Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

ΜΑΣ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ!!! ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΝ ΜΕ ΚΟΡΒΕΤΑ ΤΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΚΙ ΕΦΤΑΣΑΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΟΥ ΣΟΥΝΙΟΥ!!! ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΡΕ ...ΥΠΝΑΡΑΔΕΣ ΣΑΜΑΡΑ-ΔΕΝΔΙΑ!

Οι Τούρκοι μπορεί να χτυπήσουν από στιγμή σε στιγμή. όλα κρέμονται από μια κλωστή! Προκαλούν σε τέτοιο βαθμό ώστε φτάνουν μέχρι την Αττική χωρίς να πέφτει ούτε ένα βόλι από μέρους της Ελλάδος! Η δε κυβέρνηση του Σαμαρά και του Δένδια, φαίνεται να ασχολείται μόνο με την ...εκλογή του νέου Προέδρου Δημοκρατίας! 
Όπως αναφέρει το defencenet.gr , τουρκική κορβέτα παραβίασε τα εθνικά χωρικά ύδατα ανοιχτά του Σουνίου και αυτή τη στιγμή πλέει στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα δυτικά της Σερίφου. Πρόκειται για νυχτερινή "εισβολή" στα εθνικά χωρικά ύδατα ταυτόχρονα με αυτή που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κυπριακή ΑΟΖ με το ερευνητικό σκάφος "Barbaros" να διεξάγει έρευνες με τη συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων και υποβρυχίου
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, η οποία εκδόθηκε πρίν από λίγο "η τουρκική κορβέτα “Βuyucada”, προερχόμενη από τον Kόλπο Ξηρού, εισήλθε την 4 Νοε...

 (03:00) σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα στα στενά Καφηρέα. Στη συνέχεια κινούμενη με Νότια και Νοτιοδυτική πορεία διήλθε μεταξύ ν.Κέας και ν.Κύθνου.
Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν και παρακολουθούν το τουρκικό σκάφος, καθόλη τη διάρκεια του πλου του".
Πρόκειται σαφώς για μία άκρως προκλητική ενέργεια της Τουρκίας σε βάρος των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και μάλιστα νύχτα ή οποία μπορεί να αποτελεί και κίνηση αντιπερισπασμου σε απάντηση της αποστολή ελληνικού υποβρυχίου και ΤΠΚ στην Κυπριακή ΑΟΖ απέναντι στον τουρκικό στολίσκο που συνοδεύει το ερευνητικό σκάφος "Barbaros".
H ενέργεια αυτή της Άγκυρας αυξάνει το επίπεδο ετοιμότητας στις Ένοπλες Δυνάμεις και θέτει σε συναγερμό κυρίως τις ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις καθώς δεν αποκλείεται κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο, ίσως και θερμό επεισόδιο.
Δεν είναι τυχαίο πως η τουρκική πρόκληση ήρθε λίγες ώρες μετά τη δήλωση του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια ότι, "η Ελλάς κρατά στο ένα χέρι κλάδο ελιάς και στο άλλο ξίφος. Ξίφος δικαίου, αλλά ξίφος".
Η τουρκική κορβέτα Buyucada είναι ένα σύγχρονο πλοίο, τουρκικής κατασκευής, με χαρακτηριστικά stealth και είναι το δεύτερο της κλάσης Heybeliada που παραδόθηκε μόλις πρίν απο μερικούς μήνες στο τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου