Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΚΕΧΡΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΗΛΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

«Η ποιότητα της τοπικής μας Δημοκρατίας κρίνεται από την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις»
από τον Γιάννη Κεχρή
υποψήφιο Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού

Έχουμε εισέλθει στην προεκλογική περίοδο των Δημοτικών Εκλογών του Μαΐου 2014. Πρόσφατα γίναμε θιασώτες των έντονων αντιδράσεων που προκάλεσε η άστοχη ενέργεια της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αρβανίτη να διοργανώσει, χωρίς δημόσια ανακοίνωση - ενημέρωση, ως είθισται, την κοπή της πίτας της Σχολικής Επιτροπής προσκαλώντας μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής και τους πολιτικούς της φίλους αποκλείοντας όμως όλους αυτούς τους θεσμικούς παράγοντες που αποτελούν και πολιτικούς της αντιπάλους. Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, ένας δημόσιος δηλαδή οργανισμός και δεν δικαιούται κανείς να την χρησιμοποιεί για την προσωπική του προβολή ή τους στενά παραταξιακούς του σκοπούς. 
Θα παρέβλεπα το γεγονός και θα το απέδιδα σε αβλεψία ή απειρία της ομολογουμένως συμπαθούς κ. Αρβανίτη, αν αποτελούσε απλά ένα μεμονωμένο περιστατικό. Δυστυχώς όμως με την ανοχή του Δημάρχου και των υπολοίπων παρατάξεων η συγκεκριμένη Δημοτική Παράταξη του κ. Αποστολόπουλου χρησιμοποιεί συστηματικά τις υποδομές και υπηρεσίες του Δήμου, εν μέσω της προεκλογικής περιόδου,  για προσωπική προβολή των στελεχών της.
Συγκεκριμένα:
1. Με ποιο κριτήριο επιλέχθηκε η κ. Δημητριάδου, μέλος της Δημοτικής Παράταξης του κ. Αποστολόπουλου,  επιμορφώτρια της «Ομάδας Ζωγραφικής» στο ΚΑΠΗ; Είναι διακεκριμένη ζωγράφος; Έχει διδάξει ποτέ στο παρελθόν ζωγραφική; Έχει κάποιο σχετικό με την ζωγραφική πτυχίο η πιστοποιητικό διδασκαλίας;
2. Η κ. Δημητριάδου δεν αποτελεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΚΜΕΠΑ. Με ποιο σκεπτικό επιβάλλεται από τον Πρόεδρο του ΔΟΚΜΕΠΑ ως υπεύθυνη των εκδρομών, όταν ο θεσμικά υπεύθυνος των εκδρομών είναι ο εκλεγμένος από τα μέλη του ΚΑΠΗ εκπρόσωπος τους; Στην πιο πρόσφατη μάλιστα εκδρομή (Χαιρώνεια, Βοιωτίας), η οποία δεν επιδοτείται από τον ΔΟΚΜΕΠΑ και στην οποία όλη η οργάνωση (προορισμός εκδρομής, ταβέρνα, Μουσείο Χαιρώνειας, προσφορές, εγγραφή συμμετεχόντων, συλλογή του χρηματικού αντιτίμου της εκδρομής κλπ) ολοκληρώθηκε από τον «εκπρόσωπο των μελών του ΚΑΠΗ», ο Πρόεδρος «καθαίρεσε» αυθαίρετα τον «εκπρόσωπο των μελών του ΚΑΠΗ» και «διόρισε» απροκάλυπτα για τους προεκλογικούς σκοπούς της παράταξής του την κ. Δημητριάδου υπεύθυνο της εκδρομής.
3. Επί προηγούμενων Διοικήσεων (Νικολάου και Σκούρτη) όταν κάποιο μέλος της Διοίκησης απεύθυνε χαιρετισμό σε κάποια εκδήλωση, δινόταν η δυνατότητα χαιρετισμού σε όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους υποψήφιους Δημάρχους. Χαρακτηριστικά, όταν σε κάποια εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό ο κ. Νικολάου ή κάποιο στέλεχος της Διοίκησης Νικολάου ακολουθούσαν οι κύριοι Δεμερτζής, Λαζαρίδης και Δασκαλόπουλος. Να σημειωθεί μάλιστα ότι ο κ. Δασκαλόπουλος δεν ήταν εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος παρά μόνο επικεφαλής παράταξης. Γιατί τώρα ο κ. Αποστολόπουλος στην κοπή της πίτας του ΔΟΚΜΕΠΑ δεν περιορίστηκε μόνο σε ένα απλό χαιρετισμό αλλά επεκτάθηκε σε απολογισμό της δράσης του ως Προέδρου του ΔΟΚΜΕΠΑ και ταυτόχρονα απέκλεισε, όπως άλλωστε συνηθίζει να πράττει και σε κάθε εκδήλωση του ΔΟΚΜΕΠΑ, όλους τους παρευρισκόμενους Υποψήφιους Δημάρχους και επικεφαλής παρατάξεων (Δασκαλόπουλος, Κεχρής, Τίγκας, Πολυκαλά); Να σημειωθεί ότι απολογισμός μπροστά σε ακροατήριο εν μέσω της προεκλογικής περιόδου αποτελεί προεκλογική ομιλία.
4. Λειτουργούν αυτή την στιγμή δύο θεατρικές ομάδες του ΚΑΠΗ: Η «επίσημη» ομάδα, η ομάδα δηλαδή, της αρεσκείας του κ. Αποστολόπουλου που επιδοτείται από τον προϋπολογισμό του ΚΑΠΗ, με εφτά περίπου μέλη ένα εκ των οποίων είναι και ο σύζυγος της κ. Δημητριάδου και η άλλη, η «ανεπίσημη» η πολυπληθής, με δεκαοχτώ περίπου μέλη, ομάδα που λειτουργεί με δύο διαπιστευμένες εθελόντριες θεατρολόγους που δεν επιδοτείται από τον ΔΟΚΜΕΠΑ και τα όποια έξοδα λειτουργίας της καλύπτονται από τους συμμετέχοντες, μέλη του ΚΑΠΗ. Γιατί η πολυπληθής η «ανεπίσημη» θεατρική ομάδα παραγκωνίζεται συστηματικά από τον Πρόεδρο του ΔΟΚΜΕΠΑ; Είναι δυνατόν εν μέσω της σοβαρότερης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης να επιδοτείται μια θεατρική ομάδα ενώ ήδη υφίσταται άλλη μία όταν στον ΔΟΚΜΕΠΑ δεν επιδοτούνται οι υπηρεσίες Παιδιάτρου για τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς;

Σκοπός αυτής της καταγγελίας μου δεν είναι η προσωπική αντιπαράθεση αλλά η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους τους υποψηφίους, προϋπόθεση που χαρακτηρίζει την ποιότητα της Δημοκρατίας στην τοπική μας κοινωνία.

5 σχόλια:

  1. ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕ ,

    ΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ;

    ΕΧΩ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΑ Ή ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ.
    ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ,ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ.

    ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΜΑΣ ;
    ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ή ΘΑ ΑΡΚΕΣΤΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΕΠΙΛΕΧΤΗΚΕ Η ΚΥΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΚΑΤΟΥΡΑΕΙ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΗΣ , ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΤΡΩΕΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ Ή ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ;

    ΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΧΟΛΑΡΓΟΥ ;

    ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΛΕΟΝ ΤΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΕ ΚΑΙΡΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΡΙΞΕΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΛΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΗΣΙΑ .

    ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ,ΘΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ Ή ΟΧΙ ;

    ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΚΕΧΡΗ ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.

    ΞΕΡΕΤΕ , Η ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΒΑΤΩΜΕΝΟΣ,ΚΟΣΤΟΥΜΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΓΥΑΛΙ VOGUE ΚΑΙ ΜΑΛΙ ΜΕΣ ΣΤΟ GEL,ΝΑΥΑΡΧΟ,ΠΤΕΡΑΡΧΟ,ΔΙΚΗΓΟΡΟ Ή ΓΙΑΤΡΟ , ΠΕΡΑΣΕ .

    ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ .

    ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ ;

    ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΩ ΠΙΟ ΛΑΪΚΑ , ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΕΠΙΛΕΓΕΤΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΟΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ.

    ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΑ ΚΑΠΗ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ ;

    ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ Ή ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ;

    ΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝΝ ΔΗΜΟΤΗ ΤΟ ΚΑΠΗ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΟΛΩΝΕΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ;

    ΚΑΝΕ ΕΝΑ SEARCH ΣΤΟ BLOG ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ,ΣΟΥ ΞΑΝΑΛΕΩ, ΜΕ ΣΗΜΕΙΑ "ΦΩΤΙΑ" ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΟΥ ΜΑΣ.

    ΠΕΣ ΜΑΣ

    ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ Ή ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ;

    ΛΕΦΤΑ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ;
    ΠΟΣΑ ΕΧΕΙ ;
    ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑ , ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ , ΠΟΣΑ ΕΧΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ Ή ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΔΑΝΕΙΩΝ Ή ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ Ή ΤΡΙΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΚΛΠ ;

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΕΛΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.
    ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΠΕΡΙΞ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ;
    ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ ;
    ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΤΗ ΚΟΛΩΝΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΕΥΤΕΡΠΗΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΣΕ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΑ ΣΙΔΕΡΑ ;
    ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΚΛΕΙΟΥΣ ;
    10-20-30 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΡΩΤΑΩ ΚΑΙ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΒΓΑΖΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΩΣ ΦΑΝΤΑΣΙΟΜΑΝΗΣ.

    ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ Ή ΟΧΙ ;

    ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΣΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ..
    ΟΧΙ ΕΜΑΣ.
    ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ Ή ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ .

    ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΚΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΧΑΣΕΙ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΛΟΙΠΟΝ ;
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ......!

    ΑπάντησηΔιαγραφή