Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

ΤΕΤΟΙΑ ΔΟΣΙΛΟΓΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ! ΓΑΛΛΙΑ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΜΠΛΟΚΑΡΑΝ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΗΛΩΣΑΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΩΣ "ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"! ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΔΟΥΛΙ!

Τέτοια προδοσία ποιος να τη φανταζόταν! Γαλλία και Ολλανδία μπλοκάρουν τις διαπραγματεύσεις ένατξης των Σκοπίων στην ΕΕ διότι ...

δεν πληρούν τους όρους και η Ελλάδα του γερμανοτσολιάς Τσίπρα με τη Μέρκελ στήλωσαν τα πίδια και προσπαθούν να τους πείσουν να συνανίσουν για να μπουν τα Σκόπια ως "Βόρεια Μακεδονία" στην ΕΕ. 
Διαβάζουμε το ρεπορτάζ από το zougla.gr:

Αλβανία και ΠΓΔΜ δεν θα ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε., γιατί μια ομάδα χωρών διατύπωσε αντιρρήσεις, με αποτέλεσμα να καταστεί αδύνατη η λήψη θετικής απόφασης με ομοφωνία.

Αντίθετη ήταν η Ελλάδα και η Γερμανία, που κάλεσε την Γαλλία και την Ολλανδία να επιτρέψουν την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ στο πλαίσιο της προσπάθειας σταθεροποίησης των δυτικών Βαλκανίων, αφού ευρωπαίοι διπλωμάτες απέτυχαν να συμφωνήσουν ως προς τους όρους των συνομιλιών.

Το Παρίσι και η Χάγη τάχθηκαν κατά της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, με την Γαλλία να επιμένει ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να μεταρρυθμίσει τους θεσμούς της πριν αποφασίσει να εντάξει νέα μέλη.

Ομως άλλες ευρωπαϊκές χώρες υπό την ηγεσία της Γερμανίας υποστηρίζουν την ένταξη των έξι χωρών των δυτικών Βαλκανίων με στόχο την αύξηση της επιρροής της Ένωσης σε μία περιοχή όπου η ανάμειξη της Ρωσίας είναι όλο και πιο έντονη.

«Η γερμανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να υποστηρίξει την Αλβανία και την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας στην πορεία τους προς την Ευρωπαϊκή Ενωση», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μίχαελ Ροτ προσερχόμενος σε συνάντηση με τους ομολόγους του στο Λουξεμβούργο.

​Η Αλβανία, η Βοσνία, το Κόσοβο, η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, το Μαυροβούνιο και η Σερβία προσβλέπουν σε ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση«Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε το πράσινο φως. Θα ενθάρρυνα τους φίλους μας στην Ολλανδία και την Γαλλία να μας ακολουθήσουν», δήλωσε στους δημοσιογράφους προσθέτοντας ότι η σταθερότητα είναι υψίστης σημασίας για τα Βαλκάνια.

Η Αλβανία, η Βοσνία, το Κόσοβο, η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, το Μαυροβούνιο και η Σερβία προσβλέπουν σε ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ενώ οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Σερβία και το Μαυροβούνιο βρίσκονται σε εξέλιξη, η Αλβανία, μέλος του ΝΑΤΟ, και η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, η οποία έφθασε σε συμφωνία με την Ελλάδα για την επίλυση του θέματος της ονομασίας της, ελπίζουν ότι θα λάβουν σήμερα το πράσινο φως.

Ομως, οι πρεσβευτές των χωρών της ΕΕ που προετοίμασαν τη σημερινή σύνοδο δεν κατόρθωσαν να συντάξουν κείμενο συμφωνίας για να υπογραφεί από τους υπουργούς.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, υποστηριζόμενος από την Ολλανδία, δήλωσε ότι η Ένωση πρέπει πρώτα να μεταρρυθμισθεί πριν από την εισδοχή νέων μελών, αν και ευρωπαίοι διπλωμάτες θεωρούν ότι η πηγή της ανησυχίας του είναι η αύξηση των αντιμεταναστευτικών αισθημάτων στην χώρα του.

Η εσπευσμένη ένταξη της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας το 2007 και η κακή διαχείριση της μετανάστευσης εργαζομένων από την ανατολική Ευρώπη στην Βρετανία, γεγονός που έστρεψε πολλούς Βρετανούς κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έχουν καταστήσει δυσκολότερη την διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σύμφωνα με ευρωπαίους αξιωματούχους.

Το ολλανδικό κοινοβούλιο ενέκρινε την έναρξη συνομιλιών με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας μετά την συμφωνία με την Ελλάδα για την αλλαγή της ονομασίας σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Αλλά ένας ευρωπαίος διπλωμάτης δήλωσε ότι η ολλανδική κυβέρνηση θέλει να κινηθεί πριν από την Γαλλία και ίσως το θέμα παραπεμφθεί για την Πέμπτη, στο δείπνο των ευρωπαίων ηγετών κατά την σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών.

Η περίπτωση της Αλβανίας είναι περισσότερο περίπλοκη, καθώς το Παρίσι και η Χάγη επικαλούνται έλλειψη δικαστικών μεταρρυθμίσεων, ενδημική διαφθορά και οργανωμένο έγκλημα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ανακοινώσει ότι η Αλβανία και η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας έχουν σημειώσει πρόοδο ως προς τα θέματα αυτά.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Αυστρία που αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ από τον Ιούλιο, θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα στην Αλβανία και την ΠΓΔΜ ότι ο δρόμος προς την Ευρωπαϊκή Ενωση παραμένει ανοικτός, ειδικότερα αφού η ΠΓΔΜ ενδέχεται να γίνει δεκτή στην Ατλαντική Συμμαχία τον Ιούλιο.

«Εχει καταγραφεί πολλή πρόοδος. Αυτό ενισχύει την θέση μας ότι τα Δυτικά Βαλκάνια θα πρέπει να έχουν μία ξεκάθαρη προοπτική ένταξης», δήλωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών υποθέσεων της Αυστρίας Γκέρνοτ Μπλούμελ.

Τι υποστήριξε ο Κοτζιάς
Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο οποίος στη συζήτηση που έγινε σήμερα στο Συμβούλιο Υπουργών Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε., στο Λουξεμβούργο ήταν ένθερμος υποστηρικτής της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τις δύο χώρες, η Γερμανία, η Ολλανδία και η Δανία ζήτησαν την αναβολή της λήψης απόφασης.

«Εξήγησα ότι για γεωστρατηγικούς και γεωπολιτικούς λόγους, η σημερινή κατάσταση απαιτεί τη στήριξη των δύο χωρών της περιοχής και όχι την αναβολή της λήψης απόφασης, ενώ εξήγησα επίσης ότι η εσωτερική κατάσταση απαιτεί σταθερότητα και ασφάλεια και όχι νέα προβλήματα», είπε ο κ. Κοτζιάς.
Ο υπουργός Eξωτερικών πρόσθεσε ότι αναζητείται ένας συμβιβασμός, ώστε να μπορούν να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Αυτό θα ήταν πολύ σημαντικό γιατί συμπίπτει με τη σημερινή Κομισιόν, η οποία γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση και τα προβλήματα, κατέληξε. Το ζήτημα θα συζητηθεί και στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τον τελευταίο καιρό και οι Γάλλοι ήταν αντίθετοι με την χορήγηση ημερομηνίας έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Αλβανία και την ΠΓΔΜ. Μάλιστα, το Μάιο υπέβαλαν μαζί με τους Ολλανδούς ένα έγγραφο στα άλλα κράτη μέλη, στο οποίο επισήμαιναν την έλλειψη μεταρρυθμίσεων στον τομέα της δικαιοσύνης, στη διαφθορά και στο οργανωμένο έγκλημα που υπάρχει στις δύο χώρες.


Πηγή: naftemporiki.gr , ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου