Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ “ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ” ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ! ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΟΡΘΙΟ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ “ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ” ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Η Αγγλία διαχρονικός εχθρός της Ελλάδος…

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής Στρατηγικής Πολιτικής
της “Ελλήνων Πολιτείας” - αρθρογράφος
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr
Σας παραθέτω παρακάτω ένα απόσπασμα του άρθρου μου που...

δημοσιεύθηκε στην Ελεύθερη Ώρα την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 με τίτλο: “Μετά την Μακεδονία σειρά έχει η Θεσπρωτία”:
«…ο αλβανικός παράγοντας μιλάει για μια σημαντική συμφωνία μεταξύ Τσίπρα – Ζάεφ, και έτσι να περιμένουμε σύντομα τις αλβανικές διεκδικήσεις! Μήπως έχει σειρά το ψευτο-τσάμικο; 
Αφού στη συνάντηση στη Ρόδο – στο περιθώριο της Συνόδου υπουργών Εξωτερικών χωρών της ΝΑ Μεσογείου – μεταξύ του Νίκου Κοτζιά και του ομόλογού του Αλβανού Ντιτμίρ Μπουσάτι, συζητήθηκε να γίνει συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας για όλες τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των δυο χωρών! 
Δηλαδή, της οριοθέτησης της ΑΟΖ, της ρύθμισης περιουσιών (που αξιώνουν οι ψευτοτσάμηδες) κλπ. Έτσι, θα τολμήσει ο κομμουνιστής Κοτζιάς, ο διορισμένος ΥΠΕΞ, να πουλήσει και τη Θεσπρωτία μετά την Μακεδονία;  
Αφού εάν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δυο υπουργών, είναι αποφασισμένη συνάντηση Τσίπρα – Ράμα για να προχωρήσουν σε επικύρωση της συμφωνίας, που θα ανοίξει – όπως και στα Σκόπια – την πόρτα εισόδου της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση;  
Αληθεύει πως η Γερμανία πιέζει να γίνει πράξη και αυτή η Συμφωνία πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 28 και 29 Ιουνίου; 
Αληθεύει ότι ο Νίκος Κοτζιάς σε συνάντηση υψηλού επιπέδου με αξιωματούχο Αλβανό τον μήνα Φεβρουάριο (σ.σ. στην Κρήτη;;;), του ζήτησε να μεσολαβήσει η Αλβανία ώστε στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, το αλβανικό στοιχείο των Σκοπίων να κάτσει φρόνιμα, αποδεχόμενο αυτήν την προδοτική Συμφωνία για την Ελλάδα; 
Υπήρξε απαίτηση ανταλλαγμάτων από τον αλβανικό παράγοντα;
Μήπως ως πρώτο μέτρο της συμφωνίας θα είναι η οικονομική αποζημίωση των ψευτοτσάμηδων;
Ανοίγοντας έτσι, νέος Ασκός του Αιόλου, αφού θα αναγνωρίζεται επίσημα και για πρώτη φορά από ελληνική κυβέρνηση η ύπαρξη τσάμικου προβλήματος; 
Που στην συνέχεια θα εγερθούν κυριαρχικά αλβανικά δικαιώματα στην Θεσπρωτία;
Δυστυχώς συνέλληνες, δεν αρκεί μόνο η στεντόρεια φωνή του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως - Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέου, που φωνάζει συνεχώς γι΄ αυτά τα ζητήματα! 
Εάν δεν ανησυχήσετε πραγματικά, εάν δεν αντιδράσετε, αυτοί οι πρώην κομμουνιστές θα πουλήσουν και τα μνήματα των γονιών σας!

Πάντα μπροστάρης ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Ανδρέας…

Αμέσως μετά από τρεις ημέρες ήλθε η απάντηση της Ιεράς Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως – Πωγωνιανής και Κονίτσης μέσω Δελτίου Τύπου που εξέδωσε και αναφέρει τα παρακάτω: 
«Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης ΑΝΔΡΕΑΣ έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
Μετά την “λύση” του σκοπιανού ζητήματος, όπου η Ελλάδα έδωσε δυστυχώς στους Σκοπιανούς την εθνικότητα και την γλώσσα, ακούγεται μετ’ επιτάσεως, ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στην “λύση” και του “αλβανικού”. Έχει γραφεί δε και στον Τύπο, ότι πρόκειται να γίνει η άρση του “εμπολέμου” με την Αλβανία και ότι αν εμείς σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τον όρο “Βόρειος Ήπειρος”, θα παύσουν και οι Αλβανοί να μιλάνε για “Τσαμουριά”! 
Δεν γνωρίζουμε αν αυτά αληθεύουν. Και το να μας δώσει η Αλβανία τα 12 ναυτικά μίλια είναι χρέος της και δεν έχει να κάνει με την άρση του εμπολέμου. Αλλά η Βόρειος Ήπειρος τι σχέση έχει με την “Τσαμουριά”; 
Η “Τσαμουριά” είναι η Ελληνικότατη Θεσπρωτία από τα πανάρχαια χρόνια. Και είχε την προσωνυμία “Τσαμουριά”, κατά παραφθορά του “Θύαμις”, που ήταν το αρχαίο όνομα του ποταμού Καλαμά. Οι “Τσάμηδες” είχαν συμμαχήσει, στα χρόνια της Κατοχής, πρώτα με τους φασίστες Ιταλούς και μετά με τους ναζιστές Γερμανούς, και διέπραξαν ανήκουστα κακουργήματα εις βάρος των Ελλήνων της Θεσπρωτίας, με κορυφαίο την δολοφονία των 49 Προκρίτων της Παραμυθιάς, στις 29 Σεπτεμβρίου 1943. 
Αντίθετα, η Βόρειος Ήπειρος είναι τμήμα της ενιαίας Ηπείρου, που το απέκοψαν βίαια οι τότε “Μεγάλες Δυνάμεις” (Ιταλία και Αυστροουγγαρία) και το προσάρτησαν αυθαίρετα στο νεοσύστατο κρατίδιο της Αλβανίας. Και παρά το ότι υποχρεώθηκαν οι Αλβανοί να υπογράψουν και αυτοί το “Πρωτόκολλο της Κερκύρας” (17 Μαΐου 1914) που προέβλεπε ευρεία αυτονομία για τους Βορειοηπειρώτες, όμως οι Αλβανοί όχι μόνο δεν σεβάστηκαν τις υποχρεώσεις τους, αλλά με κάθε τρόπο προσπάθησαν και προσπαθούν να εξαλείψουν το Ελληνικό στοιχείο από τις πανάρχαιες εστίες του. Επομένως, πρέπει πολύ να προσέξει η Κυβέρνηση. Το λάθος που έκανε με το “μακεδονικό” να μην το επαναλάβει με την Βόρειο Ήπειρο. Γιατί, στην “Γη του Πύρρου”, όχι μόνο τα αρχαία μνημεία φωνάζουν ότι είναι ελληνικά τα εδάφη, αλλά είναι και ιερά, αφού στο Έπος του 1940-41 χιλιάδες Ελληνόπουλα τα πότισαν με το τίμιο αίμα τους, ελευθερώνοντας για τρίτη φορά την Βόρειο Ήπειρο από την τυραννία της Αλβανίας και της φασιστικής Ιταλίας. 
Ας γνωρίζουν και οι κυβερνώντες και ολόκληρος ο πολιτικός μας κόσμος, ότι η Ελλάδα τυχόν καινούργια εθνική ταπείνωση δεν θα ανεχθεί. Και ότι θα είναι υπόλογοι ενώπιον του Θεού, του Έθνους και της Ιστορίας»!   
Την παραπάνω επιστολή του αγωνιστή Μητροπολίτου της ακριτικής ελληνικής περιοχής της Πατρίδος μας, καλό είναι να την μελετήσει ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς! 
Και ίσως να ευαισθητοποιήσει ένα ελάχιστο ψεγάδι πατριωτισμού που μπορεί να διατηρεί στην ψυχή του.
Διαφορετικά, αύριο – μεθαύριο, δεν θα δικαιούται να λέγει πως δεν γνώριζε!  
Και ο νοών νοείτω! 

Αιώνια απέναντι στον ελληνισμό η Αγγλία…

Στην αναφορά του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως – Πωγωνιανής και Κονίτσης, για τις “Μεγάλες Δυνάμεις” (Ιταλία και Αυστροουγγαρία), που ανέκοψαν βίαια τη βόρεια Ήπειρο από την ενιαία Ήπειρο, θα ήθελα να προσθέσω και την εγκληματική συμμετοχή της Αγγλίας σε αυτό το σατανικό έργο, όπως πολύ γλαφυρότατα αναφέρει ο καθηγητής – συγγραφέας κ. Παναγιώτης Παπαγαρυφάλλου (σ.σ. Προέδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων – βραβείο Ακαδημίας των Αθηνών και του Δήμου των Αθηναίων) στο βιβλίο του: Ήπειρος, η πανάρχαια γη των Ελλήνων και οι ιμπεριαλιστικές διεκδικήσεις των Αλβανοτσάμηδων, στο πρώτο κεφάλαιο με τίτλο: Η Βόρεια Ήπειρος στα πλοκάμια της αγγλικής διπλωματίας κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου:
«Για την ταραχώδη αυτή περίοδο, στη δίνη της οποίας περιέπεσε και το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα, μεταφέρω εδώ τα γεγονότα, τα οποία έλαβαν χώρα τον Δεκέμβριο του 1942, στο Κάιρο, όπως τα καταγράφει ο εκεί αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβερνήσεως Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ο οποίος υπήρξε άμεσος γνώστης των γεγονότων. 
Γράφει: Στις 14 Δεκεμβρίου 1942, ο τότε Πρωθυπουργός Εμμανουήλ Τσουδερός, του στέλνει τηλεγράφημα, με το οποίο του γνωρίζει ότι ”επίκειται δήλωση στο Αγγλικό Κοινοβούλιο, με την οποία: Αγγλική Κυβέρνηση αποβλέπει μετά συμπαθείας την τύχη του αλβανικού λαού… Αγγλική Κυβέρνηση επιθυμεί να δει Αλβανία ελευθερωμένη του ιταλικού ζυγού και με αποκατεστημένη την ανεξαρτησία της… Προσδοκούμε ότι αυτή η δήλωση θα τύχει της επιδοκιμασίας της Ελληνικής Κυβερνήσεως – έλεγαν οι Άγγλοι διπλωμάτες”! 
Συνεχίζει ο Τσουδερός:
“Γνωρίζω ότι αυτή (η Αλβανία) διατηρεί εδαφικές αξιώσεις σε σχέση προς την Νότιο Αλβανία. Όπως γνωρίζει η Ελληνική Κυβέρνηση, η Αγγλική Κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι πρόωρος συζήτηση εδαφικών ζητημάτων, τα οποία κατά τη γνώμη της θα δει να αφεθούν προς ρύθμιση μετά τον πόλεμο “!    
Αυτή την πληροφόρηση έδινε ο τότε Πρωθυπουργός στον τότε αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως του Καΐρου…
Είναι προφανές ότι παρά την εκ πρώτης όψεως “αθώα” δήλωση της αγγλικής κυβερνήσεως για την “ανεξαρτησία” της Αλβανίας, το γεγονός, εν μέσω πολέμου, κάπου απέβλεπε στη μεταπολεμική διαμόρφωση των εδαφικών ρυθμίσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας! 

Νίκο Κοτζιά ακούς; 
Μην τολμήσεις παράδοση της Θεσπρωτίας…

Ο Κανελλόπουλος ανησύχησε και υποψιάστηκε και αντέδρασε ακαριαίως.
Γράφει: “Το ίδιο βράδυ της 14ης Δεκεμβρίου, απάντησα αμέσως στον Ε. Τσουδερό: Θεωρώ απαραίτητο να ανακοινωθεί στο Φόρεϊν Όφις εγγράφως και επισήμως, ότι εντύπωση παραχθησομένη στον πεινώντα και ηρωϊκώς αντιδρώντα στην κατοχή Ελληνικού λαού… θα είναι οδυνηρή. Όταν αγωνιζόταν ο ελληνικός Στρατός στην Αλβανία για την ελευθερία ολόκληρου του κόσμου, συντεταγμένοι Αλβανοί μάχονταν μετά των Ιταλών εναντίον μας και σχεδόν ολόκληρος ο αλβανικός λαός διέκειτο εχθρικώς προς ημάς…”! 
O Κανελλόπουλος συνέχισε τον αγώνα του, ο οποίος “προκάλεσε το θυμό του Τσώρτσιλ”, ο οποίος όμως επισκεφτείς την Κύπρο δήλωσε: “Η Ελλάς θα καταλάβει, μεταξύ των νικητών, θέση υπερήφανο, ανταποκρινόμενη στις θυσίες της”!     
Όμως, η πιο πάνω δήλωση, για την Αλβανία, έγινε και το γεγονός αυτό, γράφει ο ίδιος: “Αποθράσυνε τους Αλβανούς, και όπως μας τηλεγράφησε από την Άγκυρα ο πρεσβευτής μας Ραφαήλ, ενετάθησαν οι διώξεις στις περιοχές της Κορυτσάς, του Αργυροκάστρου και της Χειμάρρας”!
(σ.σ. τα ίδια δεν γίνονται μέχρι σήμερα χωρίς ποτέ μια ελληνική κυβέρνηση να προστατέψει τα συμφέροντα της ελληνικής μειονότητας στη Βόρεια Ήπειρο).

Επιμύθιο ιστορικό για τον εχθρό του ελληνισμού…

Είναι πρόδηλο ότι οι “σύμμαχοι” Άγγλοι ψεύδονταν ασυστόλως δείχνοντας φιλικά αισθήματα τόσο στην εχθρική Αλβανία, όσο και στον καιροσκοπισμό της Ουδέτερης Τουρκίας, με την οποία, όπως έγραψε ο Άγγλος υπουργός των Εξωτερικών Α. Ήντεν από 12 Ιουνίου 1944 απόρρητη εγκύκλιό του, είχαν συμφωνήσει από το 1941, να της παραχωρηθεί η Κύπρος…»!   

 Στο αυριανό άρθρο μου στην Ελεύθερη Ώρα θα σας αποκαλύψω την ενδεχόμενη πραγματική αιτία του προχθεσινού ταξιδιού του Πρωθυπουργού μας Αλέξη Τσίπρα στο Λονδίνο…               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου