Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ: ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΙΔΡΥΕΙ Ο ΞΥΔΗΣ!


Επαινετή η πρωτοβουλία. Εμείς ωστόσο φωνάζαμε πρώτοι εδώ και καιρό και φέραμε σε επαφή την απόγονο του επαναστάτη Χατζηγιάννη Μέξη με τον πρώην Δήμαρχο Χολαργού, προκειμένου να αξιοποιηθούν τα πολύτιμα ιστορικά κειμήλια που διέθετε. Μέχρι και ένα από τα όπλα του Κολοκοτρώνη έχει αλλά και του υπαρχηγού του. 
Τότε, την πλησίασαν από τον Δήμο Παπάγου αλλά η ίδια δεν ήθελε να τα δώσει παρά μόνο στον Χολαργό. Τώρα, έρχεται ο σημερινός Δήμαρχος Ξύδης και προσπαθεί να κάνει πράξη το Ιστορικό Αρχείο του δήμου. Μπράβο του. 
Ιδού το μήνυμα του κ. Ξύδη: 

Ίδρυση Αρχείου Ιστορικής Μνήμης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου-Χολαργού με τη υπ.αριθμ. 183/31-11-2013 Απόφασή του, προχώρησε στη δημιουργία Αρχείου Ιστορικής Μνήμης του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.  Μέσω αυτού του φορέα θα αναδεικνύεται η ιστορία των δύο Δημοτικών Κοινοτήτων και η ανέλιξή τους από τη δημιουργία τους καθώς και η προσφορά επιφανών συμπολιτών μας και επιφανών Ελλήνων, οι οποίοι διέγραψαν μια σημαντική διαδρομή στην ανάπτυξη και εξέλιξη του Δήμου μας.

Για τη δημιουργία του Αρχείου Ιστορικής Μνήμης συγκροτήθηκε, με την ίδια Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Επιτροπή με Πρόεδρο τη Δημοτική Σύμβουλο Δρα Ελένη Ευαγγελοπούλου και μέλη τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων Παπάγου και Χολαργού κα Χρύσα Παρίση και κο Νίκο Αποστολόπουλο, τον επίκουρο Καθηγητή Αγγειοχειρουργικής – δημότη Παπάγου κο Πάνο Πανούση και τους δημότες Χολαργού τον Οικονομολόγο και συλλέκτη  κο  Αλέξανδρο Χαρίτο και τον Αρχιτέκτονα Μηχανικό και συλλέκτη κο Δημήτριο  Παπαδόπουλο.

Στόχος του Αρχείου Ιστορικής Μνήμης είναι η αναζήτηση, συλλογή, συντήρηση, διαφύλαξη και ανάδειξη ιστορικών κειμηλίων και αρχείων των δημοτών και κατοίκων ή και των φορέων που έχουν συνδεθεί με την πορεία του Δήμου, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα. Το Αρχείο Ιστορικής Μνήμης θα αποτελέσει το θεμέλιο για τη δημιουργία των χαρακτηριστικών γνωρισμάτων της περιοχής ώστε μέσω ιστορικών ερευνών, μελετών με αντικείμενο την αυτοδιοίκηση, συνεδρίων, εκθέσεων κλπ. να δημιουργηθεί υπεραξία στο Δήμο μας.

Το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα δεν είναι δυνατό να υλοποιηθεί χωρίς τη συμμετοχή των συμπολιτών μας, οι οποίοι, παραδίδοντας για μελέτη τα ιστορικά αρχεία / κειμήλια που τυχόν διαθέτουν, θα συντελέσουν στην ανάδειξη της ιστορίας και της πολιτισμικής κληρονομιάς του Δήμου μας καθώς και στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης. Διευκρινίζεται ότι ο Δήμος ουδέν δικαίωμα θα έχει ως προς την κυριότητα των αρχείων, κειμηλίων, φωτογραφικού υλικού κλπ, η οποία θα ανήκει αποκλειστικά στον κάτοχό τους. Ο Δήμος θα αναλάβει μόνο τη φύλαξη, συντήρηση και προβολή τους ενώ η παράδοση και παραλαβή θα γίνεται με επίσημο πρωτόκολλο.

Όσοι επιθυμούν να συμβάλλουν στη δημιουργία  του Αρχείου Ιστορικής Μνήμης παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Δήμο μας  (υπεύθυνη κα Κλαίρη Συμεουδάκη  στο τηλ. 2132002878, 09.00 – 12.00) ώστε να καθοριστεί συνάντηση με τα μέλη της Επιτροπής.

                       

Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ



                                             ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ    ΞΥΔΗΣ

                                            

                                             Υποναύαρχος  Π.Ν.εα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου