Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

ΑΝΑΛΥΣΗ-ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟ ΘΑΝΑΣΗ ΔΡΟΥΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: "ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΔΕΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ"!!!

από τον Θανάση Δρούγο
Διεθνολόγο, Στρατιωτικό Αναλυτή
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΛΟΥΜΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ......ΟΛΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΩΣ.... ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ "ΚΑΝΕΝΑ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ..". ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΥΠΕΞ, ΤΟΝ ΓΙΟΥΝΓΚΕΡ ΚΑΙ ΤΟΝ Γ.Γ/ΝΑΤΟ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ...

ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΝΕ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ...ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΝΑ ΛΕΜΕ...Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΠΟΛΛΑ... ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟΝ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ.....ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ....ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ... Απαισιόδοξος δηλώνει τώρα ο Φώτης Κουβέλης για το θέμα των δύο Ελλήνων αξιωματικών Όπως αποκαλύπτει, στην πρόσφατη τηλεφωνική συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα ο Τούρκος πρόεδρος παρέπεμψε το θέμα για το... μέλλον Την απαισιοδοξία του για την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολη εξέφρασε για μια ακόμα φορά ο κ. Φώτης Κουβέλης αποκαλύπτοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στην πρόσφατη τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα παρέπεμψε το θέμα για το... μέλλον. Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “ΝΕΑ” και στο ερώτημα εαν αναμένει αλλαγές στην συμπεριφορά της γειτονικής χώρας και απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μετά την επανεκλογή του κ. Ερντογάν είναι ξεκάθαρος δηλώντας “Δυστυχώς όχι” εκτιμώντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει την στρατηγική έντασης για δύο βασικούς λόγους: “ο πρώτος αφορά το γεγονός ότι η κλιμάκωση της επιθετικής ρητορικής αλλά και της ένταξης σε επίπεδο πρατικής απο την πλευρά της Τουρκίας εις βάρος της χώρας μας δεν αφορούσαν αποκλειστικά και μόνο την προεκλογική δραστηριότητα στην γείτονα χώρα. Ηταν απόλυτα ενταγμένες σε ένα στρατηγικό στόχο της Τουρκίας; Ποιος είναι αυτός; Να δημιουργήσει – έτσι θεωρεί – θέματα που υπάρχουν με την Ελλάδα και τα οποία έχουν λυθεί με απόλυτη σαφήνεια απο τις Διεθνείς Συνθήκες και το Διεθνές Δίκαιο, με στόχο να θέσει την χώρα μας σε ένα τραπέζι διαλόγου για το Αιγαίο, την κυπριακή ΑΟΖ και όποιο άλλο θέμα έχει συμπεριλάβει στις επεκτατικές διεκδικήσεις της. Ο δεύτερος λόγος αφορά το γεγονός ότι ο Ερντογάν συνεργάστηκε όλη την προηγούμενη περίοδο, αλλά και προεκλογικά και θα συνεργαστεί και μετεκλογικά, με το πιο ακραίο εθνικιστικό κομμάτι της τουρκικής πολιτικής σκηνής. Τους γκρίζους λύκους. Κατά συνέπεια, ακόμη και αν ήθελε που δεν το πιστεύω – τώρα είναι υποχρεωμένος να υιοθετήσει και πάλι εθνικιστική και επιθετική στάση απέναντι στην χώρα μας”. Ο κ. Κουβέλης υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις για τον χρόνο της απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών, σημειώνει ωστόσο ότι ακόμα δεν τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες ενώ τονίζει ότι και ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε απρόθυμος να λήξει την κράτηση κατά την συνομιλία του με τον κ. Τσίπρα. “Για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών μας στελεχών δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη. Ο πρωθυπουργός έθεσε το θέμα στον τούρκο πρόεδρο την επόμενη της εκλογής του, αλλά η απάντηση που έλαβε παραπέμπει το θέμα στο μέλλον. Ευελπιστώ στο προσεχές” αναφέρει χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας.

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΙΣΕΩΣ ΤΩΝ ΒΑΘΜΟΦΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΤΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΙΡΑΖ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΥΡΟ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑΣΤΗ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΖΕΦΡΥ ΠΑΙΑΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή