Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ: ΒΛΑΒΗ ΚΑΙ ΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ

Βλάβη στο πρωθυπουργικό  αεροσκάφος ERJ-145 Embraer του Σμήνους VIP της ΠΑ το οποίο μετέφερε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Αζερμπαϊτζάν  και πιο συγκεκριμένα στο Μπακού για την υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό ΤΑΡ σημειώθηκε πριν από λίγο.
Το αεροσκάφος από άγνωστη ακόμη αιτία αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω και να προσγειωθεί στην 112ΠΜ Ελευσίνα.
Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί στις 17:31 από την 112ΠΜ στην Ελευσίνα, αλλλά παρουσίασε βλάβη στις  17:45 όταν πετούσε πάνω από τα Μέθανα.
Το αεροσκάφος αμέσως άλλαξε πορεία και επέστρεψε εσπευσμένα πάλι στην 112ΠΜ όπου και προσγειώθηκε με ασφάλεια.
Στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 9 άτομα.
Η βλάβη σύμφωνα με πληροφορίες εμφανίστηκε στα πτερύγια καμπυλότητας του αεροσκάφους (flaps) η καλή λειτουργία των οποίων είναι βέβαια και κρίσιμης σημασίας τόσο για την απογείωση όσο και για την προσγείωση του αεροσκάφους καθώς αυξάνουν την άντωση της πτέρυγας στοιχείο απαραίτητο όταν το αεροσκάφος έχει σχετικά χαμηλή ταχύτητα κατά τη διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης.
Η ΠΑ διαθέτει δύο αεροσκάφη VIP το ΕΜΒ-145 Legacy και το Gulfstream V.
H βλάβη επισκευάζεται και ο Α.Σαμαράς αναμένεται να αναχωρήσει για το Αζερμπαϊτζάν για να υπογράψει την τελική επενδυτική απόφαση που αφορά την ανάπτυξη του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ 2, το οποίο θα τροφοδοτήσει τον αγωγό TAP.
Το αεροσκάφος βρίσκεται ακόμη στην 112ΠΜ προκειμένου να επιδιορθωθεί η βλάβη και ως εκ τούτου η αναχώρηση του πρωθυπουργού έχει καθυστερήσει.
 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου