Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Ο ΠΑΟΚ...ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ: 1-1- ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ! ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ μετά την ισοπαλία που πήρε στην Ιταλία από τη Φιορεντίνα και την αρκετά καλή εμφάνιση στο Β' μέρος μένει ζωντανός στο παιχνίδι της πρόκρισης. Η διατησία τον αδίκησε. Διαβάστε το ρεπορτάζ από το contra.gr και δείτε το γκολτου ΠΑΟΚ  σε βίντεο:

Το παιχνίδι άρχισε όπως αναμένονταν με τη Φιορεντίνα να έχει τον έλεγχο, αλλά τον ΠΑΟΚ να δείχνει διαβασμένος και να έχει καλά κλεισμένους τόσο τον Κουαδράδο όσο και τον Βάργκας, που έπαιζαν στις πτέρυγες της επίθεσης. Η πρώτη υποψία φάσης ήταν ένα σουτ του Κούρτιτς στο 5ο λεπτό, το οποίο δεν ανησύχησε τον Γλύκο.
Στο 9' ο Γκόμεθ πέρασε την μπάλα πάνω από τον Βίτορ, αλλά ο Γλύκος βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε, προτού δημιουργηθεί σοβαρός κίνδυνος. Ο ΠΑΟΚ, μάλιστα, ήταν η ομάδα που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς. Στο 13' ο Αθανασιάδης έβγαλε τον Περέιρα τετ α τετ, ο Αργεντινός έφερε ωραία την μπάλα μπροστά του, δεν σημάδεψε όμως σωστά. Κεφαλιά του Γκόμεθ στο 17', από το ύψος του πέναλτι, πέρασε άουτ, ενώ στο 19' μετά από ριψοκίνδυνη έξοδο του Γλύκου, λίγο έλειψε ο Κούρτιτς να βγει απέναντι από τον πορτιέρο του Δικεφάλου.
Η Φιορεντίνα στο 25' έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Βάργκας έστρωσε στον Γκόμεθ, ο Γερμανός στράικερ πλάσαρε στην κίνηση, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Μετά από λάθος εκτίμηση στην άμυνα, ο Βάργκας στο 28' σούταρε από πλάγια θέση, όμως ο Γλύκος είχε πάρει τη σωστή θέση και μπλόκαρε.
Ο διεθνής τερματοφύλακας έσωσε τον ΠΑΟΚ και στο 30'. Ο Κουαδράδο "έσκαψε" την μπάλα για τον Γκόμεθ, ο επιθετικός της Φιορεντίνα έπιασε εξ επαφής την κεφαλιά, αλλά ο Γλύκος απέκρουσε ενστικτωδώς. Στο ακριβώς επόμενο λεπτό ο Γκονζάλο Ροντρίγκες βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή, σε πλάγια θέση, επιχείρησε ανάποδο σουτ, όμως εκ νέου ο Γλύκος αντέδρασε σωστά, απομακρύνοντας την μπάλα πριν περάσει την γραμμή. Ο Πισάρο στο 42' βρήκε τον Πασκουάλ μέσα στην περιοχή, αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ, ενώ στο 44' ο Κουαδράδο ξεχύθηκε στην αντεπίθεση, όμως, επέλεξε να πασάρει αντί να πλασάρει, πετώντας στα σκουπίδια την ευκαιρία.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Σπυρόπουλος σέντραρε, ο Σαλπιγγίδης πήρε υπό πίεση την κεφαλιά από κοντινή απόσταση, όμως δεν βρήκε στόχο, ενώ ένα μονοκόματο σουτ του Γκολάσα στο 49' πέρασε ψηλά άουτ. Η είσοδος του Μαντούρο στον αγωνιστικό χώρο αντί του Περέιρα, βοήθησε τον ΠΑΟΚ να κρατήσει περισσότερο την μπάλα στην κατοχή του και να παρουσιαστεί πολύ καλύτερος στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου.
Στο 55', μάλιστα, ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη, ενώ στο 56' ο Γλύκος εξουδετέρωσε με δεύτερη προσπάθεια σουτ του Τόμοβιτς. Ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ μπλόκαρε ένα σουτ του Πισάρο στο 65' και στο 69' ο Γκόμεθ γύρισε και σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά αστόχησε. Στο 73' ο Αθανασιάδης σούταρε από πλάγια θέση, υπό καλές προϋποθέσεις, όμως, η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι. Σουτ του Κούρτιτς στο 78' πέρασε άουτ και στο 81' ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε. Ο Γκολάσα πέρασε δύο αντιπάλους του από δεξιά, πάσαρε στον Κλάους, αυτός στον Μάρτενς, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα από το ύψος της μικρής περιοχής.
Στο 83' ο Γλύκος έσωσε τον ΠΑΟΚ σε τετ α τετ με τον Γκόμεθ και στο 88' ο Πασκουάλ ισοφάρισε για την Φιορεντίνα με εκτέλεση φάουλ που άφησε "άγαλμα" τον πολύ καλό σήμερα Παναγιώτη Γλύκο. Η ισοπαλία κρατάει ζωντανό τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι της πρόκρισης, παρά τη νίκη της Γκινγκάμπ επί της Ντιναμό Μινσκ με 2-0.

MVP

Ο Παναγιώτης Γλύκος βρέθηκε σε μεγάλη ημέρα, νικώντας τον Γκόμεθ σε όσες περιπτώσεις ο Γερμανός επιθετικός βρέθηκε σε θέση βολής. Ήταν από τα ματς που λέμε ότι ο τερματοφύλακας χαρίζει στην ομάδα του βαθμούς.

Αδύναμος κρίκος

Υπήρχαν διαστήματα κατά τη διάρκεια του ματς που στην άμυνα του ΠΑΟΚ επικρατούσε... τρικυμία και η Φιορεντίνα έκανε ό,τι ήθελε. Είναι ένα φαινόμενο που πρέπει να εκλείψει, γιατί εάν η αντίπαλη ομάδα το εκμεταλλευτεί τότε μπορεί το σκορ να πάρει έκταση από το πουθενά.

Σχόλιο

Ο ΠΑΟΚ βελτίωσε πολύ την εικόνα του στο δεύτερο ημίχρονο και σε αυτό βοήθησαν πολύ οι Μαντούρο και Μάρτενς που πέρασαν ως αλλαγή. Ο Ολλανδός μέσος ηρέμησε το παιχνίδι του Δικεφάλου, ενώ ο Βέλγος εκτός του ό,τι σκόραρε, βοήθησε και στις εκτελέσεις των  στημένων φάσεων.
Οι συνθέσεις:
Φιορεντίνα: Ταταρουσάνου, Γκονσάλο Ροντρίγκες, Μπασάντα, Πασκουάλ, Τόμοβιτς (86' Μπαμπακάρ), Βάργκας (70' Μπόρχα Βαλέρο), Πισάρο, Κουαδράδο, Κούρτιτς, Λατζάρι (58' Μαρίν), Γκόμεθ
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος (90' Τζαβέλλας), Κατσικάς, Βίτορ, Τζιόλης, Γκολάσα, Τζανδάρης, Σαλπιγγίδης (71' Μάρτενς), Περέιρα (46' Μαντούρο), Αθανασιάδης

Τα γκολ του αγώνα:


All Goals - Fiorentina 1-1 PAOK- 06-11-2014 by footballEnLigne

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου