Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

ΤΣΙΠΡΑΣ: "ΓΛΙΤΩΣΑΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ"! ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΨΗ ΣΟΥ ΡΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ "ΤΣΟΓΛΑΝΙ"; ΒΙΝΤΕΟ

Τσίπρας: Γλυτώσαμε τον κίνδυνο να επιστρέφουν οι μετανάστες στην Αφρική

(Σχόλιο Hellas-now) Θα μας στείλει στον ψυχίατρο στο τέλος ο Τσίπρας! Μπράβο Αλέξη που έσωσες την Αφρική.. Μια χώρα που λέγεται Ελλάδα, μήπως την έχεις υπόψιν σου;

Είχαμε μια πολύ δύσκολη σύνοδο Κορυφής, φαίνεται ότι δεν ισχύει ότι...


μοιραζόμαστε όλοι τις ίδιες αξίες και τις ίδιες αρχές, είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Σχολίασε ότι «αυτά που γνωρίζαμε ως ιδρυτικές αρχές και αξίες της Ε.Ε., την αλληλεγγύη, ουμανισμό, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο διεθνές δίκαιο, δεν αποτελούν κοινό τόπο και για τους 28». Τόνισε ότι «η Ε.Ε. είναι βαθιά διχασμένη ανάμεσα σε δύο αντιλήψεις: Μια ακραία συντηρητική, σωβινιστική αντιμεταναστευτική και μια δημοκρατική ουμανιστική».

«Αποφύγαμε μια σειρά κινδύνων που θα είχαν εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις για το μέλλον μας και την ταυτότητά μας», τόνισε ο Α. Τσίπρας.

Αναφέρθηκε στους κινδύνους που αποφεύχθηκαν:

– Ο κίνδυνος που αποφεύχθηκε ήταν στο ζήτημα των πρωτογενών ροών στην κεντρική Μεσόγειο να προκριθεί μια απόφαση που θα ανέφερε ρητά την επαναπροώθηση στην Αφρική, σε κλειστά κέντρα, όσων επιχειρούν να εισέλθουν στην Ευρώπη.

– Επίσης ο κίνδυνος που απετράπη ήταν, η προοπτική αναθεώρησης του Δουβλίνου σε μια δίκαιη κατεύθυνση, να μετατεθεί στις Καλένδες, με πραγματικό σκοπό – για όσους το εισηγούνται – να ακυρωθεί μετά τις ευρωεκλογές του 2019.

– Ακόμη, ο κίνδυνος που αποφεύχθηκε ήταν οι όποιες δευτερογενείς ροές συνεχίζουν να υφίστανται προς την Κεντρική Ευρώπη, να αντιμετωπιστούν με συνοριακούς ελέγχους και τη de facto δημιουργία ενός μικρού δυτικοευρωπαικού Schengen.

Είχαμε μια δύσκολη Σύνοδο Κορυφής, ακριβώς γιατί δεν ισχύει ότι μοιραζόμαστε όλοι τις ίδιες αρχές και αξίες. Αυτά που γνωρίζαμε ως ιδρυτικές αξίες της Ε.Ε. (αλληλεγγύη, ουμανισμός, σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο διεθνές δίκαιο) δεν αποτελούν κοινό τόπο και για τους 28.


Πηγή: euronews (τίτλος: παραλλαγμένος από εμάς), Hellas-now

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου