Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ...ΦΥΛΑΚΑ-ΑΓΓΕΛΟ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ! ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΦΗΣΕ!

Ο Ηλίας Αποστολόπουλος συγλόνισε με μία πράξη στην οποία δεν δόθηκε δημοσιότητα γιατί δεν το ήθελε ο ίδιος. Όμως, υπέπεσε στην αντίληψή μας και δεν είναι δυνατόν παρά να τη μνημονεύσουμε και να την επαινέσουμε. 
Η αδικοχαμένη στα 17 της χρόνια Βασιλική Τριάντου. Μπορεί να έφυγε από τη ζωή, αλλά ως φύλακας-άγγελος προστάτεψε τον Υμηττό μας!
Με μία συγκλονιστική επιστολή και με μία πλακέτα που εικονίζει φύλλα δένδρου, ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού τίμησε τον φύλακα-άγγελο του Υμηττού! Πρόκειται για την Βάσω-Ελισάβετ Τριάντου η οποία εδώ και πολλά χρόνια δεν υπάρχει στη ζωή λόγω ενός τραγικού τροχαίου δυστυχήματος. Όμως, η Βάσω πριν από λίγα χρόνια έσωσε κυριολεκτικά τον Υμηττό από μία εμπρηστή η οποία αφού έβαλε φωτιά στις πλαγιές του βουνού, θέλοντας να διαφύγει πήγε και κάθισε πάνω στο μνήμα της Βάσως! Η εμπρηστής, στην προσπάθειά της να αποπροσανατολίσει την πυροσβεστική που διεξήγαγε έρευνες για τον εντοπισμό του ενόχου, σκαρφίστηκε την ιστορία ότι -δήθεν- ήταν παλαιά φίλη με την Βάσω και μετά τον θάνατό της, ερχόταν συχνά στο μνήμα της. Από εκείνο το σημείο ξεκίνησε μια ολόκληρη δικαστική διαδικασία που...

ολοκληρώθηκε πριν από μερικούς μήνες με την οριστική, πολύχρονη καταδίκη της εμπρηστού, η οποία όπως αποδείχτηκε ήταν πυρομανής, έχοντας βάλει φωτιές σε πολλά σημεία της Αττικής. 
Ο Δήμαρχος Ηλίας Απστολόπουλος όμως, όχι μόνο δεν ξέχασε το γεγονός αλλά κάλεσε την μητέρα της  Κάθλιν στην οποία επέδωσε τιμιτική πλακέτα και την ακόλουθη στυγκλονιστική επιστολή:

"Στη Βασιλική-Ελισάβετ Τριάντου
"Που έφυγε νωρίς από τη ζωή, που δεν τη «χόρτασε» και δεν πρόλαβε να δει τα όνειρά της να γίνονται πραγματικότητα."

Βασιλική-Ελισάβετ

Είναι πραγματικά οδυνηρό να φεύγουν νέα παιδιά σαν κι εσένα από τη ζωή, νέοι που είναι το κλειδί για ένα ελπιδοφόρο μέλλον. Είναι οδυνηρό πρώτα για τους ίδιους, για τις οικογένειες τους, αλλά και για όλο τον κόσμο.

Έφυγες από τη ζωή, αλλά ζεις ανάμεσα μας. Είσαι ο αόρατος φύλακας άγγελος μας, που πάντα θα σε θυμόμαστε. Είσαι η νεράιδα που πετάς ψηλά και μας προστατεύεις. Όπως μας προστάτεψες και στην πυρκαγιά στον Υμηττό και χάρη σε σένα πιάστηκε και φυλακίστηκε ο εμπρηστής. Αυτό είναι απόδειξη πως υπάρχεις κάπου μακριά και ψηλά και μας προσέχεις.
Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Η μνήμη σου, όπως και όλων των άλλων παιδιών του δήμου μας που χάθηκαν μαζί σου, θα σε κρατάει ζωντανή σης καρδιές όλων μας.
Με ευγνωμοσύνη
Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού
Ηλίας Αποστολόπουλος".

Οι πράξεις μιλούν από μόνες τους. Δεν χρειάζεται άλλος σχολιασμός από μας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου