Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ

Το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων Ελλήνων του Πόλεμου της Κορέας, τελέστηκε σήμερα Δευτέρα 25 Ιουνίου, στο Μνημείο Πεσόντων...


των Ελλήνων στρατιωτών, στη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου.

Στην τελετή κατέθεσαν στεφάνι ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα, κ. Λιμ Σουσούκ, εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, η εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κα Ελένη Αυλωνίτου, ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Βετεράνων της Αεροπορίας, Υποπτέραρχος ε.α. κ. Δημήτρης Λαζάρου. ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Βετεράνων Πολεμιστών, κ. Στυλιανός Δράκος, εκπρόσωποι των Πρεσβειών της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου της Μ. Βρετανίας και ο βετεράνος πολεμιστής από την Κρήτη κ. Τσικανδυλάκης.

Η συγκεκριμένη τελετή διοργανώνεται κάθε χρόνο εις μνήμη της θυσίας των Ελλήνων στρατιωτών, αλλά και προς τιμήν των βετεράνων πολεμιστών, με την Πρεσβεία της Κορέας να στέλνει το μήνυμα ότι κυβέρνηση και ο λαός της Δημοκρατίας της Κορέας δεν λησμονεί την ιστορία τού εκστρατευτικού Σώματος της Ελλάδας στον Πόλεμο της Κορέας, καθώς και τη θυσία τους στο βωμό της ελευθερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου