Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

ΧΡΥΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΜΕ ΤΗ SIEMENS!

Ατελείωτο το κουβάρι διαπλοκής Siemens-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ!
  Στη φωτογραφία, το ζεύγος Αλογοσκούφη. Γιώργος και Δίκα, απολαμβάνουν τα …εξ ουρανού δώρα του 2004. Την ίδια χρονιά, ο πρώτος εστέφθη τσάρος της Οικονομίας, ενώ η σύζυγος Αλογοσκούφη, ως επιχειρηματίας στο Real Estate, έκανε χρυσές δουλειές με τη Siemens. Σήμερα, η κτηματομεσίτης «διευκολύνει» το «ξεπούλημα»   ή το επαγγελματικό «ξεσπίτωμα»  των  περιουσιών οικονομικά κατεστραμμένων  Ελλήνων, σε ντόπιους και ξένους "αποταμιευτές! Έλληνες, που καταστράφηκαν και από την οικονομική πολίτικη του συζύγου της!

 Του Μάκη Βραχιολίδη
Δίχως τέλος είναι οι στενές σχέσεις της Siemens με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας. Η γερμανική εταιρεία τάισε πολλούς. Από το ταμείο του ΠΑΣΟΚ με ένα εκατομμύριο μάρκα (βλέπε ομολογία Τσουκάτου) μέχρι το μαύρο χρήμα σε μεμονωμένα πρόσωπα (βλέπε Τσοχατζόπουλος, Μαντέλης) ακόμη και απλά δωράκια σε κορυφαίους πολιτικούς (Σαμαράς, Παπανδρέου, Μητσοτάκης κ.α). Ένα από αυτά τα δωράκια ήταν και αυτό που εστάλη στον Γιώργο Αλογοσκούφη, τον τσάρο  Οικονομίας και Οικονομικών ο οποίος θήτευσε στο κορυφαίο υπουργείο από τις 11 Μαρτίου του 2004 ως τις 7 Ιανουαρίου του 2009.
Το Δελτίο Αποστολής της Siemens που εικονίζεται στη φωτογραφία, συνοδευόταν από σαμπάνια και εστάλη στο σπίτι της οικογένειας Αλογοσκούφη στην οδό Κερκύρας 17, στη Νέα Ερυθραία. Η αποστολή του δώρου έγινε στις 17 Οκτωβρίου του ’07 ώρα 17.00! Όλα «17»! Όχι, δεν ήταν η ονομαστική εορτή του κ. Αλογοσκούφη όπως συνήθιζε η γερμανική εταιρεία να θυμάται τους εορτάζοντες πολιτικούς με τους οποίους είχε αναπτύξει ιδιαίτερες σχέσεις. Για κάτι άλλο πρέπει να θυμήθηκε η γερμανική εταιρεία την οικογένεια Αλογοσκούφη. Μήπως για τις ιδιαίτερες οικονομικές δοσοληψίες που είχε αναπτύξει με την σύζυγο του τότε τσάρου της Οικονομίας; Αυτό είναι πιο πιθανό ενδεχόμενο.
Η Siemens και η οικογένεια Αλογοσκούφη είχαν οικονομικά τετ α τετ. Συγκεκριμένα, η κυρία Δίκα Αγαπητίδου-Αλογοσκούφη, σύζυγος του πρώην υπουργού της ΝΔ, το διάστημα που ο άνδρας της ήταν τσάρος της Οικονομίας, έκανε χρυσές δουλειές με τη γερμανική εταιρεία μέσω του μεσιτικού της γραφείου που σήμερα διατηρεί επί της οδού Μουρούζη 10, στην Αθήνα.
Η κυρία Αλογοσκούφη είναι επικεφαλής της «Αθηναϊκής Οικονομικής ΕΠΕ», εταιρεία που παρέχει Κτηματομεσιστικές υπηρεσίες και οικονομικές συμβουλές. Δείτε το εντυπωσιακό προφίλ της εταιρείας όπως αυτό προβάλλεται στο διαδίκτυο.
Τι υπηρεσίες όμως πρόσφερε η κα Δίκα Αλογοσκούφη-Αγαπητίδου στη Siemens και τι οικονομικές απολαβές είχε από αυτές;
Το παρακάτω τιμολόγιο είναι αυτό που «έκοψε» η εταιρεία της συζύγου Αλογοσκούφη προς την περιβόητη γερμανική εταιρεία.
Την τελευταία ημέρα του 2004, η κυρία Αλογοσκούφη εισέπραξε 50.138,20 ευρώ από τη Siemens για «παροχή Κτηματομεσιτικών υπηρεσιών» και ειδικότερα για «μίσθωση γραφειακών, αποθηκευτικών και χώρων στάθμευσης στο συγκρότημα ΠΥΡΝΑ-14ο χλμ. Εθνικής οδού (ως συμφωνία-εντολή)»! Η κα Αλογοσκούφη δηλαδή, πληρώθηκε αδρά με πλέον των 50.000 ευρώ επειδή πέτυχε να εξασφαλίσει αποθηκευτικό χώρο και στάθμευση στην Siemens! Αυτές είναι χρυσές δουλειές! Έχετε δει άλλους κτηματομεσίτες να εξασφαλίζουν για τον πελάτη τους γκαράζ και αποθήκη και να αμείβονται γι’ αυτές τις υπηρεσίες τους με 50.000 ευρώ; Ούτε πρόκειται να δείτε. Έτσι τυχαία λέτε πώς η γερμανική εταιρεία απευθύνθηκε στη σύζυγο του τσάρου της Οικονομίας και δεν πήγε σε άλλο μεσιτικό γραφείο; Ορισμένα πράγματα δεν γίνονται τυχαία!  Η κα Αγαπητίδου δεν ό,τι κι ό,τι. Εκτός από το όνομα του συζύγου της που έπαιξε ρόλο στη συγκεκριμένη οικονομική απολαβή, η ίδια έχει σημαντικά προσόντα. Τέτοια, που προφανώς δεν διαθέτουν άλλοι κτηματομεσίτες, γι’ αυτό η Siemens προτίμησε την κα Αλογοσκούφη-Αγαπητίδου!
Ας διαβάσουμε λοιπόν μαζί τα ιδιαίτερα προσόντα της συζύγου Αλογοσκούφη όπως προβάλλονται στο shoppingdestinations.boussiasconferences.gr:
Γενική Διευθύντρια, «Αθηναϊκή Οικονομική» – in Alliance with Jones Lang LaSalle
«Δίκα Αγαπητίδου.
Η Δίκα Αγαπητίδου έχει σπουδάσει οικονομικά, πολεοδομία και οικονομετρία στην Ελλάδα και την Βρετανία. Έχει πολυετή ερευνητική και συμβουλευτική εμπειρία καθώς έχει εργασθεί, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Δημόσιο (Υπουργείο Εσωτερικών), σε Διεθνείς Οργανισμούς (ΕΟΚ & ΟΟΣΑ – στο Βέλγιο και τη Γαλλία), σε Πανεπιστήμιο (LSE) και τον ιδιωτικό τομέα (Jones Lang Wootton κα).
Είναι μέλος του ελληνικού τμήματος RICS (Royal Institution of Chartered Surveyors) καθώς και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Επιτροπής του ICSC (International Council of Shopping Centres). Στην Ελλάδα, όπου ζει και εργάζεται τα τελευταία 20 χρόνια, διευθύνει την Αθηναϊκή Οικονομική και εκπροσωπεί τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο συμβούλων επαγγελματικών ακινήτων, Jones Lang LaSalle.
Τομείς εξειδίκευσης: ανάλυση, οικονομετρική πρόβλεψη, εκτίμηση και διαπραγμάτευση επαγγελματικών ακινήτων, μελέτες σκοπιμότητας/ εισόδου στην αγορά, προώθηση και διάθεση εμπορικών κλπ κέντρων στην Ελλάδα.
Είναι έγγαμη, μητέρα τριών παιδιών και μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά.
».

Ξαναδιαβάζουμε με προσοχή ότι η κα Αλογοσκούφη-Αγαπητίδου εκτός από επικεφαλής της «Αθηναϊκής Οικονομικής», εκπροσωπεί τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο συμβούλων επαγγελματικών ακινήτων, την «Jones Lang LaSalle»!
Ιδού και τα ντοκουμέντα όπως τα παρουσίασε το antinews.gr:  

«Στο φύλλο 5890 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως υπάρχει η εξής καταχώρηση:
Ανακοίνωση καταχώρησης στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών της άδειας εγκατάστασης στην Ελλάδα υποκαταστήματος της αλλοδαπής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «JONES LANG LASALLE LIMITED».
O NOMAΡΧΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Την 9.6.2004 καταχωρήθηκε στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών της Υπηρεσίας μας και πήρε Αριθμό Μητρώου 56879/01/Β/04/257 το υποκατάστημα της Αλλοδαπής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία: Jones Lang LaSalle Limited καθώς επίσης και η με αριθμό 13572/04 απόφαση του Νομάρχη Αθηνών, με την οποία δόθηκε άδεια εγκατάστασης του υποκαταστήματος στην Ελλάδα.
Ι. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ: «Jones Long LaSalle Limited».
2. ΕΔΡΑ: Molesworth 10-11 Street ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2 ΙΡΛΑΝΔΙΑ.
3. ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ: 285474.
4. ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ: 2.5.1998.
5. Στην έδρα της εκπροσωπείται από τους (αναφέρονται τα ονόματα)
ΙΙ. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤHΜΑΤΟΣ
1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ
: «Jones Long LaSalle Limited».
2. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΡΑΦΕΙΩΝ: Αλεξάνδρου Σούτσου 17, ΤΚ.10671 Αθήνα.
3. ΣΚΟΠΟΣ TOY ΥΠΟΚ/ΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ: Παροχή υπηρεσιών Διαχείρισης Εγκαταστάσεων στην Procter & Gamble.
4. ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ: Διορίζει την Δικαία Αγαπητίδου- Αλογοσκούφη κάτοχος του υπ. αριθμ. Ξ. 282151 ΑΔΤ, κάτοικος Αθηνών, οδό Αλεξάνδρου Σούτσου αρ. 17 ΤΚ 10671 ως νόμιμη αντιπρόσωπος, εκπρόσωπος και αντίκλητος.
Αθήνα, 9 Ιουνίου 2004
Με εντολή Νομάρχη».
Με άλλα λόγια, η κα Αλογοσκούφη συστέγαζε στα γραφεία της εταιρείας της και τα γραφεία της  Jones Lang LaSalle.
Υπάρχει όμως και συνέχεια στο επιχειρηματικό κρεσέντο της συζύγου του πρώην τσάρου της Οικονομίας.  
«Το 2001 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εκχώρησε τα δικαιώματα εκμετάλλευσης της Διώρυγας της Κορίνθου στον αγγλικό όμιλο Sea Container που για τον σκοπό αυτό δημιούργησε μια θυγατρική εταιρεία την “Περίανδρος ΑΕ”. Το καθεστώς αυτό συνεχίστηκε και μετά το 2004 που έγινε κυβέρνηση η ΝΔ.
Το Νοέμβριο του 2006, σε επίκαιρη ερώτηση ο τότε Βουλευτής Κορινθίας του ΠΑΣΟΚ κ. Τ. Χωρέμης, κατήγγειλε ότι η εταιρεία «Περίανδρος» δεν υλοποιούσε το επενδυτικό πρόγραμμα για το οποίο είχε δεσμευθεί από τη σύμβαση παραχώρησης. Ανέφερε επίσης, ότι η μητρική εταιρεία της «Περίανδρος Α.Ε.», είναι η αμερικανική SEA CONTAINERS. Ποιος είναι χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ομίλου SEA CONTAINERS; Η κ. Δίκα Αλογοσκούφη-Αγαπητίδου».
 ΜΗΠΩΣ Η ΔΙΚΑ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ SIEMENS;
Επειδή όπως αποδεικνύεται η κα Αλογοσκούφη έχει παράσχει κτηματομεσιτικές υπηρεσίες στη Siemens κι επειδή η ίδια συμμετέχει και σε άλλες εταιρείες, ρωτάμε, μήπως έχει κάποια σχέση και με την εταιρεία «Ι. Δανός & Συνεργάτες ΑΕ.»; Μήπως γνωρίζει τίποτε για το συγκεκριμένο παραστατικό που αφορά σε υπηρεσίες της συγκεκριμένης εταιρείας προς τη Siemens για την πώληση του επί της οδού Αρτέμιδος 8 ακινήτου της και στη μεταστέγαση της γερμανικής εταιρείας σε άλλο χώρο; Απλή ερώτηση κάνουμε και τίποτε περισσότερο. Χωρίς κανένα υπονοούμενο. Διότι υπάρχουν και οι κακές γλώσσες που λένε ότι η κα Αλογοσκούφη μεσολάβησε για την πώληση του συγκεκριμένου ακινήτου της Siemens και στη μεταστέγασή της σε άλλο χώρο.
Ιδού τι υπηρεσίες παρείχε η «Ι. Δανός & Συνεργάτες ΑΕ.» προς τη Siemens: «Διαμεσολάβηση για την πώληση επαγγελματικού ακινήτου 10.545 τ.μ. περίπου επί της οδού Αρτέμιδος 8 στο Μαρούσι». Πόσο αμείφθηκε γι’ αυτές τις υπηρεσίες της η εν λόγω εταιρεία; Με 299.223 € πλέον ΦΠΑ. Συνολικά εισέπραξε 368.045 ευρώ! Πακτωλός χρημάτων! Με αυτά τα χρήματα αγοράζεις 2 πολυτελείς βίλες στην Πολιτεία!
ΧΡΥΣΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΛΛΗΝΩΝ!
Η κα Αλογοσκούφη-Αγαπητίδου είναι μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του Ελληνικού Παραρτήματος του ICSC (Διεθνές Συμβούλιο Εμπορικών Κέντρων, International Council of Shopping Canters), μια πολυεθνική η οποία έχει παραρτήματα σε 100 χώρες. Ο ερχομός στην Ελλάδα της εταιρείας, ερμηνεύθηκε από τον Τύπο ως σαφής ένδειξη του αυξημένου ενδιαφέροντος ξένων και Ελλήνων επιχειρηματιών για τον χώρο του retail real estate, καθώς και για την ανάπτυξη εμπορικών κέντρων.
 Το 2000, εξάλλου, η κ. Αλογοσκούφη, που φαίνεται ότι δεν είδε τίποτε το «προβληματικό» στο Χρηματιστήριο, εκτιμούσε ότι «μετά το άνοιγμα της κεφαλαιαγοράς και των χρηματαγορών φαίνεται ότι έφθασε και η ώρα της κτηματαγοράς». Σήμερα, η επιτυχημένη κτηματομεσίτης «διευκολύνει» το «ξεπούλημα»   ή το επαγγελματικό «ξεσπίτωμα»  των  περιουσιών οικονομικά κατεστραμμένων  Ελλήνων, σε ντόπιους και ξένους "αποταμιευτές! Έλληνες, που καταστράφηκαν και από την οικονομική πολίτικη του συζύγου της!

Η «Αθηναϊκή Οικονομική» …συγκατοικεί με τον Σαμαρά!
 Και μέσα σε όλα αυτά, να’ σου πάλι ο Σαμαράς. Πού τον χάνεις πού τον βρίσκεις, πάνω στον Σαμαρά πέφτουμε! Η «Αθηναϊκή Οικονομική» μετακόμισε στην οδό Μουρούζη 10 εκεί όπου είναι το πατρικό σπίτι του Έλληνα Πρωθυπουργού. Λέγεται ότι μεσολάβησε ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς για την εγκατάσταση της κας  Αλογοσκούφη στα νέα της γραφεία. Siemens-Αλογοσκούφης και στο βάθος Σαμαράς!

"Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής"












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου