Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

ΝΕΟ ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΛΥΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΙΩΤΗ: "ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΡΑΙΟ ΓΕΛΟΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΚΡΑΙΑ ΥΠΟΠΤΟ"

 Ο δημότης Παπάγου έχει βγάλει σπυριά από τις θέσεις της Χριστίνας Πολυκαλά για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης και προκειμένου να εκτονώσει τη...φαγούρα που του προκαλούν, συνεχίζει με ...επιστημονικά επιχειρήματα να σφυροκοπεί την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Κοινωνία Δημοτών".

Σήμερα θα ασχοληθούμε με τα έρκερ της "μελέτης" της κ. Πολυκαλά.

Σύμφωνα με τον Νέο ΓΟΚ (ΝΟΚ), επιτρέπονται έρκερ με επιφάνεια όψεως μέχρι 20% της όψεως του ορόφου και εξοχή 0,80m max.


Το παράδειγμα της κ. Πολυκαλά αναφέρεται σε οικόπεδο 400m2. Σε τέτοιο οικόπεδο, με συντελεστή δομήσεως 1,0 και 4 ορόφους, κτίζονται 100m2 σε κάθε όροφο. Θεωρώντας ότι η πρόσοψη της οικοδομής θα έχει πλάτος 9m, οι διαστάσεις της κατόψεως θα είναι ~ 9x11 ή, έστω, 8x12,5. Δηλ. η περίμετρος του ορόφου θα είναι 40 – 41m. Αρα το μήκος των έρκερ θα είναι το πολύ 8 – 8,2m. Συνεπώς, η κάτοψη των έρκερ θα είναι το πολύ ~6,5m2. Επειδή στο ισόγειο δεν επιτρέπονται έρκερ, η συνολική κάτοψη των έρκερ στους άλλους τρεις ορόφους θα είναι 6,5x3 = 19,5m2.


Αν νομίζατε μέχρι σήμερα ότι τα μαθηματικά είναι μαθηματικά, η μαθηματικός κ. Πολυκαλά σας στέλνει αδιάβαστους στο δημοτικό. Τα έρκερ κατά την κ. Πολυκαλά θα είναι  28m2 !!!  Αμ πώς !!!

Μιλάμε για φαιδρότητες με ευρύ φάσμα, από το ακραία γελοίο μέχρι το ακραία ύποπτο.

Δεν θα ολοκληρώσουμε επί των συλλογισμών της κ. Πολυκαλά εδώ. Θα συνεχίσουμε με τα υπόλοιπα αύριο. Επαναλαμβάνουμε όμως : Τί γίνεται με το μεγαθήριο στην Πίνδου-Βυζαντίου ; Εχει σεβαστεί τους ισχύοντες όρους δομήσεως ή τους έχει παραβιάσει βάναυσα, τους έχει ξεσκίσει ; Και, βεβαίως, έχουν δηλωθεί όλα τα τετραγωνικά στο Δήμο για τη χρέωση των Δ.Τ., Δ.Φ. και ΤΑΠ; Αν θέλετε και για το χαράτσι του Πολιτιστικού τέλους που εισέπραττε επί χρόνια ο Δήμος του οποίου μέλος της Δημοτικής Αρχής είναι η κ. Πολυκαλά.

Και κάποιοι άλλοι τό 'παιζαν "τζάπα μάγκες" επ' αυτού για καμιά 20ριά χρόνια και μετά έτρεχαν και δεν φτάνανε στις Πολεοδομίες και στις εφορίες.

1 σχόλιο:

  1. γιατί αντιδράτε ρε παιδιά. Και ο Νικολάου και ο γαμπρός του εφοπλιστή ο Αποστολόπουλο, και ο άνδρας της πολυκαλα κατασκευαστες-μηχανολογοι είναι. Εις υγείαν των κορόιδων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή