Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΦΟΒΕΡΟΣ Ο ΚΟΤΖΙΑΣ: "ΑΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ"!!!

Το λέει η καρδιά του ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά. Έδωσε...ρέστα: "Εάν καταρρεύσει η Ελλάδα, τότε στην Ευρώπη θα υπάρξουν εκατομμύρια παράνομοι μετανάστες και τζιχαντιστές", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών στη διήμερη Άτυπη Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης 
Συγχαρητήρια του δίνουμε και ελπίζουμε να κάνει μπάχαλο τους κωλοτοκογλύφους. 
Διαβάστε το ρεπορτάζ από το news247.gr και τον Χρήστο Δεμέτη:
"Εάν αφήσετε την Ελλάδα να καταρρεύσει οικονομικά, τότε στην Ευρώπη θα υπάρξουν δεκάδες εκατομμύρια μεταναστών και χιλιάδες τζιχαντιστές", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Κοτζιάς, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Focus.
"Η Ευρώπη πρέπει να βρει κανείς άλλον τρόπο συμπεριφοράς για την Ελλάδα. Είναι γεωστρατηγική αναγκαιότητα. Αντ' αυτού προτιμήθηκε να συντριβεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τις πρώτες ημέρες. Αυτό θα φέρει εξτρεμισμό και χάος", συμπλήρωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνάντησης.
Την πρώτη ημέρα, τις εργασίες της Άτυπης Συνάντησης απασχόλησαν, μεταξύ άλλων, η κατάσταση στη Λιβύη και οι υπό εξέλιξη διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, η κρίση στην Ουκρανία και οι σχέσεις της Ένωσης με τη Ρωσία και οι προετοιμασίες της Συνόδου Κορυφής Ανατολικής Γειτονίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Ρίγα τον προσεχή Μάιο.
Η δεύτερη ημέρα της Συνάντησης "Gymnich" θα ξεκινήσει με τη σύνοδο των κρατών-μελών της Ε.Ε. με τις υποψήφιες προς ένταξη στην Ε.Ε. χώρες, κατά την οποία θα συζητηθούν οι κυριότερες εξελίξεις στην Ανατολική Γειτονία. Ακολούθως, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα ασχοληθούν με τη διαδικασία αναθεώρησης της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας καθώς και με την αναθεώρηση της Στρατηγικής Ασφαλείας της Ε.Ε.

Η εκεχειρία στην Ουκρανία "αντέχει", δηλώνει ο επικεφαλής του ΟΑΣΕ

Η εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία φαίνεται πως αντέχει και οι εχθροπραξίες γενικά έχουν σταματήσει, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).
"Η εκτίμησή μου είναι ότι η εκεχειρία, γενικά, αντέχει αλλά υπάρχουν παραβιάσεις", είπε ο Λαμπέρτο Ζανιέρ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Όπως διευκρίνισε, οι παραβιάσεις αυτές αφορούν κυρίως πυρά με ελαφρά όπλα.
"Σε ορισμένες περιπτώσεις πρόκειται για βλήματα όλμων, όμως είναι όπλα μικρού διαμετρήματος" συνέχισε, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρίγα της Λετονίας. "Δεν παρατηρούμε παραβιάσεις όσον αφορά τη χρήση βαρέων οπλικών συστημάτων, τα οποία έχουμε δει να μετακινούνται", πρόσθεσε.
Η Ρωσία και η Ουκρανία συμφώνησαν να διπλασιάσουν τον αριθμό των παρατηρητών του ΟΑΣΕ στους 1.000, από τους σχεδόν 500 που είναι σήμερα, ώστε να επιτηρείται η εκεχειρία που συμφωνήθηκε τον περασμένο μήνα στο Μινσκ. Ωστόσο ο Ιταλός διπλωμάτης υποστήριξε ότι το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι ο αριθμός των παρατηρητών.
"Το βασικό μου πρόβλημα αυτή τη στιγμή δεν είναι οι αριθμοί, είναι η πρόσβαση. Εάν είχα μεγαλύτερη πρόσβαση, θα μπορούσα να έχω περισσότερα αποτελέσματα από αυτούς (τους παρατηρητές). Αυτή είναι η πρόκληση", είπε.
Ο Ζανιέρ πρόσθεσε ότι θα ήθελε να έχει στη διάθεσή του περισσότερα μικρά, μη επανδρωμένα, τηλεχειριζόμενα αεροσκάφη για να βοηθούν τα τρία μεγάλα που χρησιμοποιούνται σήμερα από τους παρατηρητές.
Η αποστολή του ΟΑΣΕ λήγει στις 21 Μαρτίου αλλά ο Ζανιέρ είπε ότι πιθανότατα θα ανανεωθεί για άλλον έναν χρόνο.

1 σχόλιο:

  1. ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ , ΤΑ ΕΙΠΕ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΤΟ ΓΑΛΑ !

    ΟΛΟ ΜΙΛΑΝΕ ,ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή