Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟ (ΑΡΧΕΙΟ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ")!

Δείτε μερικές χαρακτηριστικές φωτογραφίες από το αρχείο μας, από τον παλαιό Χολαργό.
Το ξερό δένδρο έξω από το δημαρχείο, κάποτε ήταν καταπράσινο και από το δένδρα-στολίδια της πόλης! Γνώμη δική μας είναι ότι το δένδρο αυτό που έχει γίνει-ατραξιόν, και πολλοί δεν θέλουν να το κόψουν, πρέπει να κοπεί και στη θέση του να φυτευτεί ένα άλλο που να θυμίζει το παλαιό και να στολίσει με πράσινο τον χώρο. 
Δείτε και άλλες φωτογραφίες μέσα.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ" ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΠΕΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟ!
Αν σήμερα όλοι χαιρόμαστε τον καταπράσινο Υμηττό, χωρίς τον κίνδυνο των οικοπεδοφάγων, αυτό, στο μεγαλύτερο ποσοστό οφείλεται στους αγώνες αυτής της εφημερίδας, με τον ιδρυτή της Απόστολο Βραχιολίδη αλλά και στον Αντώνη Πολυδωρα. Τότε είχαν βάλει τα στήθη τους μπροστά και είχαν μπει μπροστά στους μπουλντόζες που άρχισαν να κόβουν τα πεύκα. Ο Αντώης Πολύδωρας είχε πει στον ιερέα της Αγίας Τριάδος, παπά-Γι'ωργη να χτυπήσει τις καμπάνες και σήμανε συναγερμός. Ο ιδρυτής της εφημερίδος είχε φτάσει και ως κατηγορούμενος στο στρατοδικείο (ήταν χούντα) αλλά τελικά την γλίτωσε λόγω της επελθούσης -στο μεταξύ- μεταπολίτευσης.
 Δεκαετία 1990!
Η πολιτική-θρησκευτική και στρατιωτική ηγεσία του Χολαργού!
Ο μακαριστός ιερέας Νεκτάριος Χατζηπροκοπίου, στο γραφείο του τότε Δημάρχου Χολαργού Χαράλαμπου Σκούρτη, ΜΑΖΊ με τον τότε ιερατικώς προϊστάμενο της Πανγαίας Φανερωμένης Δαμασκηνό,ο οποίος σήμερα είναι Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστειάδος και Σουφλίου!
Δίπλα τους ό τότε Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Χολαργού (μας διαφεύγει το όνομά του). 

Δεκαετια 1990. Περιπολία αστυνομικών στους δρόμους του Χολαργού!
Ο αστυνομικός τη γειτονιάς στη δεκαετία του 1990 έκανε αισθητή την παουσία του. Πολλοί θα θυμούνται τους αστυνομικούς να περπατούν 2-2 και να ελέγχουν πεζούς. Επί της Λ. Μεσογείων, στον παράδρομο είναι η συγκεκριμένη περιπολεία στο ύψος της 4ης στάσης. Δείτε τις επιχειρήσεις που υπήρχαν τότε. Θυμάστε τα New Dayq Και το κατάστημα Φωτιστικών στο ισόγειο;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου