Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΕΠΙ 3 ΩΡΕΣ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΗ ΔΕΘ ΓΙΑ ΤΑ...ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ!!! ΒΙΝΤΕΟ.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η Θεσσαλονίκη το βράδυ της Δευτέρας, Επί...

3,5 ώρες μαίνονταν επεισόδια στην πλατεία ΧΑΝΘ, απέναντι από το κτίριο της ΔΕΘ όπου βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωναν για τα οφέλη από τη συμφωνία των Πρεσπών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακριβώς υπό τον φόβο επεισοδίων -μετά τις απειλές οπαδών του ΠΑΟΚ για «θερμή υποδοχή» - ανάγκασαν τον ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει τον τόπο της εκδήλωσης για το Σκοπιανό που επρόκειτο να γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας και να γίνει στη ΔΕΘ.

Η εκδήλωση με θέμα «Μακεδονικό: Τα οφέλη της συμφωνίας και οι προοπτικές στα Βαλκάνια», πυροδότησε έντονες αντιδράσεις και, τελικά, σε επεισόδια.

Κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιές σε κάδους, πετούσαν πέτρες και φωτοβολίδες προς τα ΜΑΤ, τα οποία απαντούσαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου- λάμψης.

Οι συγκεντρωμένοι επιτέθηκαν φραστικά στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλο Μηταφίδη. Σε δηλώσεις του, ο ίδιος μίλησε για άτομα καθοδηγούμενα από Χρυσαυγίτες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον ΠΑΟΚ να αποδοκιμάσει τα επεισόδια. 

Η κατάσταση εκτονώθηκε λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ. Αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί στη νότια πύλη της ΔΕΘ – στο ύψος της πλατείας ΧΑΝΘ – απώθησαν τις ομάδες διαδηλωτών που συμμετείχαν στα επεισόδια, εκτοξεύοντας πέτρες, ξύλα, κ.α. αντικείμενα.

Στο ύψος της παραλιακής λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου κατάφεραν να τους απομακρύνουν, ενώ – όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία – στη διάρκεια των επεισοδίων, διάρκειας 3,5 περίπου ωρών, έγιναν τέσσερις προσαγωγές.

Αυτή τη στιγμή συνεργεία δημοτικών υπαλλήλων καθαρίζουν την περιοχή, έξω από το εκθεσιακό κέντρο, από τις πέτρες, τους καμένους κάδους απορριμμάτων και τα άλλα αντικείμενα, ενώ σε λίγη ώρα αναμένεται να αποκατασταθεί και η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς Τσιμισκή, Λεωφόρο Στρατού και Αγγελάκη.

Ολα ξεκίνησαν όταν διαδηλωτές κατάφεραν να περάσουν την περίφραξη, με σκοπό να κινηθούν προς την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Η αντίδραση της Αστυνομίας ήταν άμεση. Άνδρες των ΜΑΤ εντόπισαν τα δύο άτομα και τα οδήγησαν εκτός του χώρου της ΔΕΘ.

Στη συνέχεια, ακολούθησε ένταση με τους διαδηλωτές να πετούν πέτρες και τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών.




Επίθεση σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ -Μηταφίδης: Καθοδηγούνται από Χρυσαυγίτες
Οι συγκεντρωμένοι επιτέθηκαν φραστικά στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλο Μηταφίδη. Σε δηλώσεις του, ο ίδιος μίλησε για άτομα καθοδηγούμενα από Χρυσαυγίτες, ενώ τόνισε: «Δεν θα ξαναγίνει η Τούμπα του Γιοσμά, του Κοτζαμάνη και της "Καρφίτσας". Αυτά τελείωσαν».
Πολίτης σε Μηταφίδη: Προδώσατε τη Μακεδονία
«Προδώσατε την Μακεδονία» είπε απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλο Μηταφίδη ένα πολίτης έξω από τον χώρο της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ για τα οφέλη της συμφωνίας για το Σκοπιανό στο περίπτερο 8 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Ο άνδρας είπε απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «αν κοιμάστε το βράδυ» με τον βουλευτή να του ζητά να φύγει.
ΣΥΡΙΖΑ: Περιμένουμε από τον ΠΑΟΚ να καταδικάσει τα επεισόδια
Με μια ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η Κουμουνδούρου αναφέρεται στα επεισόδια που έγιναν στη Θεσσαλονίκη πριν από κομματική εκδήλωση για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ η οποία μάλιστα υπό το φόβο επεισοδίων είχε αλλάξει τόπο διεξαγωγής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι δε θα πάρει άδεια από ακροδεξιές ομάδες για να κάνει πολίτικη εκδήλωση και να συζητήσει για τη συμφωνία, ενώ καλεί τον ΠΑΟΚ να καταδικάσει τα επεισόδια που έγιναν από άτομα τα οποία δηλώνουν οπαδοί του.
Αναλυτικά η ανακοίνωση
«Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα ή συλλογικότητα, δεν θα πάρει άδεια από τις κάθε λογής ακροδεξιές και περιθωριακές ομάδες για να πραγματοποιήσει εκδηλώσεις για τη συμφωνία με την FYROM ή για οποιοδήποτε άλλο θέμα. Τα θλιβερά επεισόδια που συνέβησαν έξω από την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη δεν εκφράζουν ούτε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, ούτε κανέναν δημοκρατικό πολίτη, ούτε κανέναν υγιή φίλαθλο ομάδας. Περιμένουμε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να καταδικάσει αυτές τις άθλιες ενέργειες που γίνονται εξ ονόματος συνδέσμου του ιστορικού συλλόγου του ΠΑΟΚ. Περιμένουμε από το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου και από όλα τα πολιτικά κόμματα να πάρουν έμπρακτα αποστάσεις από τέτοια νοσηρά φαινόμενα για τη δημοκρατία. Και βέβαια, περιμένουμε από τη ΝΔ να αντιληφθεί ότι η σύμπλευση με τις ακροδεξιές λογικές και το περιθώριο, την καθιστά και την ίδια μέρος του».
φωτογραφίες: EUROKINISSI, INTIMENEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου