.000 θανάτους ετησίως! Υπολογίζεται ότι το 7% του πληθυσμού μολύνεται από Aids!
Πολύ συγκινητικό κι ελπιδοφόρο είναι το ιεραποστολικό έργο που επιτελείται στην Τανζανία και για το οποίο μίλησε ο πανοσιολογιώτατος Φώτιος (κάτω φωτό) που ζει μόνιμα ως ιεραπόστολος στην μακρινή αφρικανική χώρα. 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Δήμαρχος Χολαργού κ. Σκούρτης με την σύζυγό του, οι πρώην Αντιδήμαρχοι Παπαναστασίου και Αυγουρόπουλος, ο πρώην Δημοτικός σύμβουλος Λουκάς Ρίζος, εκπρόσωποι του τοπικού τύπου και πλήθος κόσμου.
Ο Κώστας Τίγκας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον μακαριστό Χριστοφόρο Σταυρόπουλο, εμπνευστή και ιδρυτή της Ένωσης Επιστημόνων, χάρη στον οποίο ξεκίνησε το μεγάλο φιλανθρωπικό και ιεραποστολικό έργο της. Επίσης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Επιστημόνων Χολαργού-Παπάγου τόνισε ότι 38 οικογένειες βοηθούνται από το φιλανθρωπικό έργο της, γι' αυτό τον λόγο στον χώρο υποδοχής του Πνευματικού Κέντρου υπήρχε και Bazaar Αγάπης με βιβλία, κοσμήματα φω μπιζού, ακόμη και γλυκίσματα, με την αγορά των οποίων η Ένωση θα προμηθευτεί ρουχισμό και τρόφιμα για να ενισχύσει τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας στον δήμο Παπάγου-Χολαρργού. 
Ομολογουμένως, η εκδήλωση της Ένωσης Επιστημόνων ήταν εκπληκτική! Πρόσφερε συγκινήσεις και έδειξε τελικά ποιος είναι προορισμός του ανθρώπου. Ο πατήρ Φώτιος τόνισε: "Αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν. Αυτό είναι το νόημα του χριστιανισμού και της ζωής, όπως μας το έδωσε ο Ιησούς Χριστός μας".   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου