Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΜΕ!!! ΠΟΙΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΛΟΥΚΕΤΟ!!!

Αρχίσανε τα ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ – Σκάνε μια προς μία οι ΒΟΜΒΕΣ στα κανάλια! Διώχνουν ανθρώπους, κόβουν μισθούς, περικοπές σε όλα! Μήπως τα καναλάκια κατεβάζουν και ρολά οσονούπω;
Απολύσεις σε κανάλια – Απεργίες σε εφημερίδες!
Αχός βαρύς ακούγεται πολλά ντουφέκια πέφτουν, μήνα σε γάμο...

ρίχνονται μήνα σε χαροκόπι; Λέει το δημοτικό άσμα που πάει ταμάμ στην περίπτωση του ΑΝΤ1, αφού μετά ανακοίνωση των προθέσεων της κυβέρνησης για την επιβολή κανόνων στο χώρο της τηλεόρασης, προκλήθηκε αναταραχή σε όλο τον χώρο των Μ.Μ.Ε. Η αναστάτωση αυτή δεν είναι τυχαία αλλά έχει σχέση με τη πληρωμή αντιτίμου για την απόκτηση της άδειας αλλά και τον υπέρογκο δανεισμό από τις τράπεζες.
Η αλήθεια είναι πως πολλοί συνεργάτες και υπάλληλοι στον Αντ1 από το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε κυκλοφορούν στους διαδρόμους και τραγουδάνε το ‘’ Έχετε γεια βρυσούλες κάμποι βουνά ραχούλες’’ . Όπως όλα δείχνουν ο όμιλος πια δε μπορεί να σηκώσει «καλοπληρωμένα-ακριβοπληρωμένα στελέχη» . Βέβαια, λίγες μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές, σε ένα από τα ραδιόφωνα του Ομίλου, τον «Ρυθμό» είχαν κουνήσει το μαντίλι του χορού συνεργάτες που είδαν πρώτοι περικοπές στους μισθούς τους.
Το μπαράζ απολύσεων ξεκίνησε επιβεβαιώνοντας τις φημολογίες για τεράστια περικοπή του μπάτζετ. Για τον ΑΝΤ1, οι πληροφορίες αναφέρουν πως στόχος της διοίκησης είναι η περικοπή 30-40 θέσεων εργασίας κάθε μήνα για το επόμενο 4μηνο.
Έτσι η πρώτη που είδε την πόρτα εξόδου από τον Ant1 είναι η ξανθιά Μυτιληνιά Κατερίνα Γκαγκάκη, απόφοιτη του Κολλεγίου Αθηνών με σπουδές στη ψυχολογία, Media Perception Management και Image Making. Με μια αιφνιδιαστική κίνηση, η διοίκηση του σταθμού αποφάσισε την Παρασκευή το βράδυ την αποψίλωση της διεύθυνσης Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου ανακινώντας στη πορεία μια σειρά απολύσεων.
 Πηγές αναφέρουν ότι η Κατερίνα Γκαγκάκη συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή του ΑΝΤ1 TV, Στρατή Λιαρέλλη επισφραγίζοντας τη λύση της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές. Η ίδια ωστόσο συμφώνησε να μείνει στο πόστο της για περίπου ενάμιση μήνα ακόμα έως και την τυπική λήξη του συμβολαίου της.
Η δεύτερη ηχηρή αποχώρηση ήρθε από το τμήμα των public relationship του σταθμού που ήταν του υπεύθυνου γραφείου Τύπου και δημοσίων Σχέσεων Κώστα Τσολάκη, στενού συνεργάτη της Κατερίνας Γκαγκάκη.
 Από το ίδιο τμήμα απομακρύνθηκαν δύο ακόμα εργαζόμενες με πολυετή πορεία στον ΑΝΤ1. Επίσης ανακοινώθηκε η απομάκρυνση του διευθυντή του τμήματος δημιουργικού, Γιάννη Δριμύλη ενώ απολύθηκαν επίσης πέντε άτομα από το τμήμα εσωτερικού ελέγχου και τρία από το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού. Αξίζει να σημειώσουμε ότι καταργήθηκε το τμήμα creative services του σταθμού.
 Οι ηχηρές αποχωρήσεις στον ΑΝΤ1 δε θα σταματήσουν εδώ. – Τι θα γίνει με Γιάννη Λάτσιο και Πέτρο Μπούτο;
Οι ιθύνοντες του σταθμού ισχυρίζονται ότι προκειμένου το κανάλι να επιβιώσει και να μην αναγκαστεί να κατεβάσει ρολά και πομπούς πρέπει να «σκουπίσει» . Όλα τα παραπάνω δείχνουν να είναι μόνο η αρχή, αφού στο κανάλι έχουν αποφασιστεί κι άλλες απολύσεις, αλλά και μειώσεις μισθών που μπορεί να αγγίξουν ακόμα και το 40% ενώ ο στόχος της διοίκησης του ΑΝΤ1 είναι η περικοπή 30-40 θέσεων εργασίας κάθε μήνα για το επόμενο 4μηνο!
Το ερώτημα που προκύπτει και κυριαρχεί εδώ είναι τι θα γίνει με τα άλλα δύο μεγάλο στελέχη του σταθμού, όπως τον Γιάννη Λάτσιο το συμβόλαιο του οποίου έχει λήξει και δε το έχει ανανεώσει αλλά και με τον Πέτρο Μπούτο. Οι ενημερώσεις μας πάντως κάνουν λόγο ότι ο Τζώνη Καλημέρης θα αναλάβει πολλές αρμοδιότητες…
 Τρίζουν τα θεμέλια όλων των καναλιών!
Παράλληλα και σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση από πληροφορίες, τα δάνεια του ομίλου ΑΝΤ1 στις τράπεζες ξεπερνούν τα 170.000.000 ευρώ.
Δάνεια όμως έχει και το MEGA με την Τηλέτυπος καθώς το 2012 ο τραπεζικός τους δανεισμός έφτασε περίπου στα 123.500.000 ευρώ, μαζί και με το νέο δάνειο των 98.000.000 ευρώ, που προκάλεσε την παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων
Στο STAR των κ.κ Βαρδινογιάννηδων ο τηλεοπτικός σταθμός εμφανίστηκε με τραπεζικά χρέη 58.100.000 ευρώ, ενώ στο ALPHA, του κου Δημήτρη Κοντομηνά(;) ο δανεισμός αγγίζει και ίσως ξεπερνά και τα 58 .000.000 ευρώ.
Επιπλέον να υπενθυμίσουμε ότι στον ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΛΑΜΠΡΑΚΗ έχει καταγραφθεί τραπεζικός δανεισμός που αγγίζει τα 134.000.000. ευρώ ενώ ο όμιλος ΠΗΓΑΣΟΥ της γνωστής αυτοκρατορίας του κου Μπόμπολα έχει χρέη προς τις τράπεζες 164.300.000 ευρώ.
Απεργία σε εφημερίδα «Ελεύθερο Τύπο»
 Δημοσιογράφοι που εργάζονται στον Ελεύθερο Τύπο και στην ιστοσελίδα της εφημερίδας απεργούν γιατί δεν έχουν πληρωθεί. Έτσι τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α, της Ε.Π.Η.Ε.Α και της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α., αποφάσισαν την κήρυξη 48ωρης απεργίας από τις 6 π.μ. της Δευτέρας, 2 Μαρτίου έως τις 6 π.μ. της Τετάρτης, 4 Μαρτίου για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, που εργάζονται στην εφημερίδα ενώ ζητούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους.
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου