Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

ΜΜΕ.=ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ, ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ!

Ο νεοέλληνας έχει να επιλέξει ανάμεσα από τις πολιτικές μετριότητες που του επιβάλλουν τα ΜΜΕ. Εμπιστεύεται τους "αλάνθαστους" δημοσιογράφους οι οποίοι του επιβάλλουν τις πολιτικές επιλογές, κάτι παρόμοιο με την δουλειά του χρηματιστηριακού συμβούλου ή του ασφαλιστή του. Ο νεοέλληνας συνήθισε να διαβάζει τα γεγονότα σε τίτλους, αντί να αφομοιώνει την ουσία των ειδήσεων. Εάν πραγματικά θέλει να ανεβάσει το επίπεδο των επιλογών του πρέπει να αποστασιοποιηθεί από την τυραννία των καναλιών. Αυτό είναι τις περισσότερες φορές χρονοβόρο και κοστίζει, αφού ο πολίτης πρέπει να επενδύσει στην αγορά βιβλίων. Η επίπονη λύση είναι να ανοίξουμε ένα βιβλίο και να το διαβάσουμε. Στο ερώτημα τι είδους βιβλίο θα είναι αυτό, η απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη από την επιλογή ιστορικών βιβλίων με επίκαιρα της εποχής που καταγράφουν τα γεγονότα, κυρίως την αλληλογραφία μεταξύ ιστορικών προσώπων και ηγετών ή υπογεγραμμένες συμφωνίες μεταξύ κρατών.



Αντιθέτως η εύκολη λύση είναι να αναθέσεις την ανάλυση των ειδήσεων στους μεγαλοδημοσιογράφους, οι οποίοι την σερβίρουν μασημένη και νοθευμένη στον αποδέκτη τους. Τα σκάνδαλα των ιδιωτικών καναλιών, όπως άλλωστε και τα τραπεζικά χρέη τους, εύκολα κρύβονται από την δημοσιότητα αφού οι εργολάβοι της τηλεόρασης είναι οι ίδιοι που ελέγχουν τον τύπο και το ραδιόφωνο. Κατά την γνώμη μου η ενημέρωση του ελληνικού λαού πρέπει να απεμπλακεί από τα ιδιωτικά συμφέροντα, συγκεκριμένα πρέπει να απαγορευτεί η εκπομπή δελτίων ειδήσεων από τα ιδιωτικά κανάλια! Θα ήταν απείρως πιο έντιμο, υπεύθυνο και δημοκρατικό να ενημερώνεται ο πολίτης από τα δελτία ειδήσεων των διάφορων πολιτικών φορέων, από ολοκαίνουργιες τηλεοπτικές συχνότητες, αλλά φυσικά και το διαδίκτυο. Η δικτατορία των συχνοτήτων της διαπλοκής και της πλουτοκρατίας βλάπτει σοβαρά την δημοκρατία και την ενημέρωση, του ούτως ή άλλως πολυάσχολου σύγχρονου ανθρώπου. 

Ας αναλογιστούμε τον ρόλο που διαδραματίζουν τα ΜΜΕ στην επιλογή ενός πολιτικού κόμματος. Ασφαλώς είναι προσωπική υπόθεση του καθενός από εμάς και κατά κανόνα μας απασχολεί την προεκλογική περίοδο. Για λίγους μόνο συμπολίτες μας η ενασχόληση με τα κομματικά ή τα κοινά, σημαίνει κάτι περισσότερο από απλό προεκλογικό δίλημμα. Αυτή η μερίδα των πολιτών υποστηρίζει ενεργά τον αγώνα κάποιου πολιτικού κόμματος και το κάνει για προσωπικούς λόγους. Λόγους δυστυχώς σπάνια πατριωτικούς, τουναντίον λόγους οικονομικούς. Τα κανάλια και οι εκδότες το γνωρίζουν καλά αυτό και ενορχηστρώνουν τα δελτία ειδήσεων στην διαιώνιση της εξάρτησης της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, δηλαδή των αμέτοχων στα κοινά ψηφοφόρων, από το καθεστώς. Διαιωνίζουν δηλαδή την κομματική εξάρτηση από τα προδοτικά κόμματα της μεταπολίτευσης και τις μεταλλάξεις τους, χρησιμοποιώντας άλλοτε την οικονομική τρομοκρατία και άλλοτε τα ψεύδη των στημένων δημοσκοπήσεων. Η παρακολούθηση των δελτίων ειδήσεων δεν είναι υποχρεωτική, όχι τουλάχιστον ακόμη, έτσι το καθεστώς την εξισορροπεί με την εξαίρεση των λευκών και άκυρων ψηφοδελτίων από την καταμέτρηση του συνόλου. Επίσης μετέτρεψε σιωπηλά την ψήφο από υποχρεωτική σε προαιρετική, δίχως οποιαδήποτε συνέπεια όπως παλιά, με άλλα λόγια εμπρός νεοέλληνες ψηφίστε αποχή!

Όταν υπήρχε ο δικομματισμός ΠΑΣΟΚ-ΝΔ τα κανάλια έπαιρναν ανοικτά το μέρος του ενός ή του άλλου μονομάχου. Τα τελευταία χρόνια τα ίδια κανάλια αποδέχονται το νέο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, πριμοδοτώντας ασύστολα όμως ακόμη το ΠΑΣΟΚ και το νεοπαγές ΠΟΤΑΜΙ του Σημίτη, έως ότου αποτυπωθεί και επίσημα το νέο δίπολο με εκλογικό αποτέλεσμα. Όλα τα ΜΜΕ απεύχονται ο αντίθετος πόλος στον ΣΥΡΙΖΑ να είναι η ΧΑ, φροντίζοντας για τον απόλυτο αποκλεισμό και συκοφάντηση του εθνικιστών. Σύμμαχοί των ΜΜΕ στις σταλινικές τους πρακτικές προπαγάνδας, ή αλλιώς της πολιτικής τους ορθότητας είναι το ΕΣΡ και η ΕΣΗΕΑ. Δυστυχώς συνοδοιπόρος των ΜΜΕ είναι και η ασπόνδυλη ελληνική δικαιοσύνη, που κωφεύει ξεδιάντροπα στις καταγγελίες αλλά και στην κοινή λογική. 

Αρκεί να θυμίσουμε πως η Δράση του Μάνου διαμαρτυρήθηκε κατά την προεκλογική περίοδο των Ευρωεκλογών 2009 για την περιορισμένη προβολή του κόμματος από τα ΜΜΕ. Για το ίδιο θέμα η ηγεσία της Δράσης επισκέφθηκε στο προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Παπούλια! Κατόπιν το ΣΤΕ πρότεινε να σταλούν ερωτήματα στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων! Ενάμισυ χρόνο μετά, τον Οκτώβριο 2010 η ολομέλεια του ΣΤΕ δημοσίευσε την οριστική απόφαση επί της αιτήσεως ακυρώσεως των υπουργικών αποφάσεων Παυλόπουλου για την κατανομή του προεκλογικού τηλεοπτικού χρόνου στα κόμματα που συμμετείχαν στις Ευρωεκλογές του 2009, δικαιώνοντας οριστικά τη Δράση! Τέσσερα μόλις χρόνια μόλις μετά το 2014, η ανεξάρτητη δικαιοσύνη και το ΣΤΕ δεν αποτελούν παρά θλιβερά κακέκτυπα του εαυτού τους, αφού αποδέχονται απείρως σοβαρότερες παραβάσεις της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της πολιτικής δικονομίας, στην περίπτωση της ΧΑ και της πρωτοφανούς πολιτικής της δίωξης. 

Με το πέρασμα των χρόνων "αναβαθμίστηκε" η αξία των ΜΜΕ στην Ελλάδα και είναι πρόδηλο πως αποτελούν πλέον το σημαντικότερο τμήμα της πυραμίδας που αποκαλείται καθεστώς. Ας καμαρώσουμε όλοι μαζί λοιπόν την πυραμίδα του κοινοβουλευτισμού από την κορυφή προς την βάση: 


Μεγαλοτραπεζίτες
Μεγαλοκαρχαρίες
Μεγαλοδημοσιογράφοι
Μεγαλοπολιτικοί
Μεγαλοχάχολοι νεοέλληνες

1 σχόλιο:

  1. Το χειροτερο καναλι ειναι ο αλαφουζοβρωμικος σκαι που σε ολα τα χρονια υπαρξης του δεν εχει πει μια αντικειμενικη ειδηση και μου θελει και κωλοεκπομπες του στυλ δικη στον σκαι.Να στειλουμε τον γαμημενο τον σκαι σε δικη και το επισης αλαφουζικο
    κωλοχαρτο καθημερινη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή