Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

ΕΝΑ ΑΦΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΤΖΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟ ΚΑΡΑΤΟΥΛΙΩΤΗ! ΤΟΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ...

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΕΞ κ. ΚΟΤΖΙΑ

Στις 5/12/1961, Τούρκος δεκανέας με στολή και οπλισμένος με υποπολυβόλο Στεν, μαζί με...

δύο φίλους του και αφού επιβιβάστηκαν σε πλοιάριο, πραγματοποίησαν κανονική απόβαση στο Καστελόριζο. Το εγχείρημα τους εστέφθη υπό πλήρους αποτυχίας με αποτέλεσμα να συλληφθούν πάραυτα. 
Μετά την σύλληψη τους το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ενήργησε τα δέοντα, διότι η φυλάκιση του δεκανέα…….. έθιγε το γόητρο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων….
Τελικά όλοι οι συλληφθέντες απελευθερώθηκαν μετά την σύντομη παραμονή τους στις ελληνικές φυλακές, το δε πλοιάριο καθώς το υποπολυβόλο επεστράφησαν στους κατόχους τους.
Η όλη αλληλογραφία του περιστατικού, πρέπει να υπάρχει στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.
Ερωτώ τον ΥΠΕΞ κ. Κοτζιά, γνωρίζει το παραπάνω συμβάν; Και εάν ναι, γιατί δεν το χρησιμοποιεί για την απελευθέρωση των ελλήνων στρατιωτικών;
Εάν πάλι δεν το γνωρίζει και ο φάκελος είναι καταχωνιασμένος σε κάποιο συρτάρι, όπως είθισται να λειτουργεί το ελληνικό δημόσιο, τότε οι ευθύνες είναι τεράστιες τόσο για τον ίδιο, αλλά και για το προσωπικό του ΥΠ.ΕΞ.
Νίκος Καρατουλιώτης Υποστράτηγος Ε.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου