Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ π.ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: "ΑΛΛΟ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ"

Του Βασίλη  Γιαννακόπουλου
π. Δημάρχου Αγίας Παρασκευής 

Οι τελευταίες Δημοτικές εκλογές που έγιναν στις 18 και 25 Μαΐου 2014, ανέδειξαν μια νέα Δημοτική Αρχή στην Αγία Παρασκευή.
Και δεν ήταν μόνο αυτό.
Είχαν και ένα δικό τους, πρωτόγνωρο και ξεχωριστό, ιδιαίτερο  χαρακτηριστικό.
Ενώ όλες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν μέχρι την τελευταία στιγμή, ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι επιλέγουν για εκπροσώπους τους στην τοπική αυτοδιοίκηση υποψήφιους ανεξάρτητους και αδέσμευτους από πολιτικά κόμματα, εν τούτοις το αποτέλεσμα απέδειξε ακριβώς το αντίθετο!
Την στιγμή της τελικής επιλογής, ο Έλληνας ψηφοφόρος ακολουθεί την κομματική λογική…

Αυτή, που λίγο πριν τις κάλπες απέρριπτε!...
Η λογική αυτή, μπορεί να μοιάζει αρχικά περίεργη, αντιφατική και ανακόλουθη, αλλά τελικά φαίνεται πως, εν μέρει τουλάχιστον, δικαιολογείται.
Άλλωστε κι εμείς εδώ, στην πόλη μας, οι υποψήφιοι της Δημοτικής μας Παράταξης « Συμμαχία Ευθύνης », βλέπαμε αναγκαίο και επιβεβλημένο, να κρατήσει αποστάσεις η τοπική μας κοινωνία της από την κεντρική πολιτική σκηνή.
Σίγουρα όμως κάναμε λάθος, όταν μιλούσαμε και παλεύαμε για πλήρη απεξάρτηση από κομματικές σκοπιμότητες.
Στην ουσία, δημιουργούσαμε ένα απολιτικό σχήμα, που σε καμιά περίπτωση δεν έδινε απαντήσεις στα καυτά προβλήματα των Δήμων της Αθήνας. Φυσικά και του δικού μας Δήμου της Αγίας Παρασκευής.
Έτσι, οι δημότες μας προτίμησαν μεταξύ απολιτικού και κομματικοποιημένου σχήματος το δεύτερο, δημιουργούντες για την δεύτερη Κυριακή των επαναληπτικών εκλογών το δίδυμο ενός νέου δικομματισμού.
Απεδείχθη λοιπόν στη πράξη, ότι μπορεί μεν να παραμένεις μακριά από κάποιον συγκεκριμένο κομματικό φορέα, αλλά δεν μπορεί να βρίσκεσαι έξω και μακριά από την πολιτική που μπορεί να δώσει λύσεις και απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα και ζητήματα που απασχολούν τους Δήμους και τους δημότες.
Πρέπει οπωσδήποτε, σαν ενεργός πολίτης, που διεκδικείς την ψήφο εμπιστοσύνης των συμπολιτών σου, να έχεις πολιτική σκέψη και να πάρεις ξεκάθαρη θέση και στα γενικότερα θέματα που ταλανίζουν και βασανίζουν τους δημότες, όπως για παράδειγμα για την ανεργία και τον ρόλο του Δήμου στην προσπάθεια αντιμετώπισής της, για τον ΕΝΦΙΑ, για την υπερβολική επιβολή φόρων σε βάρος των δημοτών, για τα προβλήματα των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση,  για τις σχέσεις Δήμου και ιδιωτών επιχειρηματιών.
Κι ακόμα θα πρέπει να αγωνιστείς για να διατηρηθεί ένας ισχυρός Δήμος συμπαραστάτης του οικονομικά αδύναμου και ανίσχυρου δημότη.
Να δώσεις απαντήσεις και να βρεις λύσεις, σκεπτόμενος πολιτικά και όχι κομματικά, στη μείωση της χρηματοδότησης, στην εγκατάλειψη της δημιουργίας υποδομής για την απορρόφηση των σκουπιδιών του λεκανοπεδίου, στην περιορισμένη βοήθεια για κοινωνική στήριξη και στην μηδενική επιχορήγηση για αθλητικούς και πολιτιστικούς χώρους.
Όλα αυτά είναι ζητήματα φλέγοντα, καθημερινά, βασανιστικά, που πρέπει να έχεις ξεκάθαρη θέση, γνώσεις και να παλεύεις με γόνιμες διεκδικητικές προτάσεις.
Εμείς λοιπόν της Δημοτικής Παράταξης « Συμμαχία Ευθύνης », αν και δεν μας επέλεξαν οι συνδημότες μας να είμαστε και πάλι στη διοίκηση του Δήμου, αντιλαμβανόμενοι πλήρως τις ιδιαιτερότητες της εποχής, επιλέγουμε την εξ αρχής στήριξη της νέας Δημοτικής Αρχής και όχι την αρνητική, στείρα αντιπολιτευτική τακτική, γιατί πιστεύουμε ότι έτσι θα υπηρετήσουμε καλύτερα τα συμφέροντα της πόλης και των δημοτών μας.
Πιστεύουμε ότι η νέα Δημοτική Αρχή μπορεί να καταλάβει και να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα, έτσι ώστε να δημιουργήσει έναν φορέα ευρύτερο και πέραν της μιας και μόνο Δημοτικής Παράταξης και θα καταφέρει να διεκδικήσει λύσεις σε αυτή την δύσκολη και για την πόλη μας εποχή.

Έτσι δεν θα νοιώσουμε άσχημα αν η πόλη μας κερδίσει από μια νέα Δημαρχιακή θητεία που διαδέχθηκε την δική μας και συνεχίσει την πρόοδο και την δημιουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου