Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΙΜΙΑ! ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΜΜΕ, ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΠΙΑΣΤΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ!

Η χώρα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη στιγμή για να δεχτεί επίθεση από την Τουρκία και οι της κυβέρνησης, συνεπικουρούμενοι από τα ΜΜΕ δεν...ασχολούνται! Περί άλλων τυρβάζουν! Αντικείμενό τους είναι τα...κόκκινα δάνεια, η βιθωσιμότητα της κυβέρνησης μέσω της εκλογής νέου προέδρου και άλλα άσχετα! 
Το παρακάτω ρεπορτάζ του defencenet.gr θέτει τις διαστάσεις των κρισίμωω ημερών που περνά η χώρα υπό το αδιάφορο βλέμμα της κυβέρνησης. Κινδυνεύουμε να μας πιάσουν στον ύπνο οι Τούρκοι, όπως έγινε με τα Ίμια!
Δύο πρωτοφανή περιστατικά, το ένα με πρωταγωνιστή τον νέο ΥΕΘΑ Ν.Δένδια και το άλλο τον πρώην υπουργό και κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ Ε.Στυλιανίδη με αντικείμενο την ελληνοτουρκική κρίση σημειώθηκαν σήμερα και γεμίζουν με ανησυχία τους Έλληνες πολίτες σε ποια χέρια έχουν αναθέσει τις τύχες της χώρας.
 
Είναι πρωτοφανές ο νέος ΥΕΘΑ Ν.Δένδιας να εγκαταλείπει την ενημέρωση των αρχηγών των γενικών επιτελείων για την κρίση που είχε ξεσπάσει στο Αιγαίο με την τουρκική κορβέτα - πάντα κατά δήλωση του ιδίδου- προκειμένου να δώσει συνέντευξη σε φιλοκυβερνητικό ραδιοσταθμό οπου είπε συγκεκριμένα ότι οι προτάσεις του για τα μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δεν έχουν αποφασιστεί, αλλά αποτελούν δικές του απόψεις!
 
Θυμίζουμε ότι παρόμοια είχε πράξει ο ΥΠΕΞ των Ιμίων Θ.Πάγκαλος το 1996 όταν μεσούσης της κρίσης αυτός έδινε συνέντευξη στο σταθμό ΜEGA.
 
Το επόμενο περιστατικό ήρθε από τον Ε.Στυλιανίδη ο οποίος είπε στους Τούρκους " να μην δημιουργούν προβλήματα στη Συμμαχία σε μια δύσκολη στιγμή την ώρα που αντιμετωπίζει άλλους κινδύνους"!
 
Την ώρα που οι Τούρκοι παραβιάζαν τα εθνικά χωρικά ύδατα στο Αιγαίο στέλνοντας την κορβέτα «Buyukada» να κάνει "βόλτες" ανοιχτά του Σουνίου,  ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας διέκοπτε ακόμα και την ενημέρωσή του από τους αρχηγούς των Επιτελείων για το κρίσιμο αυτό εθνικό θέμα προκειμένου να απαντήσει στις δηλώσεις του μέχρι χθες υφυπουργού του στο υπουργείο Ανάπτυξης, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για τα κόκκινα δάνεια!
 
Δεν θυμόμαστε να έχει γίνει κάτι παρόμοιο με κανέναν ΥΕΘΑ στο παρελθόν. Πρωτοφανές, πρωτάκουστο να διακόπτει την ενημέρωση των Αρχηγών των Επιτελείων για να δώσει συνέντευξη για παντελώς άσχετο με την άμυνα θέμα. 
 
Πόσο μάλλον όταν οι Τούρκοι απαντούσαν με την νυχτερινή "εισβολή" στα εθνικά χωρικά ύδατα στη δική του δήλωση ότι, "η Ελλάς στο ένα χέρι κρατά κλάδο ελαίας και στο άλλο ξίφος". Αλλά για τον κ. Δένδια αυτό ήταν... αναμενόμενο. 
 
Λίγο αργότερα ο Ε.Στυλιανίδης, μιλώντας ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ -στην κοινή συνεδρίαση στη Βουλή της Ειδικής Ομάδας για τη Μεσόγειο και τη Μ. Ανατολή και της υποεπιτροπής για τις εταιρικές σχέσεις του ΝΑΤΟ, παρακάλεσε τους Τούρκους να μην δημιουργούν προβλήματα "στη Συμμαχία σε μια δύσκολη στιγμή την ώρα που αντιμετωπίζει άλλους κινδύνους"!
 
Αναφέρθηκε στη Συμμαχία και όχι στην Ελλάδα, την χώρα του, η οποία αντιμετωπίζει παράνομες ενέργειες και προσβολή της κυριαρχίας της από την Αγκυρα. Αρκεί να μην έρθει σε δύσκολη θέση η Ουάσιγκτον δηλαδή και οι...γκιαούρηδες να πάνε να πνιγούν.
 
 «Δεν πρέπει σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή για τη Συμμαχία, ν' ανοίγουμε ζητήματα στην περιοχή, την ώρα που οι κίνδυνοι από το Ισλαμικό Κράτος κι άλλοι κίνδυνοι απειλούν το σύνολο των κοινών μας συμφερόντων στη ΝΑ Μεσόγειο», δήλωσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, απαντώντας στο θράσος του Τούρκου βουλευτή να μιλήσει για δικαιωματική παρουσία τουρκικών πλοίων στην κυπριακή ΑΟΖ.
 
Πρόσθεσε ότι «πρέπει να αποφεύγουμε εκατέρωθεν προκλήσεις και άνοιγμα ζητημάτων που μπορούν να υπονομεύσουν την αποτελεσματικότητα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».
 
Δηλαδή δεν είναι το πρόβλημα ότι η Ελλάδα δέχεται εισβολές από τον Αττίλα αλλά ότι χαλάει το "ωραίο" κλίμα της "Συμμαχίας".
 
Ο Ε.Στυλιανίδης, μιλώντας ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ -στην κοινή συνεδρίαση στη Βουλή της Ειδικής Ομάδας για τη Μεσόγειο και τη Μ. Ανατολή και της υποεπιτροπής για τις εταιρικές σχέσεις του ΝΑΤΟ- τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία λειτουργεί ως κυρίαρχο κράτος- μέλος της ΕΕ, που αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα του Διεθνούς Δικαίου και σημείωσε ότι τα πλεονεκτήματα αυτά που προσδοκά μέσα από τις γεωτρήσεις δεν αφορούν μόνο το ελληνοκυπριακό κομμάτι του πληθυσμού, αλλά και τον τουρκοκυπριακό πληθυσμό! Δηλαδή τα μοίρασε κιόλας! Και μέσω των Τουρκοκυπρίων τα δίνει και στους Τούρκους!
 
Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν πρέπει να περιπλέκεται αυτό το θέμα με το ζήτημα της επίλυσης, το οποίο πρέπει να επιμείνουμε να διευθετηθεί, αλλά χωρίς να χάνουμε χρόνο για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων στην περιοχή, χωρίς να αδικούμε κανέναν και με απόλυτο σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες και την ΑΟΖ που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του διεθνούς δικαίου της θαλάσσης και το οποίο θα ήταν ευχής έργο να επικύρωνε η Τουρκία.
 
Αναφερόμενος στις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας είπε ότι από το 2004 έχουν βελτιωθεί σημαντικά, ενώ σε μια έμμεση αναφορά στην αύξηση του διμερούς εμπορίου, υπενθύμισε τη φράση «σύνορα που τα διαβαίνουν εμπορεύματα δεν τα διαβαίνουν στρατοί»!
 
Έχουμε μείνει άναυδοι. Η Ιστορία βρίθει με περιπτώσεις κρατών που είχαν εμπορικές σχέσεις μεταξύ τους και όμως κατέληξαν να αιματοκυλιούνται για χρόνια σε πολύ σκληρούς πολέμους. Μια ματιά στους δύο παγκόσμιους πολέμους αρκεί.
 
Και οι ΗΠΑ πριν το 1990 είχαν άριστες εμπορικές σχέσεις με τον Σ.Χουσείν αλλά αυτό δεν τις εμπόδισε να κονιορτοποιήσουν το Ιράκ μόλις θεώρησαν ότι απειλούνται τα συμφέροντά τους και ας ήταν με τον Σαντάμ μακροχρόνιοι σύμμαχοι.
 
Η πολιτική της κυβέρνησης είναι απλά επικίνδυνη. Λέει για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα αποτελέσει απειλή για τα εθνικά θέματα. Μα ούτε η υποτιθέμενη πατριωτική παράταξη της ΝΔ ασχολείται με τα εθνικά θέματα. Για αυτήν ποιο σημαντική είναι η ατζέντα της Ουάσιγκτον και του Βερολίνου. Άρα προς τι θα είναι χειρότερος ο ΣΥΡΙΖΑ;
 

2 σχόλια:

  1. Η Ελλάς περνά αυτή την στιγμή την χειρότερη φάση της με κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΑΕ και τους Τούρκους να κάνουν το Αιγαίο, τον εθνικό εναέριο σουρωτήρι και να πίνουν... καφέ στο Σούνιο! Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί και μετά έξοδο από την ΕΕ και από το εβραιοσιωνιστικό λόμπι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ;

    ΕΙΔΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ;

    ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή