Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

H ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ: ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΤΡΥΠΟΚΑΡΥΔΟΣ ΚΟΥΒΑΛΑ ΜΙΑ ΝΥΦΙΤΣΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ;


από τον Γιάννη Παπαγιάννη
Από την Δευτέρα έχει προκληθεί σάλος στο διαδίκτυο και κατ' επέκταση σε όλο τον κόσμο από μια απίστευτη αλλά πραγματική φωτογραφία, που τα διεθνή μέσα την χαρακτηρίζουν ως την «μεγαλύτερη εικόνα της φύσης όλων των εποχών»!

Ένας όμορφος πράσινος τρυποκάρυδος με κόκκινο λοφίο, κουβαλά στην πλάτη του μια μικρή καφέ νυφίτσα... Με μια πρώτη ματιά θα μπορούσε...



να ισχυριστεί κανείς ότι δύο φίλοι κάνουν μια βόλτα στον αέρα, αλλά με δεδομένο ότι τα πουλιά είναι ένας λαχταριστός μεζές για τις νυφίτσες, υπάρχουν σίγουρα και δεύτερες σκέψεις.

Ο Βρετανός ερασιτέχνης φωτογράφος Martin Le - May «ρίχνει φως» στο μυστηριώδες ζευγάρι που πετά φαινομενικά ανέμελα στον ουρανό του Λονδίνου. Όπως ο ίδιος εξιστόρησε στην εφημερίδα Indipendent, το απόγευμα της Δευτέρας περπατούσε με την σύζυγό του Ann στο πάρκο Hornchurch Country Park, στο ανατολικό Λονδίνο. Το ζευγάρι ευχόταν να δει κάποιον πράσινο τρυποκάρυδο από κοντά αλλά, όπως έδειξαν τα γεγονότα, η τύχη τους χαμογέλασε διπλά, γιατί όχι μόνο είδαν έναν τρυποκάρυδο, αλλά και μια σπάνια στιγμή, όπου το πουλί έδωσε μάχη για τη ζωή του.
Μια μικρή καφέ νυφίτσα επιτέθηκε στον τρυποκάρυδο με σκοπό να τον κατασπαράξει αλλά εκείνος κατόρθωσε να της αλλάξει τα σχέδια και να την αιφνιδιάσει, καθώς πρόλαβε να πετάξει ψηλά ενώ εκείνη είχε γραπωθεί στην πλάτη του.
Ο Le - May είναι ερασιτέχνης φωτογράφος και απαθανάτισε με τον φακό του το πραγματικά εξαιρετικά σπάνιο στιγμιότυπο, που μέσω διαδικτύου έκανε τον γύρο του κόσμου...
Ποια ήταν όμως η τύχη του τρυποκάρυδου; Μετά από λίγα λεπτά πτήσης το πουλί κατέβηκε στο έδαφος, η ζαλισμένη νυφίτσα εξαφανίστηκε στο πάρκο πεινασμένη και ο τρυποκάρυδος πέταξε προς την ελευθερία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου