Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

"ΚΑΤΩΝΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ''. ΧΟΝΤΡΑΙΝΕΙ ΤΟ...ΠΑΙΧΝΙΔΙ!

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ


Την ώρα που ο νεαρός φοιτητής από την Κρήτη,Βαγγέλης Γιακουμάκης, παραμένει άφαντος και τα σενάρια γύρω ...

από την εξαφάνισή του δίνουν και παίρνουν, το θέμα έφθασε στη Βουλή. 
Με ερώτησή τους προς τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκο Βούτση, ο βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης και ο βουλευτής Ρεθύμνου του ίδιου κόμματος Γιάννης Κεφαλογιάννης, ζητούν ενημέρωση για τη φάση στην οποία βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου σπουδαστή, ο οποίος αγνοείται από τις 6 Φεβρουαρίου, καθώς και για το ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για να συμβάλει ουσιαστική στην έρευνα εντοπισμού του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Μάλιστα στο κείμενο γίνεται λόγος και για τις αναφορές της δημοσιογράφου Έλενας Ακρίτα περί εμπλοκής πολιτικού προσώπου στην υπόθεση, που συγκάλυπτε τη συμμορία, μεσολάβησε για να μην διώξουν ‘τα παιδιά’ από τη Σχολή και κουκούλωνε την τραγωδία.

Οι δύο βουλευτές ζητούν εφόσον αληθεύει η εμπλοκή πολιτικού (...) άμεσα επιβάλλεται να κατονομαστεί αφενός για να συνδράμει και εκείνος στην έρευνα καταθέτοντας όσα γνωρίζει, εάν γνωρίζει, και αφετέρου να αποδοθούν ευθύνες από τη Δικαιοσύνη και βέβαια από τα όργανα του κόμματος στο οποίο ανήκει».

Αναλυτικά η ερώτηση των βουλευτών Λ. Αυγενάκη και Γ. Κεφαλογιάννη προς τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση έχει ως εξής:

«ΘΕΜΑ: Σχετικά με την εξαφάνιση σπουδαστή και την εμπλοκή πολιτικού προσώπου

» Η υπόθεση της εξαφάνισης του σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, έχει συγκλονίσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, η οποία περιμένει απαντήσεις. Σε επιστολή (2/3/2015) της δημοσιογράφου Κας Έλενας Ακρίτα προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, ανέφερε "Στην υπόθεση αυτή εμπλέκεται γνωστός πολιτικός άνδρας. Ένας 'πρωτοκλασάτος' Κρητικός βουλευτής ο οποίος συγκάλυπτε τη συμμορία, μεσολάβησε για να μην διώξουν ‘τα παιδιά’ από τη Σχολή και κουκούλωνε την τραγωδία".

» Σε απάντηση του κ. Γ. Πανούση στην επιστολή της Κας Ελ. Ακρίτα αναφέρεται σχετικά με την εμπλοκή πολιτικού από την Κρήτη ότι "Η εμπλοκή οποιουδήποτε πολιτικού και για οποιονδήποτε λόγο απόκρυψης είναι τόσο αποδοκιμαστέα ώστε θα έπρεπε για λόγους ηθικής τάξης και παραδειγματισμού ο αρχηγός του κόμματός του να τον αποβάλει από τη Βουλή. Τέτοια φαινόμενα πρέπει να καταδικάζονται δημόσια πριν γίνουν καρκινογόνα".

» Κατ’ αρχήν ευχόμαστε όλοι μας ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, να δώσει σημεία ζωής, να είναι καλά στην υγεία του και σύντομα να επιστρέψει στο σπίτι του. Εκείνο όμως που είναι εξίσου σημαντικό είναι ως Πολιτεία να δημιουργήσουμε μια αποτελεσματική «ομπρέλα» προστασίας για όλα τα παιδιά (στο σχολείο ή το πανεπιστήμιο) από την βία στην παιδεία. Να επανακαθορίσουμε τον σκοπό της και να δημιουργήσουμε εκείνες τις δομές που θα απομακρύνουν τις βίαιες συμπεριφορές μεταξύ των μελών της.

» Επίσης, εφόσον αληθεύει η εμπλοκή πολιτικού (για την ακρίβεια Κρητικού Βουλευτή, σύμφωνα με τα γραφόμενα της Κας Ακρίτα), ο οποίος με τις πράξεις του άμεσα ή έμμεσα ενεπλάκη στην υπόθεση και μεσολάβησε, άμεσα επιβάλλεται να κατονομαστεί αφενός για να συνδράμει και εκείνος στην έρευνα καταθέτοντας όσα γνωρίζει, εάν γνωρίζει, και αφετέρου να αποδοθούν ευθύνες από τη Δικαιοσύνη και βέβαια από τα όργανα του κόμματος στο οποίο ανήκει.

» Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

»1. Σε ποια φάση βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου σπουδαστή; Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να πάρει η Κυβέρνηση για να συμβάλει ουσιαστικά στην έρευνα εντοπισμού του Βαγγέλη Γιακουμάκη;

»Οι ερωτώντες Βουλευτές

Λευτέρης Κ. Αυγενάκης Γιάννης Κεφαλογιάννης

Βουλευτής Ηρακλείου Βουλευτής Ρεθύμνου»


*το διαβάσαμε στο fimotro.blogspot.gr. Τίτλος: δικός μας

3 σχόλια:

  1. ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλοι οι βολευτές είναι διεφθαρμένοι και βρωμιάρηδες . Σκοτώνουν κόσμο και παραμένουν ατιμώρητοι . Που είναι η Δικαιοσύνη ,,,,,,,,,. ΝΔ , ΠΑΣΟΚ , ΣΥΡΙΖΑ , ΠΟΤΑΜΙ και ΚΚΕ είναι και ανθέλληνες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καραγκιόζηδες Νεοδημοκράτες , Είστε όλοι απατεώνες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή