Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΟΣΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανεξελέγη Πρόεδρος της Τουρκίας, με το...

σύνολο της εκτελεστικής εξουσίας να περνάει στα χέρια του, καθώς συγκέντρωσε το 52,5% των ψήφων στις εκλογές της Κυριακής. Καταργεί τη θέση του πρωθυπουργού και πλέον θα μπορεί να διορίζει υπουργούς και υφυπουργούς, σύμφωνα με τη βούληση του. Στο πλευρό του ο εθνικιστής Μπαχτζελί του MHP. Ο Μουχαρέμ Ιντζέ των Ρεπουμπλικάνων συγκέντρωσε ποσοστό 30,67%. Μπήκε στη Βουλή το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP), του φυλακισμένου Σελαχατίν Ντεμιρτάς. Η ανώτατη εκλογική επιτροπή (YSK), εκτιμά ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι έγκυρο.

Ο Ερντογάν επικράτησε στις εκλογές της Κυριακής, παρά τι όποιες απώλειες. Εν μέσω τεταμένης ατμόσφαιρας και διαμαρτυριών από την αντιπολίτευση, και χάνοντας την πλειοψηφία εντός κοινοβουλίου, ο Ερντογάν κατάφερε την πολυπόθητη νίκη στις προεδρικές εκλογές, με την επόμενη ημέρα να βρίσκει την Τουρκία στα χέρια του μέχρι το 2023. Η συνταγματική αναθεώρηση του Απριλίου του 2017 δίνει πλέον στο Πρόεδρο εκτεταμένος υπερεξουσίες, καθώς πλέον μπορεί  να διορίζει υπουργούς και υφυπουργούς σύμφωνα με τη δική του βούληση.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας η τουρκική εκλογική επιτροπή ανακοίνωσε ότι ο Ερντογάν εξασφάλισε την απόλυτη πλειοψηφία των εγκύρων ψήφων, κάτι που του επιτρέπει να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο, κυριαρχώντας έναντι του υποψηφίου της αντιπολίτευσης Μουχαρέμ Ιντζέ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Ερντογάν δήλωσε μετά τη νίκη του πως οι ψηφοφόροι πέτυχαν μια σημαντική νίκη, ενάντια στη θέληση πολιτικών δυνάμεων από το εξωτερικό, που θέλησαν την ήττα του. «Νικητές στις εκλογές της 24ης Ιουνίου είναι οι πολίτες του Τουρκικού έθνους που καταπιέζονται από τον υπόλοιπο κόσμο. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους μας. Τους αδελφούς και τις αδελφές μας, που εμπιστεύτηκαν εμένα, το κόμμα μου και τις συμμαχία μας».

Αναφερόμενος στη συμμαχία του με τους εθνικιστές του MHP,  ο Ερντογάν υποστήριξε πως θα εκπληρώσουν άμεσα τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις.« Όπως είδατε, αυτή η συμμαχία έχει ωφελήσει τη χώρα μας. Ξεκινώντας από αύριο, θα υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας απέναντι στον λαό και θα αυξήσουμε τον σεβασμό που έχει ο κόσμος στο κράτος μας, ξεκινώντας αμέσως μετά την ορκωμοσία μας. Σήμερα η Τουρκία αποφάσισε να ταχθεί με την ανάπτυξη, την ευημερία, ζητώντας τον παγκόσμιο σεβασμό για όσα πρόκειται να επιχειρήσουμε.

Με το σύνταγμα και τους νόμους μας, με το καινούριο μας σύστημα, σε συνεργασία με τη Βουλή θα συνεχίσουμε το έργο μας. Θα κάνουμε τα επόμενα βήματα για ανεξάρτητο τρόπο διοίκησης. Με την εντολή που μας έδωσε ο λαός για να διοικήσουμε τη χώρα, θα συνεχίσουμε. Σήμερα δεν βγάλαμε μόνο βουλευτές, αλλά και ένα καινούριο διοικητικό σύστημα. Με τον καινούριο τρόπο προετοιμαζόμαστε εδώ και πολύ καιρό. Σήμερα θα το πραγματοποιήσουμε. Η προσπάθειά μας είναι να φέρουμε εις πέρας τους στόχους μας για το 2023».
https://www.thepressproject.gr/article/131086/Apolutos-kuriarxos-stin-Tourkia-o-Erntogan (Τίτλος: παραλλαγμένος από εμάς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου