Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

ΜΑΘΗΤΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΗΡΕ ΑΠΟΒΟΛΗ ΕΠΕΙΔΗ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΑΡΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΚΑΙ ΝΆΚΟΥΓΕΤΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ!

Το υψηλό εθνικό του φρόνημα και η μεγάλη του αγάπη για την πατρίδα του την Ελλάδα, οδήγησαν έναν μαθητή της 1ης τάξης του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης, στην αποβολή!
Το… σφάλμα του και η… αταξία του, που του στοίχισε την τιμωρία του, ήταν η να αξιώσει από τον διευθυντή του σχολείου, να υψώνεται η Ελληνική σημαία μία φορά την εβδομάδα και να ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος, όπως προβλέπεται από τον Νόμο Κ.Δ.Π. 223/97, παρ.33.

(παρ. 33. Σε κάθε δημόσιο σχολείο αναρτώνται καθημερινά τόσο
η ελληνική όσο και η κυπριακή σημαία σε διαφορετικούς
ιστούς. Μια φορά τη βδομάδα γίνεται επίσημα η έπαρση
των σημαιών και ψάλλεται ο Εθνικός Ύμνος σε κοινή...



συγκέντρωση των παιδιών και με την παρουσία όλου του
διδακτικού προσωπικού). Δείτε εδώ ολόκληρο τον Νόμο.

Ο λόγος για τον Γιώργο Δεμερτζή, ο οποίος όντας πρόεδρος του 15μελους συμβουλίου και προ της ετσιθελικής άρνησης του διευθυντή του, να κάνει δεκτό το αίτημά του, ζήτησε από τους 560 συνολικά μαθητές που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο – είναι το μεγαλύτερο της Κατερίνης, να υπογράψουν εάν θέλουν να ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος και να υψώνεται η σημαία.

Σύμφωνα με το eleftherologion.blogspot.gr το τελικό αποτέλεσμα ήταν συντριπτικά υπέρ της ιδέας-αιτήματος του Γιώργου Δεμερτζή, αφού οι 530 μαθητές υπέγραψαν «ΝΑΙ», ενώ οι υπόλοιποι 30 «ΟΧΙ».



Οι 530 από τους 560 μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης είπαν μάταια «ΝΑΙ» στην έπαρση της σημαίας και στην ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου
Ο Γιώργος Δεμερτζής περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν στην ξεχωριστή αυτή ιστορία απόρροια της αγάπης του για τη σημαία και τον Εθνικό Ύμνο, είπε:

«Ζήτησα από τους μαθητές του σχολείου μου, να υπογράψουν αν θέλουν να ακούγεται ο Εθνικός μας ύμνος και να γίνεται η έπαρση της σημαίας. Υπέγραψαν οι 530 μαθητές υπέρ και οι 30 κατά, οι οποίοι είναι Έλληνες, αλλά και παιδιά διαφορετικών εθνικοτήτων. Ο αξιότιμος κύριος διευθυντής όμως έφερε αντίρρηση σε όλο αυτό, λογικά διότι δεν είναι Έλληνας και δεν συμφωνεί με την Ελληνική διαπαιδαγώγηση.

Επίσης όποιος λέει την αλήθεια απέναντι του διαστρεβλώνει τα λόγια του και του δίνει μια καλή αποβολή.

Εμένα μου έδωσε 3 ημέρες αποβολή συκοφαντώντας με ότι είμαι φασίστας, αναρχικός, ακραίος, κακός, απειλή για τη δημοκρατία και για το σχολείο! Μαζί του είναι κι άλλοι εκπαιδευτικοί και μου κάνουν πόλεμο ώστε να με διώξουν από το σχολείο τόσο εμένα αλλά και όποιον δεν υποστηρίζει τις δικές τους ιδέες και συμφέροντα».


Μετά από όλα αυτά ο Γιώργος έκανε συμβολική κατάληψη στο σχολείο χωρίς να προκαλέσει φασαρίες και φθορές, με μοναδικό σκοπό να υψώσει την Ελληνική σημαία, όπως βλέπετε στη φωτογραφία όπου εικονίζονται τα παιδιά του 15μελους συμβουλίου του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης. -
hellas-now.com/

4 σχόλια:

  1. πρώην κνίτης ο μικρός καθηγητάκος,ή μήπως όψιμος συριζαίος και άπλυτος,ε?΄΄ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας του κάνει μήνυση. 530 μάρτυρες έχει.
    Αν έγιναν πράγματι έτσι τα πράγματα, ο δντης θα την πατήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ Ή ΟΧΙ ;
    ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ,ΕΧΟΥΝ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ,ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ.
    ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΔΕΞΙΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ,ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΝΕ.
    ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ.
    ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΑΣΥΑ, ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ, ΕΛΙΑ,ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΚΕ ,ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΣ.
    ΞΕΡΩ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕΛΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΑΚΟΥΝ.
    ΓΕΝΙΚΑ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΗΣ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ, ΦΙΛΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ,ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ,ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΕΙΣΑΙ "IN" .
    ΑΝ ΟΧΙ , ΕΙΣΑΙ "OUT" .
    ΑΝ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΗΜΑΙΑ, ΠΑΤΡΙΔΑ,ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΡΑΒΟΜΟΥΤΣΟΥΝΙΑΖΟΥΝ ,ΕΙΔΙΚΑ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΑΒΑΛΕΔΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ.
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ,ΕΙΔΙΚΑ.
    ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΑΠ΄ΟΤΙ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ¨ΠΛΑΘΟΝΤΑΙ¨ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΣΑΝ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΗΣ.
    ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟΠΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ.
    ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ, ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ .
    ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΞΕΡΩ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΝΑ ΠΙΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΗΛΟΒΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΑ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ , ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΙΔΕΩΝ.
    ΤΕΤΟΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΤΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ ΒΕΒΑΙΑ .
    ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ.
    ΘΑ ΠΑΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΛΗΞΟΥΝ ΟΜΑΛΑ.
    ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ Η ΑΠΟΒΟΛΗ , ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΩΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ ,ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΗΘΕΛΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ .
    ΠΡΟΦΑΝΩΣ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΑΠΛΥΤΟΣ ,ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ Ή ΕΠΙ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΚΚΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΙΟΡΙΖΑΝ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ ΤΟ 1980 ΚΑΙ 1990 .
    ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ;
    ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ , ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ , ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΔ ΕΝΩ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.

    ΑΣ ΤΑ ΔΟΥΝ ΑΥΤΑ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΡΟΙ ΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑΙ ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ Ή ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο αριστερούλης διευθυντάκος καλά θα κάνει να μας αδειάζει την γωνιά. Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στον μαθητή που ζήτησε την έπαρση της ελληνικής σημαίας και να ακούγεται ο Εθνικός μας Ύμνος. Επίσης πολλά μπράβο στους συμμαθητές του που υπέγραψαν και υποστήριξαν τον μαθητή που υποστήριξε για την έπαρση της ελληνικής σημαίας και να ακούγεται ο Εθνικός μας Ύμνος στο σχολείο! Πολλά μπράβο στους ηρωικούς Έλληνες για το φοβερό κατόρθωμά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή