Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ! ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014, χορωδιακή συνάντηση με τραγούδια της Μικράς Ασίας στο «Μουσικό αφιέρωμα στις Αλησμόνητες Πατρίδες», στο κατάμεστο θέατρο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.
Την εκδήλωση άνοιξαν δύο μαθητές, ο ένας  της 2ας Λυκείου- βιολί και της 1ης Μουσικού Γυμνασίου Παλλήνης-ακορντεόν, απόγονοι 4ης γενιάς Μικρασιατών προσφύγων, που ερμήνευσαν δύο τραγούδια της Μικράς Ασίας.
Οι χορωδίες που συμμετείχαν σεργιάνισαν το κοινό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Μικράς Ασίας. Από τον Πόντο στην Ιωνία. Από την Τραπεζούντα στη Σμύρνη. Από την Καππαδοκία στην Κωνσταντινούπολη.
Οι χορωδίες που συμμετείχαν ήταν:


– Χορωδία Μουσικού Ομίλου Νίκαιας,
- Χορωδία Βυζαντινής & Παραδοσιακής μουσικής «Γ. Κακουλίδης»,
- Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Φιλύρα»,
- Χορωδία Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης και,
- Χορωδία της Εστίας Νέας Σμύρνης.
Οι χορωδίες αυτές εδρεύουν σε περιοχές της Αττικής που κατοικήθηκαν από Μικρασιάτες πρόσφυγες α΄ γενεάς (Ν. Σμύρνη, Νίκαια, Μελίσσια, Βύρωνας, Υμηττός, Κολωνός).
Το συντονισμό της όλης εκδήλωσης, είχε η πρόεδρος του Συλλόγου Παρασκευή Σαριντζιώτου-Παπαγεωργίου ενώ την επιμέλεια του μουσικού προγράμματος και το συντονισμό των χορωδιών είχε ο καθηγητής μουσικής και μαέστρος κ. Βασίλης Πετρόχειλος.
Με το πέρας του προγράμματος της κάθε χορωδίας, ο Σύλλογος απένειμε στον καθένα από ένα αναμνηστικό δώρο  και προσφέρθηκε  κέρασμα σε όλους τους χορωδούς.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους,
Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής  κ. Γιάννης Σταθόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σπύρος Παπαγεωργίου, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ζωή Φωτεινού, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.. Γεράσιμος Βλάχος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κώστας Κρητικίδης  ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Γαβράς, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Σοφία Κορωναίου, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθήνας κ. Κων. Μανιάτης, ο πρώην Πρόεδρος Δ.Ο.Π.Α.Π  Χολαργού-Παπάγου κ. Άγγελος Μπελιτσάκος,  
Ο Πρέσβης ε.τ. κ. Γεώργιος Γαβριηλίδης, ο Γεν. Γραμματέας της ΟΠΣΕ  του Δικτύου Μικρασιάτης.gr κ. Δημήτρης Παντέλας,
Τα Διοκητικά Συμβούλια των χορωδιών,
Η Πρόεδρος κ. Χριστίνα Παναγιώτου και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Λυκείου των Ελληνίδων Ραφήνας,
Πρόεδροι και Εκπρόσωποι των αδελφών Μικρασιατικών Συλλόγων όπως,
Ενώσεως Σμυρναίων,  Ενώσεως Μικρασιατών Μελισσίων,  Σμυρναίων Ν. Ιωνίας, Μικρασιατών Λεύκης-Λυκόβρυσης,
Η Γεν. Γραμματέας της Πνευματικής Κίνησης Βορείων Προαστίων κ. Βιβή Μπάζιου-Μαυροπούλου,
Εκπρόσωπος του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού κ. Άννα Γαϊτάνου, και πολλοί άλλοι εκλεκτοί καλεσμένοι.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής, ευχαριστεί από καρδιάς, τον Πρόεδρο  Dr. David Horner, καθώς και όλους τους αρμοδίους του Αμερικανικού  Κολλεγίου  Ελλάδος για την φιλοξενία και την άψογη συνεργασία..





2 σχόλια:

  1. Κε Μάκη ακούγονται πολλά για σεισμό και ο Μυρωνας δεν εχει κανει εδώ και πολυ καιρό πρόβλεψη.Θελουμε πρόβλεψη του Μυρωνα για το εαν υπάρχει περίπτωση να γίνει σεισμός η όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε όλα τα σκατά,μαιντανός πιά,αυτός ο μπελιμουνάκος;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή