Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΙΟΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ!

Είναι γεγονός πως οι τελευταίοι Χειμώνες στην Ελλάδα, δεν μας έχουν δώσει πολλά χιόνια, όχι μόνο σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα αλλά ακόμα και σε πολλά βουνά της χώρας...

Πιο συγκεκριμένα, έχουμε ενδείξεις και μάλιστα αρκετές, για μεγάλο χιονιά που θα σαρώσει την Ελλάδα, μέσα στο χρονικό διάστημα από τα τέλη του Νοεμβρίου ως και τα μέσα Δεκεμβρίου. Σε αυτό το χρονικό διάστημα περιμένουμε ψυχρή εισβολή από τη Σιβηρία, στα Βαλκάνια, τη κεντρική Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα, με αρκετά αξιόλογες χιονοπτώσεις. Επισημαίνουμε ωστόσο, ότι είναι ενδείξεις από αναλύσεις που κάναμε σε όλα τα μοντέλα πρόγνωσης καιρού, τη τελευταία εβδομάδα και υπάρχει περίπτωση να μην είναι 100% σίγουρο ένα τέτοιο σενάριο για χιόνια ως και τη χώρα μας. Στον καιρό καμία πρόγνωση δεν μπορεί να είναι 100% έγκυρη, πόσο μάλλον για την Ελλάδα, που γεωγραφικά είναι μία πολύπλοκη στη πρόγνωση καιρού, χώρα, καθώς μέσα σε λίγα χιλιόμετρα, ο καιρός μπορεί να είναι διαφορετικός.    


Από τις 25 Νοεμβρίου και μετά, θα αναπτυχθεί ψύχος στη βορειοανατολική Ευρώπη και αυτό θα κινηθεί αρχικά όπως όλα δείχνουν, προς τη βόρεια και κεντρική Ευρώπη, δίνοντας πολύ κρύο και πολλά χιόνια. Η θερμοκρασία αρχικά θα ανέβει αισθητά σε όλη την Ελλάδα, ενώ ο καιρός θα είναι αρκετά καλός. Ωστόσο, στα τέλη Νοεμβρίου και κυρίως στις αρχές Δεκεμβρίου και προς τα μέσα αυτού του μήνα, το ψύχος αυτό θα εγκαταλείψει τη κεντρική Ευρώπη και θα κινηθεί πιο ανατολικά, νοτιοανατολικά, προς τα Βαλκάνια, την Ελλάδα και τη Τουρκία, δίνοντας πολύ κρύο και χιόνια ως και σε μηδενικά υψόμετρα. Πιο σίγουρη θα είναι η πρόβλεψη μας αυτοί, από τις 20 Νοεμβρίου και μετά, όπου θα έχουμε και περισσότερες ενδείξεις και τα μοντέλα πρόγνωσης καιρού θα είναι πιο ξεκάθαρο. Πάντως η διάταξη των καιρικών συστημάτων που επικρατεί αυτή τη περίοδο σε όλο το βόρειο ημισφαίριο, δείχνει πως αργά η γρήγορα, ο χειμώνας θα κάνει αισθητή τη παρουσία του στην Ευρώπη, αρχικά στα πιο κεντρικά της τμήματα και έπειτα στα πιο ανατολικά και νότια της τμήματα. Φέτος ενδεχομένως ο Χειμώνας, να προτιμήσει τη κεντρική, ανατολική και νοτιοανατολική Ευρώπη. Περιμένουμε λοιπόν να δούμε κατά πόσο θα επαληθευτούν ή όχι αυτές οι ενδείξεις που έχουμε. Νεότερα θα έχετε τις επόμενες ημέρες μέσω νέων άρθρων και προβλέψεων μας.

ΣΧΟΛΙΑ: ΟΠΟΥ ΑΚΟΥΣ ΠΟΛΛΑ ΚΕΡΑΣΙΑ ΠΑΡΕ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου