Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟΥ ΕΛΛΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΙΣΤΑΝEΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

του Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Σε ενα συνεδριο της οικονομικης επιτροπης του ΟΗΕ την 14.09.1994 ο κ. David Rockefeller, ο γνωστος ιδιωτης μεγαλοτραπεζιτης των ΗΠΑ (Παγκοσμια Τρα- πεζα) διατυπωσε κατα τον Gerhard Wisnewski (1), την στρατηγικη του, με μια μονο προταση:

David Rockefeller: «Αυτο που σημερα χρειαζομεθα ειναι μια αληθινη μεγαλη κριση».

Κατα τον Γεωργιο Χατζηθεοδωρου (2), η σημερινη οικονομικη κριση δεν ειναι ακομη αυτη που επιθυμουσε ο κ.David Rockefeller.

Ενω το παγκοσμιο οικονομικο κεντρο μεταναστευει, η μεγαλη κριση ειναι ακομη καθ’ οδον.

Η κριση αυτη προγραμματισθηκε απο την «City of London», απο το κεντρο του νεοφιλελευθερου παγκοσμιοποιημενου κοσμου, απο το ποιο ισχυρο κρατος του κοσμου, απο τον (κατα τον τ. Υπουργον Οικονομικων της Μεγαλης Βρεταννιας Cable) τεραστιο βοθρο του παγκοσμιου τραπεζικου συστηματος (The City is a massive cesspit), που οφειλει να αδειαση πρωτα και μετα να καθαρισθει.


Η αληθινη και μεγαλη κριση του κ. David Rockeffeler οταν ξεσπασει, θα εχει απροβλεπτες ακομη συνεπειες στην παγκοσμια οικονομια.

Η ανθρωποτητα βρισκεται εδω και 30 περιπου χρονια μεσα σε μια αντιπληθωριστικη οικονομικη κατασταση παρ’ ομοια της οποιας, με μια μονο διαφορα, ειχε μεταξυ 1870 και 1914.

Τοτε ομως και σε αντιθεση με σημερα υπηρχε ενα παγκοσμιο νομισματικο συστημα, το «στανταρτ χρυσου», που λειτουργουσε ποιο αποτελεσματικα απ’ οτι το σημερινο χαρτινο χρηματικο συστημα με ανυπαρκτους ιδιαιτερα αυθεντικους και αναγνωρισμενους κανονισμους για ενα λειτουργουν παγκοσμιο νομισματικο συστημα αξιο του ονοματος του.

Δεν αποκλειεται να εκραγη η μεγαλη παγκοσμια οικονομικη κριση του κ. David Rockeffeler μετα απο ενα ακομη οικονομικο ατυχημα. Βαθεια ρηγματα για μια εκρηξη στην παγκοσμιοποιημενη οικονομια υπαρχουν πολλα:

1. Το ασταθες τραπεζικο συστημα της Κινας

2. Η ανθυγιεινη καταναλωτικη οικονομια των ΗΠΑ και της Ε.Ε.

3. Η υπερπληθωρα των δολλαριων των ΗΠΑ που τυπωνει και κυκλοφορει η FED για να αντιμετωπιση με τον πληθωρισμο τα υπερογκα χρεη των ΗΠΑ

4. Οι αγορες πρωτων υλων και

5. Οι κοφτερες ανισοτητες μεταξυ των λαων στον πλανητη μας.

Τι ειναι και τι αντιπροσωπευει η «City of London», η απο τους Αγγλους ονομαζομενη «Square Mile», δηλαδη το «Τετραγωνικο Μιλι», σημερα;

 

Οπως το Βατικανο στην Ιταλια, η συνοικια Columbia στην Ουασιγκτον και το Αγιο Ορος στην Ελλαδα, η City of London ειναι μια περιοχη στο κεντρο του Λονδινου, στην οποια δεν ισχυουν οι νομοι της Μεγαλης Βρεταννιας ‘η της Ε.Ε. Η περιοχη αυτη κατα τον Εμμανουηλ Σαριδη (3, 4, 5) αποτελει μια ανεξαρτητη κρατικη οντοτητα με δικους της νομους και με δικους της ελεγκτικους μηχανισμους.

Eδω βρισκονται οι πλουσιωτερες ιδιωτικες τραπεζες του κοσμου που ελεγχονται απο τον υπερτραπεζικο οικο των Rothschilds, οι Lloyd’ of London, τα γραφεια ολων των κορυφαιων διεθνων εμπορικων εταιρειων κ.α που μεσω περιεργων και πρωτοφανων χρηματοπιστωτικων παιχνιδιων εχουν αποκτησει μια συντριπτικη υπεροχη εναντι του επιχειρηματικου και παραγωγικου κοσμου που κυριολεκτικα τον συνθλιβουν.

Αρπαζουν τα παραγωγικα μεσα απο τους ιδιους τους δημιουργους τους και τους αλλαζουν «προσανατολισμο».

Κατα την νομισματικη και δημοσιονομικη διασκεψη του ΟΗΕ μεταξυ 1. και 22. Ιουλιου 1944 στο Bretton Woods στο New Hamphire των ΗΠΑ, επιτρεπεται μονο οι εθνικες κετρικες τραπεζες να τυπωνουν το νομισμα τους.

Μονο η τραπεζα της γερμανικης ομοσπονδιας (η μετεπειτα Deutsche Bundesbank) επιτρεπονταν να δινη δανεια σε μαρκα, μονο η κεντρικη τραπεζα των ΗΠΑ «FED» επιτρεπονταν να δινη δανεια σε δολλαρια.

Η City of London ομως που δεν ανηκει στην Μεγαλη Βρεταννια, δεν μπορουσε να επεμβη στην κεντρικη τραπεζα αυτης (6), δηλαδη στην «Bank of England» αλλα ουτε και στην «FED» των ΗΠΑ.

Ετσι με καταπατηση των διεθνων νομισματικων συμβασεων δημιουργηθηκε μια βρεταννικη Αγορα -Δολλαριου, μεταμορφωμενη σημερα σε οικονομικη Αγορα-Ευρω-Δολλαριου, που στην πραγματικοτητα προκειται μονο για την Αγορα-Δολλαριου της City of London, με την οποια συνδεονται οικονομικα οι περιοχες επιρροης του βρεταννικου στεματος Guernsey, Jersey, την Isle of Man, ως επισης το Gibraltar, τα νησια Cayman, η Virgin Islands και οι Bermudas. Τα νησια αυτα των πειρατων ειναι οικονομικα και φορολογικα ανεξαρτητα στα οποια δεν ισχυουν ουτε η βρεταννικη αλλα και ουτε η νομοθεσια της Ε.Ε.

Οι ως ανω φορολογικες οασεις ειναι ενα απομακρυσμενο χερι της City of London.

Σε μια μονο οικοδομη γραφειων των νησων Cayman (Ugland House) βρισκονται τα γραφεια 18.000 εταιρειων απο τις οποιες οι περισσοτερες καταγινονται με εμπορειο ναρκωτικων και με ξεπλυμα μαυρου χρηματος.

Στην City of London ζουν οι ετσι ονομασθεντες «High Net Worth Individuals», δηλαδη κλεπτοκρατες, εμποροι ναρκωτικων και γκανγκστερς, πολυ πλουσια ατομα, Ελληνες εφοπλιστες και Ρωσοι, που καταγινονται με το μαυρο εμπορειο και χρησιμοποιουν ξεπλυμενο χρημα, χωρις να πληρωνουν φορους.

Περιπου το 90 % ολων των διεθνων δανειων διδονται απο τις Τραπεζες Offshore της City of London, δηλαδη απο αυτες που αυτονομαζονται «Αγορες» και απο τις οποιες τρεμουν ολες οι χωρες του πλανητη μας.

Αυτο το καρτελ των «Αγορων» ιδιωτικων συμφεροντων, σαρωνει στην κυριολεξια τα παντα και οχι μονο στην οικονομια, χωρις να παραγη τιποτε, με παραποιησεις της οικονομιας και πεπλανησεις της εξουσιας σε καθε χωρα. Εδω θα εξετασθουν ορισμενες χα-ρακτηριστικες διαδικασιες του εγληματικου και δηθεν οικονομικου αυτου συστηματος:

Ι. Τεχνικες παραποιησεις των κυκλικα παρουσιαζομενων οικονομικων διαρρηξεων σε χωρες που επιλεγουν, οπως σημερα την Ελλαδα, Ισπανια, Πορτογαλια κ.α., με ταυτοχρονη τεχνιτη ελλειψη κεφαλαιων.

Ετσι για μια υπαρχουσα προσφορα αναγκαιων αγαθων λειπουν τα χρηματα απο την αγορα.

Το αποτελεσμα ειναι να πεφτουν οι αξιες εργασιας και οι τιμες των προ’ι’οντων εξαγωγης, να αυξανεται η ανεργια και να αγοραζονται στην εσωτερικη αγορα λιγοτερα προ’ι’οντα, ωστε οι εγχωριες εταιρειες να φτωχευουν διοτι αδυνατουν να πληρωνουν προκαταβολες, οι πολιτες να αδυνατουν να πληρωνουν τις δοσεις των στεγαστικων δανειων τους στις τραπεζες και οι τραπεζες να βγαζουν στον πλειστηριασμο τις περιουσιες των πελατων τους.

Παρα πολυ ανθρωποι χανουν τα σπιτια τους και επιχειρηματιες τις επιχειρησεις τους.

Στην φαση αυτη της τεχνηκης οικονομικης κρισης οι φορολογουμενοι πολιτες και οι συνταξιουχοι, οπως σημερα στην Ελλαδα, πληρωνουν τα σπασμενα, ενω οι εγχωριοι και ξενοι ρουφιανοι κεφαλιουχοι αγοραζουν περιουσιες πολυ φθηνα και τα κερδη των απαταιωνων της ανθρωποτητας και του ανθρωπισμου γινονται τεραστια.

Παρα την μεγαλυτερη «διασωση» κυριαρχου κρατους στην ανθρωπινη ιστορια η διασωλημενη ελληνικη οικονομια μεχρι σημερα δεν δειχνει κανενα σημειο πραγματικης ανανηψης, Αντιθετα μειωνεται συνεχως το εθνικο προ’ι’ον και αυξανεται το δημοσιο χρεος που καθε παρα βιωσιμο ειναι.

ΙΙ. Οι διαβρωμενοι πολιτικοι καθε χωρας που επιλεγονται και ασκουν εξουσια (μοντερνα τυραννια) εκβιαζονται απο τις Τραπεζες-Οffshore, δηλαδη απο τις περιφημες «Αγορες» για αυξηση του χρεους της χωρας για π.χ. εξοπλιστικα προγραμματα με υψηλοτοκα δανεια, αφου προηγουμενους οι δολοφονοι αυτοι της ανθρωποτητας και του ανθρωπισμου προετοιμασαν το εδαφος για κινδυνους της εδαφικης ακεραιοτητας της χωρας απο επιθετικους γειτονες που οι ιδιοι ξεσηκωσαν.

Ο γραφων κανει μια προσπαθεια να ξεσκεπαση τις απατες μεγαλης ολκης των Offshore-Τραπεζων, δηλαδη των «Αγορων» που ελεγχονται και κατευθυνονται απο την City of London.

Η αυξηση του δημοσιου χρεους καθε χωρας ακολουθει συνηθως την εξης διαδικασια:

α. Εγγραφη Υποχρεωση (Χρεογραφο ‘η Ομολογο).

Με την «Securitization» (Η λεξη Securiti = χρεογραφο ‘η εγγραφη υποχρεωση ‘η ομολογο) δημιουργουνται διαπραγματευσιμα κρατικα χρεογραφα, δηλαδη κρατικες υποσχεσεις. Παλαιοτερα οι τραπεζες ηταν υποχρεωμενες να διατηρουν ενα ποσοστο (30 %) των καταθεσεων των πελατων τους ως κεφαλαιακο αποθεμα.

Σημερα αυτο για κερδοσκοπικους λογους δεν υπερβαινει το 3 %.

Δια των εγγραφων υποχρεωσεων μπορουν επιπλεον να δεματιζονται πολλες τετοιες πιστωσεις και η ροη των πληρωμων (κρατικες υποσχεσεις, τοκοι και επιστροφη του κεφαλαιου) να μεταβαλλονται εκβιαστικα και βασει αγγλικου δικαιου σε ενυποθεικα δανεια (δεσμευση της δημοσιας περιουσιας).

Τα μεγαλης αποδοσης κρατικα ομολογα πλασαρονται απο τις τραπεζες στα ασφαλιστικα ιδρυματα, σε Fonds-συνταξεων και σε ιδιωτας κερδοσκοπους και επενδυτας, τα οποια περνουν στα βιβλια τους.

Η τραπεζες συναλλαγων συγκεντρωνουν τα χρηματα απο την διαθεση δανειων και καθωριζουν και κινουν εκ νεου τον τροχον των πιστωσεων.

Στην διαδικασια της εγγραφης υποχρεωσης εξεταζεται η πιστωλυπτικη αξιοπιστια καθε χωρας και αυτη μπορει να «υψωθη» οταν η τραπεζα επενδυσεων (συνηθως Τραπεζα-Offshore, δηλαδη οι «Αγορες») που ελαβε την εντολη της εγγραφης υποχρεωσης αναλαμβανει να κλιση και την ασφαλεια του δανειου (Credit Default Swaps =CDS). O δανειοδοτης αποζημειωνεται οταν ο δανειολυπτης αδυνατει να εκπληρωση την εγγραφη υποχρεωση.

Η μεγαλη απατη με τα CDS βρισκεται στο οτι τετοιες ασφαλειες μπορει να κλεισουν και ανθρωποι που δεν εδωσαν κανενα δανειο και απλα στοιχειματιζουν στην πτωχευση ενος κρατους ‘η μιας επιχειρησης.

Εαν η πτωχευση ακολουθησει, οι κερδοσκοποι αυτοι πληρωνονται χωρις να εχουν χασει τιποτε.

Τετοιες ασφαλειες ειναι επιταχυντηρες πυρκαγιας, και δρουν οπως μια ασφαλεια πυρος που εκλεισε ο γειτονας για το σπιτι του γειτονα του και εν συνεχεια το εβαλε φωτια για να εισπραξη, εαν δεν εντοπισθει, τα ασφαλιστρα.

Τα χαρτια αυτα ασφαλειας ανηκουν στα ετσι ονομασθεντα δανειακα (χρηματιστικα) παραγωγα.

Εαν δεματοποιηθει ενα πακετο δανειων το δεμα αυτο βαθμολογειται απο ενα διεθνως αναγνωρισμενο πρακτορειο που κατευθυνεται απο τις «Αγορες» π.χ. απο το Standard & Poors ‘η απο το Moody’s ‘η Feed’s.

Με την μεθοδο αυτη απατης επιδιωκεται η συγκεντρωση χαμηλης ποιοτητας πιστωσεων και η μετατροπη αυτων σε ενα δανειο υψηλης αξιοπιστιας.

Αυτο που αγορασαν οι «Αγορες» πολυ φθηνα μπορουν παρ’ ολη την ασφαλεια των πιστωσεων (CDS) να το πλασαρουν πολυ ακριβα σε καλη θεση και να κερδισουν πολλα χρηματα.

Ο πωλητης του δανειου, δηλαδη η Τραπεζα-Offshore, ειναι ευχαριστημενος οπως και ο επενδυτης π.χ. η ασφαλεια συνταξεων που το πηρε στα βιβλια του.

Οταν ομως η ασφαλεια της πιστωσεως (CDS) δεν μπορει να εκπληρωθη, γκρεμιζεται ολο το χαρτινο οικοδομημα.

β. Χρηματιστικα Παραγωγα.

Οπως ηδη διετυπωθεικε, χρηματιστικα παραγωγα (Finanzderivate) ειναι συμβασεις, η αξια των οποιων υπολογιζεται απο ενα

περιουσιακο αντικειμενο (=βασικη αξια, Unterlying).

Με αλλα λογια χρηματιστικα παραγωγα ειναι τα Οψιον, δηλαδη οι επιλογες και οι διοριακες συμβασεις.

Στα Οψιον αποκτα καποιος το δικαιωμα, σε ενα καθωρισμενο χρονο και μεσα σε ενα χρονικο διαστημα να αγοραση περιουσιακα στοιχεια (επιλογη αγορας) ‘η να πουληση (επιλογη πωλησης). Στις διοριακες συμβασεις δεν εχει καποιος το δικαιωμα αλλα την υποχρεωση να αγοραση ‘η να πουληση ενα περιουσιακο στοιχειο σε μια καθωρισμενη τιμη και σε ενα καθωρισμενο χρονο.

Δοριακες συμβασεις διαπραγματευονται στο Σικαγο των ΗΠΑ και στην ευρωπα’ι’κη Eurex. Στο μεταξυ υπαρχει μια ποικιλια απο διαφορα εργαλεια απατης, ως Swaps και CDO’S που δεν ειναι τιποτε αλλο απο καταχωρησεις στοιχηματων: Swaps-τοκων, Swaps- νομισματων, Swaps-πιστωτικα κ.α. Τα ετσι ονομασθεντα CDO’S (Collateralizet Dept Obligations) ειναι τα πρωτης κατηγοριας κερδοσκοπικα χαρτια.

Μπορει καποιος να διαπραγματευεται με χρηματιστικα παραγωγα ηλεκτρικης ενεργειας στο European Energie Exchange στην Ληψια Γερμανιας και καιρικων συνθηκων για γεωργικες Σοδιες στην Ινδια (Mumbai Stock Exchanges).

Το ετος 2008, δηλαδη το ετος με την μεγαλυτερη παραγωγη Σιταριου στην ανθρωπινη ιστορια, η τιμη αυτου με CDO’S πενταπλασιασθηκε, με αποτελεσμα να πεθανουν πολλα εκατομμυρια ανθρωποι απο την πεινα, επειδη οι χωρες τους αδυνατουσαν να πληρωσουν τις κερδοσκοπικα υψηλες τιμες του Σιταριου.

Ηταν μια μαζικηδολοφονια ανθρωπων χωρις κανενας απο τους πραγματικους δολοφονους να τιμωρηθη.

ΟΠΟΙΑ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΤΗΣ !!!

γ. Οι περιφημες «Αγορες».

Σημερα προσφερονται απο τις «Αγορες» στους επενδυτες, χρηματοπιστωτικα προ’ι’οντα με δηθεν «ασφαλιστικες αποκρουστηρες», δηλαδη με «προεξοφλητικα-πιστοποιητικα», με «πιστοποιητικα πριν» και «πιστοποιητικα-Sprint».

Ολα αυτα δεν ειναι τιποτε αλλο απο καταχωρησεις «στοιχηματων» για το μελλον και δεν εχουν καμμια σχεση με αξιοπιστες επενδυσεις. Ολα τα παιχνιδια απατης με χρηματιστικα παραγωγα εχουν εναν κοινο παραγοντα, δηλαδη στο οτι οι αγοραστες επιδιωκουν συνεχη θετικα οικονομικα αποτελεσματα και χρησιμοποιουν για τον σκοπον αυτο πολυπλοκες στρατηγικες απατης και με μεγαλα ρισκα.

Τα LTCM (Hedge-Fonds Term-Capital Management) οικονομικα παραγωγα ιδρυθηκαν απο εναν πασιγνωστο εμπορο δανειων, απο τον Salomon Brothers (σημερα Salomon Smith Barney). Hedge σημαινει προφυλαξη εναντια σε κατι.

Την Ανοιξη του 1998 ηλεγχε η LTCM με δικα της κεφαλαια των 4 δισεκατομμυριων δολλαριων των ΗΠΑ περιπου 100 δισεκατομμυρια δολλαρια των ΗΠΑ. Η ολικη αξια με την βοηθεια των εισερχομενων οικονομικων παραγωγων των συμβασεων διοριας ηταν περιπου 1,25 τρισεκατομμυρια δολλαρια των ΗΠΑ, δηλαδη 5 % της παγκοσμιας αγορας.

Το σπεκουλαρισμα βασιζονταν πανω στην «διαφορα τοκων» μεταξυ αξιολογων και ρισκων δανειων των υποαναπτυκτων χωρων, δηλαδη βασιζονταν σε πιστωτικα-Spreads που θα μειωνονταν.

Οι κερδοσκοποι επεδιωκαν, σπεκουλαροντας σε μικρες αρρυθμιες των χρηματιστικων αγορων, να κερδισουν πολλα χρηματα.

Στις 17 Αυγουστου 1998 υποτιμησε η Ρωσια το Ρουβλιο της και δηλωσε ενα Μορατοριουν στα χρεη της χωρας, δηλαδη κατι που θα μπορουσε καλλιστα να πραξη και η Ελλας το 2009, μετα απο την οικειοθελη εξοδο της απο την ευρωζωνη. Τα ασφαλιστρα ρισκου για χαμηλης αξιολογησης δανειων αυξηθηκαν λογω του Μορατοριουμ της Ρωσιας υπερμετρα.

Ηδη την 1 Σεπτεμβριου 1998 μειωθηκε το ιδιοκτητο κεφαλαιο της LTCM σε 2,3 δισεκατομμυρια δολλαρια των ΗΠΑ, την 22 Σεπτεμβριου 1998 σε 600 εκατομμυρια δολλαρια των ΗΠΑ.

Δια της πληθωρας των ρευστοποιησεων που ακολουθησαν, τα πιστωτικα- Spings διατηρηθηκαν σε χαμηλα επιπεδα. Αυτα διατυπωνουν την πιστωτικη διαφορα μεταξυ ασφαλων και ρισκων μετοχων, μεταξυ καλης και κακης ποιοτητας πιστωσεων, μεταξυ στενων- και μακρινων Caps (Κεφαλαιων), μεταξυ μετοχων με μικροτερη και υψηλοτερη τοποθετηση στην αγορα.

Η Global Alpha Fonds της επενδυτικης τραπεζας Goldmann Sachs, δηλαδη αυτης που παραμορφωσε επι αμοιβης και επι πρωθυπουργιας Σημιτη (Μαρδοχα’ι’ Ααρον Αβουρη !) τα οικονομικα στοιχεια της Ελλαδος για την εισοδο στην ΟΝΕ και αυτης απο την οποια προερχεται ο νυν προεδρος της ΕΚΤ Mario Draghi και ο τ. Πρωθυπουργος της Ελλαδος Παπαδημας και αυτης που θεωρει ολους τους πελατες της παγκοσμια ως «ηλιθιους», εχασε τον Αυγουστο του 2007 το 30% της αξιας της.

Κατα την «Long-Short-Hedge- Στρατηγικη» οι ακριβες μετοχες μιας εταιρειας «αποθησαυριζονται», δηλαδη το Fonds δανειζεται μετοχες και τις πουλαει με την ελπιδα να μπορεση να τις ξαναγοραση αργοτερα φθηνοτερα (shorten). Το καλοκαιρι του 2007 ηρθε το τελικο τελος της κατακορυφης ανοδου του τομεα των Hedge-Fonds.

Τρισεκατομμυρια δολλαρια των ΗΠΑ στοιχηματισθηκαν και απωλεσθηκαν.

δ. Τα ιδιωτικα Equity.

Συμπληρωματικα στην φουσκα των ακινητων, στην πληθωρα ρευστοποιησεων των Hedgefonds, ανθιζαν τα τελευταια χρονια και τα«ιδιωτικα Equity».

Σε αυτα εταιρειες και περιουσιακα στοιχεια συγκεντωνονται σε ενα «ιδιωτικο» συγκροτημα.

Οι εταιρειες ενος ιδιωτικου συγκροτηματος σε αντιθεση με τις μετοχικες εταιρειες δεν καταγραφονται στο χρηματιστηριο.

Συγκεντρωνουν ιδιωτικο χρημα υπο την μορφην συμμετοχων στο κεφαλαιο για την αγορα περιουσιακων στοιχειων και εταιρειων.

Στην ουσια ενα ιδιωτικο συγκροτημα Equity ειναι κατι ομοιο με ενα κλειστο επενδυτικοFond, με μια εταιρεια που μονογραφει διαφορα επενδυτικα Fonds. Ετσι το συγκροτημα μπορει να χρεωθη φθηνα και το ετσι συγκεντρωθεν κεφαλαιο να το ξαναεπενδυση αγοραζοντας εταιρειες. Απο την αλλη πλευρα καλουν τις εταιρειες που θελουν να αγορασουν, να χρεωθουν, και μετα ως ιδιωκτητες τα χρεη αυτα να τα μοιρασουν ως ιδιαιτερα μερισματα στους συμμετοχους. Μια εταιρεια π.χ. λαμβανει ενα Offshore-δανειοαπο τις τραπεζες των νησων των πειρατων. Οι δαπανες αυτου μειωνουν στο εσωτερικο π.χ. της Μεγαλης Βρεταννιας τους φορους. Ετσι κατωρθωνουν οι εταιρειες των ιδιωτικωνEquitys να ενσωματωνουν επιχειρησεις με δανεια και τα χρεη αυτων να μοιραζονται ως ιδιαιτερα μερισματα. Αυτο ονομαζεται ενα «leveraged buyout». Μια αλλη μεθοδος απατης ειναι η ετσι ονομασθεισα «re-«reinvoicing».

Ενας Ελληνας Πλοιοκτητης εμπορας στην City of London (εκει υπαρχουν πολλοι !) αγοραζει π.χ. απο την Νιγερια πετρελαιο για 500 εκατομμυρια δολλαρια των ΗΠΑ. Ο Νιγηριανος πωλητης τον δινη λογαριασμο αγορας για 600 εκατομμυρια δολλαρια των ΗΠΑ και εμβαζει τα 100 εκατομμυρια δολλαρια των ΗΠΑ σε ενα λογαριασμο του Ελληνα σε μια τραπεζα-Offshore.

Με την μεθοδο αυτη απατης υπολογιζονται οτι για καθε δολλαριο των ΗΠΑ βοηθειας σε αναπτυσσομενες χωρες 10 δολλαρια των ΗΠΑ καταληγουν παρανομα σε Οffsοhre-ιδιωτικους λογαριασμους.

ε. Η λεηλασια των αναπτυσομενων χωρων.

Η City of London με τις Offshore-Τραπεζες της, δηλαδη με τις περι- περιφημες «Αγορες» λεηλατει τις αναπτυσομενες χωρες με την εξης μεθοδο :

1. Δεινει στις αναπτυσομενες χωρες δανεια των μεγεθων που οι χωρες αυτες, με τις υποδομες που διαθετουν, αδυνατουν να τα αποροφησουν και μετα να τα ξεπληρωσουν.

2. Οι ειδικοι της City of London δειχνουν στους ηγετες των αναπτυσομενων χωρων, πως θα μεταφερουν λαθρεα τον πλουτο των χωρων τους στους ιδιωτικους λογαριασμους τους στις Offshore-τραπεζες.

3. Η City of London κινητοποιει το ΔΝΤ για εξαναγκασμο των αναπτυσομενων χωρων και με αφαιμαξη του εργαζομενου πληθυσμου να ξεπληρωνουν τα χρεη τους με νεα δανεια και για να συνεχιζουν μετα απο μια προσωρινη αναρρωση να πληρωνουν ξανα τα σπασμενα…Οι λειτουργιες του ΔΝΤ ψευδως εμφανιζονται σαν χρηματοδοτικες, εποπτικες και συμβουλευτικες… Αυτες στοχευουν στην αφαιμαξη της ανθρωπινης επιδοσης εργασιας των λαων και στην καταληστευση των κοινωνικων ταμειων.

Ολες οι μεχρι σημερα κυβερνησεις μετα το 2007 ηταν και ειναι προσκυνημενα πιονια των διεθνων απαταιωνων της City of London και συμβαλλουν χωρις διακοπη και ιδιαιτερα μετα το 2009 στην αφαιμαξη μετα την τρομοκρατηση και του ελληνικου λαου.

Ματαια ηλπιζε ο ελληνικος λαος οτι θα λυνονταν ο Γορδιος Δεσμος που επνιγε την χωρα μας με τις «συνταγες» της ιμπεριαλιστικης «Τρο’ι’κας» και των δωσιλογων Ελληνων πολιτικων, δηλαδη με τις «συνταγες» αυτων, που στην πραγματικοτητα δεν τους συνεεφερε να λυθη το προβλημα, εφ’ οσον στοχος τους ηταν και ειναι να παραμεινουν στην Ελλαδα ως επικυριαρχοι.

Τα «τρωκτικα» της City of London ειναι αυτα που επιβαλλουν τις πολιτικες εκεινες, οι οποιες βυθιζουν τα κρατη στην αθλιοτητα. Οι ιδιωκτητες των τραπεζικων Offshore ιδρυματων της City of London, ως «τρωκτικα», ειναι εκεινα, που βαζουν τους υπαλληλους τους, που παριστανουν τους εθνικους ηγετες, να χρηματοδοτουν με χρηματα των λαων τους τις ιδιωτικες τραπεζες.

ΙΙΙ. Ο πολεμος εναντιον του Ευρω και το πειραματοζωο Ελλας.

Η City of London με την Αγορα-Δολλαριο-Ευρω, δηλαδη με το νομισμα αυτο, δινει απεριοριστες ποσοτητες δανεια. Πανω απο το 40 % των παγ- κοσμιων αγοραπωλησιων λαμβανουν χωρα με το δολλαριο και περιπου το 20 % με το ευρω. Η ταση αυξησης των ποσοστων αγοραπωλησιων με το ευρω θα χτυπησει την «Αγορα» της City of London, γεγονος που οδησε στην εκρηξη της κρισης στην ευρωζωνη.

Οταν το Ιρακ θελησε στις αγοραπωλησιες του να αντικαταστηση το δολλαριο με το ευρω βομβαρδιστηκε ανελεητα.

Οταν η Λιβυη θελησε να αντικαταστηση στις αγοραπωλησιες της το δολλαριο με το ευρω βομβαρδιστηκε επισης ανελεητα.

Συμφωνα με ρωσικα δημοσιευματα, ο Κανταφι ειχε ξεκινησει προσπαθεια αρνησης του δολλαριου και του ευρω, και καλεσε τις αφρικανικες χωρες να πουλανε πετρελαιο σε ενα νεο νομισμα, το χρυσο δηναριο.

Παραλληλα προωθουσε την ιδεα μιας ενωμενης Αφρικης με 200 εκατομμυρια κατοικους, που θα χρησιμοποιουσαν αυτο το νεο νομισμα. Η Λιβυη ηταν αυταρκης χωρα, διεθεται πορους, ηταν κυριαρχη, και συνεπως μπορουσε να οριζη την οικονομικη της μοιρα.

Παντοτε σε τετοιες και επικινδυνες για τους Μεγιστανους του Χρηματος Εξελιξεις η Μεγαλη Βρεταννια και οι ΗΠΑ, ως μισθοφορικες στρατιωτικες δυναμεις πλεον, βρισκονταν  στην πρωτη γραμμη.

Χωρις τις κινησεις αυτες ο Saddam Hussein και ο Muammar al-Gaddafi θα ζουσαν ακομη.

Η City of London συνεπως δινει μεχρι τις ημερες μας τον τονο.

Ολοι οι δηθεν ηγετες του υπολοιπου κοσμου ειναι αγορασμενες μαριονετες που χορευουν αναλογα με την μουσικη που παιζουν οι οικομικες ελιτ του διεθνους πολιτικου σιωνισμου.

Οι ηγετες – καραγκιοζηδες ολων σχεδον των ελληνικων κομματων ειναι αξιολυπητα οντα, ειναι φιγουρες σκιων στα παιχνιδια που διεθνως παιζονται.

Για το πειραματοζωο Ελλας, αντι των ανελεητων βομβαρδισμων επιλεγει ο δρομος της ολοκληρωτικης κατοχης με την χρεοκοπια.

Ο σχεδιασμος εφερε στην Ελλαδα τα «σκουπιδαρια» που ασκουν εξουσια.

Η διαδικασια που εφαρμαζεται στην Ελλαδα δεν αφορα αποκλειστικα την Ελλαδα.

Αφορα τα δaνεια σε δολλαρια που δινει η City of London και που μονο αυτη θελει να δινη εως οτου το δολλαριο παραμεινει παγκοσμιο επικρατουν νομισμα.

Η σχεση της City of London και της Wall Street, που και αυτη ζει με το επικρατουν παγκοσμιο νομισμα δολλαριο, ειναι πολυ στενη. Επειδη υφισταται κινδυνος απο την ΕΚΤ, το ευρω πρεπει να πεθανη.

Ο μηχανισμος εσταθεροτητας ESM εκ των πραγματων πλεον θα παραμεινει ανενεργος.

Δεν θα κατωρθωσει ποτε να γινη η «City of London της Ευρωζωνης».

Εαν οι εξελιξεις δειξουν, οτι κατι τετοιο υλοποιειται, η Ε.Ε., εκτος της Μεγαλης Βρεταννιας και Γερμανιας, κινδυνευει να βομβαρδισθη απο τις μισθοφορικες δυναμεις, επισης ανελεητα.

Το σχεδιασθεν νεο διπολο της τριτης χιλιετιας ειναι οι γιγαντες της παραγωγης Βερολινο και Πεκινο και η υπαρξη στην μεση της Ρωσιας και Μεσης Ανατολης, ως ποτιστρες Υδρογονανθρακων.

Ελεγχοντας η City of London τοσο το σημερινο τραπεζικο δεδομενο οσο και τα παγκοσμια ΜΜΕ, φιλοδοξει να ελεγχει το συνολο του χρηματοπιστωτικου και νομισματικου συστηματος αρμεγοντας εσαει τοσο το Βερολινο οσο και το Πεκινο.

Δεν ειναι τυχαιο το γεγονος οτι μολις ισχυροποιηθηκε η Γερμανια εστραφει αυτη με χαφιεδες, πρακτορες και διαφθορεις εναντιον της Ευρωπης και την οποιαν αλωσαν.

Την Ελλαδα οι Γερμανοι την καταλαβαν με Χριστοφορακους, Μαντεληδες, Σιμητες, Παπαδημους, Βενιζελους, Σαμαραδες κ.α. χωρις οι Ελληνες να καταλαβουν τι εγινε.

Αυτο που σημερα γινεται ειναι η κλοπη της ιδιοκτησιας των υποδομων καθε χωρας.

Με την ιδιοκτησια των υποδομων (οδικα δικτυα, τηλεπικοινωνιακα δικτυα, δικτυα υδρευσης και ενεργειας κ.α.) η City of London θα ελεγχει ολους τους λαους της Δυσης.

Αν καποιος λαος την αρνηθει να ξεπληρωση τα χρεη του, παραδιδοντας της σαν αντιπαροχη το εθνικο του κεφαλαιο, κινδυνευει να εξαφανισθη.

Ο μονος κινδυνος για την δημοκρατικη αυτη τυραννια, για τον μεγαλυτερο αυτο τραπεζικο βοθρο, ειναι ο λαος. Μονο αυτος μπορει κοσμογονικα να καθαριση τους κοπρους των οποιων «Αυγειων» του πλανητη μας.

Οι σκοτεινες δυναμεις που κρυβονται πισω απο την City of London τρεμουν απο το «φως» και ειδικα απο το φως των Ελληνων.

Οι Ελληνες απο την εποχη της «σεισαχθειας» του Σολωνα μισουν την Τοκογλυφια και αυτη μισει τους Ελληνες.

Γι’ αυτο εχουν συγκεντρωθει ολοι οι κερδοσκοποι και τοκογλυφοι γυρω απο την Ελλαδα.

Στην χωρα αυτη θα γινει η «μητερα ολων των μαχων» !!! Στην χωρα αυτη θα συγγρουστει το φως με το σκοτος, με επαθλο την απολυτη κυριαρχια!

Η Ζευξη του ελληνικου Λογου και της σιωνιστικης Εξουσιας αποκλειεται εξ ορισμου, διοτι ο ελληνικος Λογος ειναι ξυνος, κοινος και διαχυτος μεσα στον κοσμο και σε ολα, ειτε ως Λογος του Ηρακλειτου, ε ειτε ως Ιδεα του Πλατωνα, ειτε ως Εννοια του Αριστοτελη, ειτε ως Νους του Αναξαγορα. Ο ελληνικος Λογος υπαρχει μεσα στο Συμπαν και εχει αμεση σχεση με τα ανθρωπινα, ειναι μεσα στον ανθρωπο.

Αδρανοποιηση του Λογου σημαινει βιασμον της Φυσης, ειναι υβρις π.χ. να ισχυριζεται στην Βουλη της 11.10.2014 ο προεδρος της αξιωματικης Αντιπολιτευσης Ερνεστος Τσιπρας, οτι οποιος βαλλει κατα του ΣΥΡΙΖΑ βαλλει κατα του λαου.

Ποιο πραγματι ειναι και ποιο ρολο θα πεξει αυτο το «νεο καθυκι» για τις επομενες δεκαετιες στην πατριδα μας;

Μηπως ειναι το καθυκι αυτο που θα νομιμοποιησει 3 εκατομμυρια λαθρομεταναστες, θα αναγνωρισει τους τσιγγανους των Σκοπιων με ονομα Μακεδονια, θααναγνωρισει τους Μουσουλμανους Ελληνες της δυτικης Θρακης ως τουρκικη μειονοτητα, θα κατασκευασει τζαμια σε ολη την Ελλαδα με τα χρηματα των Ελληνων φορολογουμενων κ.α,. πολλα.

Μεσα σε μια τετοια ρευστη κατασταση, πως τολμησαν τα πολιτικα, οικονομικα καικοινωνικα «σκουπειδαρια»της Μεταπολιτευσης (Κυβερνησεων και Αντιπολιτευσεων) που τα «φουσκωνει ο αγερας», να μας προδωσουν τοσο ευκολα και τοσο απολυτα;

Τα «σκουπειδαρια» αυτα συνεχιζουν να βιαζουν το ελληνικο Εθνος χωρις να εξαχνιζονται, συνεχιζουν να κλεβουν χωρις να τιμωρουνται, συνεχιζουν να υβριζουν χωρις να αυτοκαθαιρονται και, συνεχιζουν να συκοφαντουν καθε γνησιο Ελληνα χωρις Αιδω, συνεχιζουν να κακοργουν χωρις Νεμεση, συνεχιζουν να στρεφονται κατα της φυσης, να καταργουν τον λογο υπαρξης τους και αποκοπτουν τον ομφαλιο λωρο που συνδεει τον πολιτικο τους νομο.

Ποια τυχη πιστευουν να εχουν εαν οι προστατες τους;

Ποια τυχη πιστευει να εχη ο ηδη αταφος νεκρος, ο Προκρουστης, που σημερα προσωποποιει στην Ελλαδα τον υπουργο Εξωτερικων και Αντιπροεδρον της κυβερνησης και ολη η Πλεμπα των Βουλευτων, δηλαδη ολα τα μισθοφορικα και προδοτικα διποδα ζωα, που ψηφισαν τα Μνημονια και τις δανειακες συμβασεις με την Τρο’ι’κα; Μετα βεβαιοτητας ο ελληνικος λαος θα εφαρμοσει τους αρχαιοελληνικους νομους κατα Λυκουργου και Λεωκρατους.

Δεν θα τιμωρησει με θανατο μονο τους ζωντες ακομη προδοτες, θα ξαναχωσει και ολους τους ηδη πεθαμενους και σπαζονταςτα βρωμοκοκκαλα τους, θα τα πεταξει εκτος της ελληνικης επικρατειας.

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Βιβλιογραφια

1. Wisnewski G. «Verheimlicht, Vertuscht, Vergessen»

Was 2011 nicht in der Zeitung stand.

(2012-Das andere Jahrbuch), S. 284

2. Chaziteodorou G. «Das wandernde Weltwirtschaftszentrum und die Welt-

wirtschaftskrise».

Bergbau 8/2010, S. 358-363

3. Σαριδης Ε. «Ολοι οι ορατοι και ακουομενοι ηγετες ειναι μαριονετες της

City of London («Col») που ανηκουν στους Rothschilds.

Ιστοσελιδα «berlin-athen-eu», 17.8.2011

4. Σαριδης Ε. «Ειναι η City of London (‘η πολη του Λονδινου) το κεντρο

της απατης».

Ιστοσελιδα «berlin-athen.eu», 02.11.2012

5. «Die City (of London) ist eine riesige Kloake-The Indepen-

dent».

Ιστοσελιδα «berlin-athen.eu», 2.7.2012

6. Berger W. «Die City of London, der mächtigste Staat der Welt»

Ιστοσελιδα «berlin-athen.eu», o1.11.2012


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου