Κυριακή 3 Μαΐου 2015

ΦΩΤΙΕΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗ: ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΚΥΤΑΛΗ...

Φωτιές ανάβει για ακόμη μια φορά ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος προτείνει πιθανή αποχώρηση της Αριστεράς από την κυβέρνηση!
Ο ηγέτης της Αριστερής Πλατφόρμας, μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής», μπορεί να δηλώνει σίγουρος ότι η κυβέρνηση μπορεί να...

πετύχει στο έργο της, ωστόσο, τονίζει ότι αν δεν συμβεί αυτό θα πρέπει να παραδοθεί η σκυτάλη.
«Αν δεν μπορέσουμε να πετύχουμε στο να αλλάξουμε θετικά την κοινωνία, το καλύτερο που θα έχουμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε την κυβερνητική σκυτάλη» τόνισε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Λαφαζάνης επισημαίνει ότι η χώρα χρειάζεται ένα θετικό συνεκτικό πρόγραμμα και όχι απλά κάποιες κόκκινες γραμμές.
«Αυτή την ώρα η Ελλάδα δε χρειάζεται απλώς κάποιες κόκκινες γραμμές που να διασώζουν ορισμένα κρίσιμα κεκτημένα, όσο κι αν αυτό είναι αναγκαίο. Σημειώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Η χώρα μας», διευκρινίζει ο κ. Λαφαζάνης, «χρειάζεται επειγόντως ένα θετικό και πολύ συνεκτικό προοδευτικό πρόγραμμα – πακέτο το οποίο να δίνει προτεραιότητα στην απομείωση του χρέους, στην παροχή ισχυρής ρευστότητας στην οικονομία και στην ανάπτυξη με παραγωγικό προσανατολισμό».
Αναφερόμενος εξάλλου στις συζητήσεις με τη Ρωσία για την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου λέει ότι βρίσκονται μάλλον στην τελική ευθεία, και εμφανίζεται βέβαιος ότι σύντομα θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία.
Ωστόσο, δεν σας κρύβουμε ότι στεκόμαστε άφωνοι στη δήλωση, ότι «Αν δεν μπορέσουμε να πετύχουμε στο να αλλάξουμε θετικά την κοινωνία, το καλύτερο που θα έχουμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε την κυβερνητική σκυτάλη». Τι σόι «αριστερή σκέψη» είναι αυτή που μπροστά στο αδιέξοδο ή στη δυσκολία το βάζει στα πόδια, πετώντας το… μπαλάκι αλλού;
Αυτή είναι μια Αριστερά, συμπεραίνουμε, που δεν τη νοιάζει να υπηρετήσει τον λαό αλλά την προσωπική της επιβίωση. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μας λέει ότι «αφού δεν μπορούμε να κυβερνήσουμε, για να μην φθαρούμε και αποδειχτεί ότι είμαστε άχρηστοι, παραδίδουμε την εξουσία σε άλλους»! Αυτό λέει…
Σε ποιους, όμως, θα παραδώσει την κυβερνητική σκυτάλη ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, αυτό δεν μας το λέει. Στον Αντώνη Σαμαρά; Στη Χρυσή Αυγή; Θαυμάστε «αριστερή σκέψη» για τα σκουπίδια! Ντροπή Παναγιώτη Λαφαζάνη, ντροπή! Θα έπρεπε να ντρέπεσαι τον λαό που σας ψήφισε και σας εμπιστεύθηκε!

Ολόκληρη η δήλωση Λαφαζάνη στην Καθημερινή:

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ξένο και αποτροπιαστικό για μένα από το δόγμα «η εξουσία για την εξουσία» ή, για να χρησιμοποιήσω διαφορετικά μια άλλη φράση, από την τακτική «πάση θυσία και με κάθε τίμημα στην κυβέρνηση». Δεν θεωρώ, επίσης, ότι είναι δυνατό ο ΣΥΡΙΖΑ συνολικά, στο όνομα μιας κυνικής, προσωρινής και αμφίβολης παραμονής στην κυβέρνηση, να εγκαταλείψει τις αρχές, τις αξίες και τις δεσμεύσεις του. Η κυβέρνηση και η εξουσία –αν και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την εξουσία, η οποία βρίσκεται ακόμη στα χέρια μιας ολιγαρχίας του πλούτου και των ξένων «προστατών» μας– δεν είναι για εμάς αυτοσκοπός, αλλά εργαλείο και μέσο για να αλλάξουμε θετικά την κοινωνία. Αν δεν μπορούμε να το πετύχουμε, το καλύτερο που θα έχουμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε την κυβερνητική σκυτάλη. Μπορούμε, όμως, να πετύχουμε και θα πετύχουμε, επιδεικνύοντας αποφασιστικότητα, τόλμη και προσήλωση στις αρχές μας.
tribune.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου