Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΖΗΤΩ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ! ΟΛΟΙ ΑΘΩΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ! ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΣΚΑΝΔΑΛΟ!

Δεκατρία χρόνια μετά το σκάνδαλο με τις μετοχές φούσκες του χρηματιστηρίου το δικαστήριο αθώωσε 42 άτομα που κατηγορούνταν σε βαθμό κακουργήματος, για τα αδικήματα της απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και άλλα αδικήματα.
Οι δικαστές έκριναν πως δεν στοιχειοθετήθηκε η απάτη διότι από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι η τιμή πώλησης των επίδικων πακέτων μετοχών επηρέασαν την τελική τους τιμή στο ταμπλό του ΧΑΑ την συγκεκριμένη περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την άσκηση κακουργηματικών ποινικών διώξεων το 1999 για το «σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου», η ανάκριση για την υπόθεση είχε ανατεθεί στην πρώην δικαστικό Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια.

Οι χειρισμοί της τότε ανακρίτριας, που αποφυλακίστηκε πρόσφατα, της κόστισαν την θέση της στο δικαστικό Σώμα αλλά την καταδίκη της σε 12ετή κάθειρξη για κατάχρηση εξουσίας και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα .

Η δικαστική έρευνα μετά την υπόθεση «Μπουρμπούλια» συνεχίστηκε με εντολή του Εισαγγελέα Χαρ. Λακαφώση ο οποίος είχε ζητήσει την επανεξέταση κάποιων φακέλων για τις «μετοχές - φούσκες του Χρηματιστηρίου».



Αθωώθηκαν οι:

Παναγιώτης Κονταλέξης - χρηματιστής, Γεώργιος Μπατατούδης - μέτοχος της Ιντερσάτ, Παναγιώτης Πανούσης - μέτοχος της Άττι-κατ, Κωνσταντίνος Στέγγος, Χρυσή Στέγγου, Στυλιανή Στέγγου ( της Τεχνικής Ολυμπιακής), Σπυρίδωνας Τασόγλου της ομώνυμης εισηγημένης εταιρείας, Ηλίας Τσοτάκος - χρηματιστής, Δημήτριος Ράνιος - χρηματιστής, Ηλίας Μπογδάνος της Active Επενδυτικής, Ελένη Ζησιμοπούλου, Θεοφάνης Ράνιος (χρηματιστής), Ιωάννης Σφακιανάκης, Αγγελική Ζησιμοπούλου, Βασίλειος Μανιός (εφοπλιστής), Αναστασία Κολλακή (σύζυγος εφοπλιστή), Παντελής – Ελευθέριος Κολλάκης (εφοπλιστής), Σταύρος Γαλανάκης, Ιωάννης Τσούρτης, Γεώργιος Στέγγος (Τεχνική Ολυμπιακή), Βαρβάρα Τσούρτη, Σταυρούλα – Μαρία Λακοπούλου, Ιορδάνης Αρζόγλου, Ζωή Στέγγου.

koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου