Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

ΠΟΥ'ΣΤΕ ΑΡΧΑΙΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Η ΠΟΛΗ ΣΑΣ: ΣΙΙΤΕΣ ΑΥΤΟΜΑΣΤΙΓΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ! ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ!

Αυτή είναι η Αθήνα του 2014. Η Αθήνα-αχταρμάς, της πολυπολιτισμικότητας όπως τη λένε! Σύγχρονος πολιτισμό και θρησκεία είναι αυτό! Υπάρχουν και εριπτώσεις που με το μαχαίρι χαρακώνουν τα παιδιά τους αυτοί οι πιστοί στον Αλλάχ! Εμπρός λοιπόν ολετήρες. Φτιάξτε και το τέμενος, βάλτε μέσα τους σιίτιες και τους σουνίτες και τους τζιχαντιστές να γίνει η Αθήνα μια Βαγδάτη! 
Το πρακάτω ρεπορτάζ είναι της Μίκας Κοντορούση από το news247.gr

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος εκατοντάδες σιίτες μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν στον Πειραιά και γιόρτασαν με αίμα την Ασούρα, την ιερή για εκείνους ημέρα κατά την οποία κορυφώνεται το πένθους για το μαρτύριο του ιμάμη Χουσεΐν, εγγονού του προφήτη Μωάμεθ.
Όλοι τους πήραν μέρος στα τελετουργικά που, όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες, περιλάμβαναν μαστιγώματα και κοψίματα με αλυσίδες και λεπίδες.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σκληρό έθιμο στο οποίο οι πιστοί αυτοτραυματίζονται, επιχειρώντας να βιώσουν τον σωματικό πόνο και την αγωνία του εγγονού του Προφήτη.
Σύμφωνα με την παράδοση, ο ιμάμης Χουσεΐν που σκοτώθηκε μαζί με συντρόφους του στη μάχη της Κερμπάλα, αποκεφαλίστηκε και το πτώμα του ακρωτηριάστηκε, με αποτέλεσμα πολλοί σιίτες να τιμούν την επέτειο με αυτομαστίγωση, μέχρι σε σημείο να αιμορραγούν.
 
 

 

(Πηγή Φωτορεπορτάζ: Sooc.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου