Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

ΓΕΡΜΑΝΟΔΟΥΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ: "ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΙ ΕΓΙΝΕ"!

Μία "χλιαρή" και άνανδρη στάση είναι η απάντηση που επεφύλασσε ο εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, όσον αφορά τα χθεσινά δημοσιεύματα για την κατασκοπική δράση Γερμανών που παρακολουθούν πολλές χώρες μεταξύ αυτών και η Ελλάδα μέσω διαδικτύου.
 
Ο κ. Κούτρας στις δηλώσεις του άφησε να εννοηθεί πως η ελληνική κυβέρνηση ούτε καν θα ασχοληθεί με το θέμα, πετώντας ουσιαστικά το «μπαλάκι» στους Γερμανούς:
 
«Είμαστε βέβαιοι ότι θα δοθεί άμεση απάντηση στο δημοσίευμα από γερμανικής πλευράς.Μεταξύ φίλων, εταίρων και συμμάχων χωρών ισχύουν συγκεκριμένοι κανόνες συνεργασίας και δεοντολογίας, στις οποίες έχει, κατ´ επανάληψη, αναφερθεί η Γερμανική κυβέρνηση, διαμαρτυρόμενη, στο πρόσφατο παρελθόν, για παραβίαση των κανόνων αυτών».
 
Η απαράδεκτη στάση αυτή του ελληνικού(;) ΥΠΕΞ δείχνει πόσο υποτιμά η ελληνική ηγεσία μία τόσο σοβαρή υπόθεση εσωτερικής ασφάλειας. Μία στάση που αποδεικνύει ότι η "κερκόπορτα" έχει ανοίξει προ πολλού, το γνωρίζουν και απλά αδιαφορούν...
 
Αν όμως κανείς δεν αντιστέκεται ούτε στις συγκριτικά μικρότερες απειλές είναι σαφές ότι θα υποκύψει πολύ πιο εύκολα στις μεγαλύτερες και πολύ σοβαρότερες.
 
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου